Dodaj do ulubionych

Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem

16.10.16, 12:16
m.krytykapolityczna.pl/felietony/20161015/kaczynskiego-matka-polka-z-uszkodzonym-plodem

Jeżeli mogę wrzucić mój komentarz, to pamiętajmy, że nawet jeżeli PISSda upadnie (przestrzegałbym tutaj przed optymizmem, pan Sierakowski w prognozach się zwykle myli), to przyczyny przez które PISSda niepodzielną władzę zdobyła pozostaną boleśnie aktualne.

Kłaniam się nisko.
Obserwuj wątek
    • diabollo Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 16.10.16, 12:32
      Z perspektywy jeszcze większych od Polski peryferów cywilizacyjnych jak Indonezja, to widać jeszcze lepiej: leaderzy polityczni się zmieniają, a na ulicach Jakarty coraz więcej kobiet w chustach na głowie.
      Od przykręcania konserwatywnej śruby jeszcze się żaden brzydki reżim nie zawalił (od satrap bliskowchodnich, przez Łukaszenkę czy bliżego Orbana; nawet w PRL nacjonalkoserwtyzm reżimowi raczej pomagał - reżimy rozwalają podwyżki cen kiełbasy tudzież ryżu).

Kłaniam się nisko.
      • oby.watel Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 16.10.16, 12:36
        Jeśli chodzi o kobiety to na nie zawsze można liczyć. Wystarczy żeby ktoś ogłosił, że wyprowadzi religie ze szkół, a zobaczymy taki czarny protest, że nam oczy zbieleją.
        • diabollo Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 16.10.16, 15:20
          Na mądre kobiety w Polsce na pewno można liczyć.
          Obawiam się jednak, że to nie wystarczy, bo mądre kobiety zupełnie analogicznie do mądrych mężczyzn są w mniejszości.

Kłaniam się nisko.
          • oby.watel Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 16.10.16, 15:40
            Mylisz się. Mądrych kobiet jest większość. Dlatego wspierają mężów w poglądach. Bez względu na to, czy ci mężowie noszą portki czy sukienki. Jak Nelly Rokita obnosiła się ze swoim zdaniem, to utrąciła karierę nie tylko swoją, ale i swojego męża.
          • podjadek57 Hej Uffo żyjesz??? 16.10.16, 21:11
            Jak w temacie. Ciekaw jestem Twojej opinii. Mnie wychodzi, że Amerykanów czekają wybory na mniejsze zło. Pani Dorota Warakomska donosi w TokFM z USej, że z co poniektórych Amerykanów wyłazi pokaźny mizoginizm.
            W zasadzie pan Sławomir Sierakowski nic nowego w tym wpisie nie powiedział co już nie byłoby powiedziane. Może trochę złośliwie dodam ale jak widać musi trochę dorobić:
            weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,20835191,trafiaja-do-nas-dusze-ktorym-sie-nie-powiodlo-na-kongresie.html
            więc nie ma czasu aby się bardziej oddać refleksji. Bo nie wierzę, że wziął udział w tym przedsięwzięciu za darmoszkę.
            Trochę inny obraz niż widziane morze parasolek z perspektywy wieży kościoła św Anny (hehe) na plac Zamkowy i Krakowskie wraz z otoczeniem mamy w artykule:
            wyborcza.pl/duzyformat/1,127290,20825783,ja-bym-radzila-rodzic-kobiety-ze-wsi-o-aborcji-i-czarnym-protescie.html
            To też Polska.
            Im bardziej na prawo w prawym sektorze tym mniej mądrych mężczyzn a tym bardziej kobiet.
            No jest jeszcze pani Magdalena Ogórek
            www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/poranna-rozmowa/news-magdalena-ogorek-polacy-sa-manipulowani-to-co-robi-sie-z-cyt,nId,2290181
            Ale za ten numer to pan Miller trafi do piekła. Zobaczycie. Ja ateista Wam mówię.
            Acha, ważne LUDZIE KUPUJCIE WYBORCZĄ!!!
            bo jak padnie to mamy przewalone.
            Podoba mi się nowa internetowa szata Wyborczej.
            • oby.watel Re: Hej Uffo żyjesz??? 16.10.16, 22:47
              O! Wyborcza zmieniła się w NaTemat. Bosko! Dawniej to był portal nadający kierunek innym. Dziś bezbarwny słup ogłoszeniowy naśladujący innych. Na dodatek często nierzetelny. Twój apel może i byłby na czasie, ale niestety, cena jest zaporowa. Niewielu stać na płacenie tygodniowo tyle co za trzy tygodniki. Zwłaszcza, że praktycznie nie ma czego czytać.
            • oby.watel Nowa Gazeta Wyborcza 17.10.16, 20:16
              Pomożecie? Nie!
    • molrok Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 24.10.16, 13:56
      Zastanawiam się, po co w dyskusjach używać takich epitetów jak jeden z użytych przez Ciebie (PISSda)? Co to ma na celu wg Ciebie?
      Dla mnie to jest prostackie, wulgarne i odrzucające - i nijak nie pomaga sprawie, bo pozwala na prezentowanie przeciwników PiS-u jako hołoty. A przecież tak nie jest (a przynajmniej w większości tak nie jest).
      • diabollo Re: Matka-Polka-Z-Uszkodzonym-Płodem 25.10.16, 07:19
        Czcigodny Marloku,
        nie ma to żadnego celu, poza opisem rzeczywistości.
        Nie uważam za hołotę ludzi głosujących na PIS.
        Jednak sam PIS, partię narodowo-socjalistyczno-katolicką czerpiącą garściami z podobnych katolickich reżimów Franko czy Salazara, której podstawową taktyką jest przekierowywanie społecznych frustracji na nienawiść do wskazanych 'wrogów', jest według mnie głęboką polityczną i niebezpieczną dla Polski patologią.

Kłaniam się nikso.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka