Dodaj do ulubionych

ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA

14.07.17, 07:26
krytykapolityczna.pl/kraj/ankieta-sad-najwyzszy/
Obserwuj wątek
    • grzespelc Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 16.07.17, 01:27
      Nie ma wątpliwości, że nadeszła chwila historyczna. Chwila próby, walki o Polskę. Kaczyński rzuca rękawicę. Ja tę rękawicę podejmuję. Byłem w piątek pod Sejmem. Będę w niedzielę.
      To jest ta chwila, w której nie możemy się już cofnąć, nie możemy pozwolić mu na zrobienie kolejnego kroku. I nie pozwolimy. Będziemy walczyć do zwycięstwa.
      • oby.watel Reforma państwa 16.07.17, 12:50
        W tym celu zablokujemy wszystkich, którzy co prawda uważają podobnie, ale nie we wszystkim się z nami zgadzają. Zmieszawszy ich wprzódy z błotem.

Po co to piszę? Ano po to, że jeśli sobie nie uświadomimy, że sami ze sobą postępujemy dokładnie tak, jak PiS z nami, to nic się nie zmieni poza szyldem. Niedawno intronizowany król Polski apelował: Obłudniku, wyrzuć najpierw belkę ze swego oka, a wtedy przejrzysz, ażeby usunąć drzazgę z oka twego brata. Warto wziąć sobie do serca ten apel. Tym bardziej, że powrót do tego co było także nie jest kuszący.

Trybunał Konstytucyjny na ten przykład nie dopatrzył się niczego sprzecznego z konstytucją w ustawie umożliwiającej barbarzyńskie rytualne podrzynanie gardeł zwierzętom. Wszystkie, najbardziej kuriozalne ustawy światopoglądowe z Kościołem w roli głównej w opinii tego gremium były zgodne z konstytucją, co nawet Watykan docenił przyznając medal prezesowi TK.

Po demolce pisowskiej można wreszcie żywić nadzieję, że Trybunał będzie Trybunałem a nie konfesjonałem.
      • gaika Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 16.07.17, 22:33
        Dzięki Grzesiu.
        • oby.watel Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 16.07.17, 22:57
          Dołączam do podziękowań.
      • diabollo Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 16.07.17, 23:08
        Czcigodny Grzespelcu,
        jeszcze Polska nie zginęła...

Kłaniam się nisko.
      • podjadek57 Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 17.07.17, 07:40
        3m się
      • supernowa Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 17.07.17, 08:31
        Bardzo Cię popieram.
      • oby.watel Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 17.07.17, 10:35
        Grzespelcu, jesteśmy pod wrażeniem. Tak! To jest ta chwila, w której nie możemy się już cofnąć, nie możemy pozwolić na zrobienie kolejnego kroku tylko sami ten krok zrobić. Więc idź i zrób. Walcz do zwycięstwa. Trzymamy kciuki i kibicujemy. Wygrasz, to pogratulujemy, podziękujemy. Przegrasz, to będziemy Ci współczuć. Sami zostaniemy w odwodach, na posterunku przed telewizorem, obserwując rozwój wydarzeń.

Dziękujemy! Jeszcze Polska nie zginęła! 3m się!
      • grzespelc Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 17.07.17, 20:46
        Dziękuję Wam. Wasze poparcie będzie nam bardzo potrzebne. Róbcie co możecie. każdy ma swoje zadanie do spełnienia. Razem zwycieżymy.
    • oby.watel Re: ŚMIERĆ PAŃSTWA PRAWA 18.07.17, 19:05
      Pan prezydent zagroził, że jak nie zrobią tak, jak on sobie życzy,, to weźmie zabawki i nie będzie się więcej bawił w głupiego luda. Dlaczego 3/5? Bo to 276 posłów, a 2/3 to aż 307. Co z tego, że propozycja jest sprzeczna konstytucją. To dla opozycji nie ma znaczenia, bo opozycja rzuci się na każdy ochłap. Teraz Schetyna pieje z zachwytu nad prezydentem, co dowodzi, że jak się znowu dorwą do władzy, to nikogo nie rozliczą.
      • oby.watel Nie wycierajcie sobie zdradzieckich mord 19.07.17, 00:08
        Wiem, że boicie się prawdy, ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego świętej pamięci brata. Niszczyliście go, zamordowaliście go, jesteście kanaliami.
          • oby.watel Re: Nie wycierajcie sobie zdradzieckich mord 19.07.17, 09:33
            To dowodzi, że to co ten człowiek wyprawia to nie przemyślany plan, lecz wendetta. On mści się na kraju, niszczy go w przemyślany, systematyczny sposób. Nie ma takiej siły, nie ma takiej instytucji, która by go była w stanie powstrzymać. Przez 17 lat dobierał sobie ludzi, prowadził selekcję dzięki ordynacji umożliwiającej to, ubezwładniającej wyborców, których zadanie sprowadziło się do wskazywania, który pupilek wodza im się bardziej podoba. I jak za komuny głosowało się bez skreśleń, tak teraz stawia się krzyżyk równie bezmyslnie przy pierwszym nazwisku na liście. Jeśli Unia nam nie pomoże, to PiS nam Polskę zaorze. Z pomocą partii opozycyjnej, bez której takie zmiany nie byłyby możliwe (chociażby ustawa o KRS przeszła dzięki właściwej postawie zapewniającej kworum).
    • oby.watel Dożynki 19.07.17, 10:03
      Państwo prawa jest dorzynane, a Adrianek krztusząc się ze śmiechu przekonuje, że ostrzegał. I udziela kilku kolejnych zbawiennych rad. Wcześniej przekonywał, że Trybunał Konstytucyjny nikogo nie obchodzi. Co w obecnej sytuacji partia Razem zamierza robić? Tego Adrianek nie zdradził. Czyli nadal będzie pobierała subwencje i organizowała protesty osobno. No i nadal nikomu nikt z partii ręki nie poda.

Ci ludzie to V kolumna PiS-u - skupiają się głównie na tym, dlaczego nie mogą brać udziału we wspólnych akcjach i z kim razem występować nie mogą i rozbijają jedność lewicy bacząc pilnie, by się nie połączyła i nie zaczęła mówić jednym głosem. Gdyby nawet Razem straciło subwencję w całości, to PiS powinien jej odstąpić część swojej. Na szczęście nie ma takiej potrzeby. Partyjusia Razem to gwarancja, że lewica nieprędko się zjednoczy i podniesie po klęsce jaką sprokurował jej Miller. Zwłaszcza, że nie samce nie dopuszczą kobiety z jajami do liderowania. A chłopa z jajami tam nie widać.
    • oby.watel Najlepsze przed nami 20.07.17, 11:22
      Newsweek napisał:

Nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego świętej pamięci brata. Niszczyliście go, zamordowaliście go. Jesteście kanaliami! – grzmiał we wtorek z mównicy sejmowej Jarosław Kaczyński. Chwilę później, do siedzącego w ławie poselskiej prezesa PiS podszedł poseł Nowoczesnej Witold Zembaczyński.

Kaczyński wezwał mnie swoim pańskim gestem – opowiada poseł Zembaczyński. – Sam bym do niego nie podszedł, bo nie widzę powodu prowadzenia dialogu z kimś, kto nie chce słuchać – zapewnia. – Prezes Kaczyński powiedział mi, że wszyscy powinni siedzieć w więzieniu. Był niezwykle wzburzony. Nigdy nie widziałem człowieka tak dygocącego. Te wibracje i wstrząsy, które przechodziły przez jego twarz, to był naprawdę przerażający widok – opowiada poseł Nowoczesnej. – Zdążyłem powiedzieć mu, że kieruje się wyłącznie nienawiścią i zemstą – relacjonuje Zembaczyński. Nie ma pojęcia, dlaczego wezwał do siebie akurat jego. – Może dlatego, że często zwracałem się do prezesa w sejmowych wystąpieniach? A może miało to związek z moją pracą w komisji ds. Amber Gold? – zastanawia się poseł Nowoczesnej.[/i]

Ale nie traćmy nadziej, ponieważ jedynie słuszne wnioski zawsze są wyciągane. Kinga Gajewska opowiada: – Robiłam transmisję na Facebooku, bo kamery sejmowe nie zawsze oddają to, co dzieje się na sali plenarnej. Poseł Tarczyński podszedł do mnie, chwycił za mój telefon i wykręcił mi rękę. Poseł Tarczyński przechodzi samego siebie. Na poprzednim posiedzeniu Sejmu na mnie szczekał, wcześniej wzywał na solo Wałęsę, teraz wykręcił mi rękę. Zrobił to publicznie, na sali sejmowej, w obecności kamer i innych posłów. I tu dochodzimy do clou, czyli sedna względnie jądra. Nie chcę wiedzieć, jak obchodzi się z kobietami w domowym zaciszu – woli pozostać w niepewności posłanka Platformy Obywatelskiej.

Ale to nie koniec sprawy ponieważ chwilę później za telefon posłanki Gajewskiej sięgnęła posłanka Iwona Arent. – Wbiła mi paznokcie w nadgarstek, wyrwała telefon i zakończyła transmisję – opowiada Kinga Gajewska. I tu stał się cud! Posłanka nie deklaruje, że nie chce wiedzieć, jak jej koleżanka obchodzi się z telefonami i paznokciami w domowym zaciszu. I chwała jej za to.
    • podjadek57 Słówko na dziś - Autogolpe 20.07.17, 13:20
      autogolpe «sprzeczna z konstytucją forma przejęcia całkowitej władzy w państwie przez legalnego szefa władzy wykonawczej, praktykowana zwłaszcza w krajach Ameryki Południowej»
      ... oraz w Polsce.

ps.
      jakiś czas temu oglądałem transmisję z komisji kiedy rozwalano TK, dzisiaj w nocy całości nie dałem rady, chujwenbini demokratycznie przegłosowali co chcieli jak chcieli łamiąc wszelkie regulaminy.
      Co robić? Ano jak wiadomo od 13 grudnia roku pamiętnego - SWOJE smile
      pzdr. Szanownych
      • oby.watel Re: Słówko na dziś - Autogolpe 20.07.17, 20:35
        Robić swoje to gnoić swoich? A co sądzisz o tym? Bez paniki, chodzi mi o ostatni akapit.
    • oby.watel Kwesta na pogrzebie demokracji 22.07.17, 01:39
      Adrian, ale nie prezydent, lecz Zandberg z partyjusiąteczka Razem ma pomysła. Na pomysła wpadło PiS, ale Adrian samodzielnie niczego wymyślić nie zdołał. To, co prezydent powinien zrobić, po pierwsze: zawetować te ustawy, te groźne ustawy - grzmiał Adrian Zandberg - A po drugie, rozpocząć wielką publiczną debatę nad reformą polskiego sądownictwa, ale taką, która będzie się odbywała na poważnie. Adrianek najwidoczniej nie zauważył, że prezydent z kolegami zabrał się za reformę sądownictwa bardzo poważnie. Ponieważ p. premier w orędziu do narodu przekonywała, że sądy preferują silnych, więc Adrian też przekonywał, że w sądach przegrywają sprawy ci, którzy są słabsi.

Partyjątko Razem dotąd szło osobno. Ale nareszcie zrozumiało, że tylko razem mają jakiekolwiek szanse. Jedno Zandberg powiedział mądrze, że musimy iść razem po to, byśmy mogli się różnić. Żeby móc się różnic muszą być w Polsce wolne i uczciwe wybory. I z tym nie można się nie zgodzić.

Rysiu Petru też ma pomysła. Skoro nie może zabrać dupy w troki i pojechać do ciepłych krajów, to choć zbiórkę ogłosi. Nie pod sejmem, ale po stówie. Pozazdrościł najwidoczniej Kijowskiemu kasy z puszek. Prosimy was: wesprzyjcie nas i walczmy wspólnie o taki kraj, w którym będą szanse i miejsce dla każdego - żebrze Rysiu korzystając z tego, że ludzie tłumnie wylegli na ulice, choć sytuacja raczej powinna go skłonić do połączenia się z Platformą. Tam mógłby przeczekać zły okres i po wyborach znowu rozpocząć samodzielny byt. Tylko po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka