diabollo 04.02.22, 12:16 krytykapolityczna.pl/kraj/lewica-psl-polska2050-opozycja-konferencja-o-przyszlosci-polski-komentarz-majmurek/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: AntyPOPIS 04.02.22, 23:26 Lewicę kręci współpraca z ugrupowaniami, które na coś się zgadzają, wspólną deklarację podpisują, a potem przekonują, że ich podpis znaczy tyle co spluniecie? Czarzastego nie cenie wysoko, ale aż tak złego mniemania o nim jednak nie miałem. Jednego nie rozumiem, Ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego Hołownia tak bardzo boi się połączania? Jakoś połączenie zarówno Porozumienia jak i Solidarnej Polski nie "oznaczało faktycznego końca samodzielnego bytu" jednego i drugiej. A może po prostu chodzi o to, że Hołownia jest zwykłym karierowiczem, który umiejętnie wykorzystuje popularność jaką zdobył w wyborach prezydenckich, a jedynym celem i ambicją jest zostanie posłem? Przecież on żeruje na elektoracie zarówno lewicy jak i PO i w minimalnym stopniu PSL-u. Zdaje sobie doskonale sprawę, że jak połączy siły z Tuskiem, to opozycja wygra i trzeba będzie wspólnie rządzić. Po co mu to? Po co mu odpowiedzialność? On zadowoli się kilku mandatami, w tym jednym dla siebie i subwencją. Według Social Changes na zlecenie portalu wPolityce 33% popiera PiS, 28% KO, po 11% Hołownię i Konfederację, a Lewicę 8%. Stawiam dolary przeciw orzechom, że gdy Czarzastego zastąpi ktoś pokroju Olejniczaka, to Lewica w try miga zdeklasuje Hołownię. W Wyborczej pojawił się list Stanisława Brejdyganta do Hołowni i odpowiedź Hołowni, która największego naiwniaka pozbawi złudzeń. Odpowiedz Link