trusiaa 29.01.10, 09:53 Cześć Pi, Pozwolisz, że zaklepię sobie naprawdę nieduży kawałeczek, ot, żeby urnę było gdzie wstawić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 14:37 Oczywiście, a jak duży? Jak ma wyglądać Twoja urnienka? Masz jakiś koncept? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:09 Ot, puszka po kawie marago, albo gorący kubek lada jaki, wystarczą - nie zależy mi na pośmiertnej oprawie. Aha tylko jedno - wolę w kolumbarium niż pod ziemią. Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 09:00 A mnie proszę spopielić i rozsypać po cmentarzu. To nie będzie trudne skoro PiRoman tu zarządza iprochy;) będą ekologiczne, bo ziołowe. Odpowiedz Link
nuova Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 17:57 Podepnę się, bo w sumie trza by było zacząć myśleć o kwaterze. Ale moja będzie /może być/ problematyczna ;( Odpowiedz Link
stary_zgred1 Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:09 Konwencjonalna trumna się zmieści gdzieś w kącie? bo w obitej jedwabna satyna trumience wspaniale wypocząć można. Odpowiedz Link
peek-a-booo Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:32 O, póki życia, chętnie się przysiądę, można? Mam suszone śliwki, ktoś ma ochotę? Odpowiedz Link
nuova Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:43 ...zjadłabym kebab, ale objadłam się już tortillą i nic wiecej nie przełknę ;P Odpowiedz Link
vifxen Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:45 Kryptka kryptką, ale czy myśleliście kiedykolwiek o swoim pogrzebie? Serio pytam. Mój wymarzony wygląda mniej więcej tak: wymarzony.pogrzeb.vifxen Odpowiedz Link
misiania Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 18:49 myśleliśmy. zauważyłam, że pogrzeby z urną nie są tak posępne, jak te z trumną, co mi dało do myślenia. wielka skrzynia pełna martwego mięsa, które na pewno nie jest już tą osobą, którą znałam - uch.... Odpowiedz Link
kaga9 Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 19:09 O, to, to. Tylko spopielenie. Bardzo bym chciała umrzeć przed moim poślubionym (mafii), żeby mieć pewność. Ale egoiiizm...;) Już raczej nie zaszaleję z koncepcją, bo mam zaklepane miejsce w rodzinnym grobie, ale chciałabym prostą tablicę (jest) oplecioną bluszczem (jeszcze nie ma)i tuję (nie będzie) w pobliżu. Odpowiedz Link
stary_zgred1 Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 22:51 No właśnie - tyle mięsa się marnuje a można by z niego jakąś potrawę upichcić. Na przykład pierogi. Na stypę po nieboszczyku. :D Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 29.01.10, 23:10 Ok, skoro mamy już cmentarz, przydałby się nam jego plan. Ile rzędów, jakie drzewka (poza jesionem, oczywiście i Panem Bukiem), czy jakieś ławeczki, jakiś Toi-Toi dla żywasków. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 31.01.10, 17:41 Oto plan Jeżeli ktoś chce się dopisać, niech się dopisze. Albo dorysuje. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 31.01.10, 17:42 Wyjaśnienie- czerwony to toi-toi, niebieskie fontanna, białe przy murze- krypty, białe osobne- mój grób- chcę być ja przy Św. Jesionie! Odpowiedz Link
kaga9 Re: Kryptka nieduża 31.01.10, 20:31 Ja bym chciała pod tują. Domaziasz tuję? I bluszczyk na ścianie. Niezbyt blisko toi-toi'a, bo mam wrażliwe powonienie. Dziękuję. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 31.01.10, 23:43 Tak może być? Do pozostałych, chcących spocząć na cmentarzu- gdzie chcecie leżeć? Chyba będzie trzeba rozbudować nasz cmentarzyk. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Kryptka nieduża 01.02.10, 01:12 O, tak! W podziękowaniu: - oryginalna kompozycja nagrobna - zniczyk Odpowiedz Link
blind_as_a_bat Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 08:10 Gdyby nie było mnie stać na urnę, wpuścisz mnie do swojej? Odpowiedz Link
urodzony_dzisiaj Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 08:49 To ja poproszę o parcelkę dla mojego skromnej osoby. Najlepiej gdzieś na środku, żebyście wszyscy mieli blisko jak będę Was wpuszczał do środka :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 15:20 Powinien jeszcze przyjść dżejms i odświadczyć, że jest wstrząśnięty. Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 17:22 mnie mala kryptka nie urzadza. jakze w niej grzmienie basow osiagnac ja sie pytam? ;) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 17:36 Cmentarz jest duży, chcesz mieć grobowieć, to proszę bardzo, tylko napisz gdzie i jaki. A na marginesie, nie boicie się, że obudzicie się w tych trumienkach żywi :) Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 18:01 no i wlasnie po to odpowiednie wyposazenie ;) budzisz sie, podkrecasz basy i w ostatecznosci jesli nie czlowiek, to sila muzyki sciany pokonuje ;) Odpowiedz Link
trusiaa Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 19:15 Eee... marność - wszystko marność: nie ma to jak proch i pył - przynajmniej NIC MNIE NIE ROZDZIOBIE. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 19:29 Znalazłam dla siebie urnę, jest na poniższej stronie- nie jestem fanką ST;). Ale powiem Wam, futeralik też gustowny. Mógłby w niej spać Dracula. gadzetomania.pl/2009/04/08/badz-fanem-star-treka-nawet-po-smierci/ Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 22:36 No to, gdzie chcecie leżeć? W rogach, na środku? Może zmodyfikujemy kształt cmentarza? Proszę o wypełnienie takiego formularza: -Użytkownik -Typ grobu -Miejsce grobu -Życzenia dodatkowe czyli -Nick -Grób standardowy/ Grobowiec rodzinny/ Urna/ Słoik po kawie/ Dolmen -Przy murach/w rogu/przy fontannie/niedaleko Jesiona Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Kryptka nieduża 03.02.10, 22:42 spora czarna budowla w ksztalcie kota (siedzacego) - akustyka wazna jak wiemy, dodatkowo musi sie fontanna zmiescic W SRODKU, zeby mi nikt odbioru jej szumu nie zaklocal. to tak na szybko tytulem wstepu. nad reszta pomysle ;) a co to jest dolmen???? Odpowiedz Link