3.14-roman 18.10.10, 19:17 Są już Norwidzianki, tak więc powinny powstać Antynorwidzianki- czyli wątki pisane od początku z przymrużeniem oka. Czasami trudno odróżnić jedne od drugich. Proszę o linki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 18.10.10, 19:17 forum.gazeta.pl/forum/w,384,102004751,102004751,iPLus_a_egocentryzm.html Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 18.10.10, 19:20 Autorka tego wątku opisuje sytuację związaną z konsultantami Plusa: "wymówiłam dwie umowy w iPlusie - bezprzewodowy internet - nie mając dla nich dalszego zastosowania 2 dni temu dzisiaj dzwoni do mnie miły Pan, kansultant iPlusa i pyta, czy ja aby na pweno chcę rezygnować tak ale czy mam 100% pewności? tak a może przedłużę, umowę, na super zasadach? nie a na najlepszych zasadacj na rynku? nie ale może jednak? nie a może przekażę te dwie umowy komuś innegu? nie a może przekażę komuś innemu na najlepszych na rynku zasadach? NIE ale może się nad tym zastanowię? NIE!!!!! Pani prezentuje postawę egocentryczną!!!!!!!!!!!!!!!!!!" Forumowicze się przyłączają: "To była postawa upiedlicentryczna... Tacy agenci są specjalnie szkoleni w tajnych bazach w Klewkach, gdzie chirurgicznie wycina im się fragment mózgu odpowiadający za rozumienie słowa "NIE", a potem przez kilka lat szprycuje lekami podnoszącymi poziom namolności i upierdliwości... Taki agent to na wagę złota! Nie wiesz, jaki zaszczyt cię spotkał. :P" I dzielą podobnymi przeżyciami: "aaaaaa! przypomniała mi się pani z plusa, pragnąca wcisnąć mi laptopa z iplusem... ależ ona nawijała a ja tylko przy każdym jej wdechu... - czy moge coś powiedziec? - ale.... - prosze paniiiii! i też było -nie, dziękuję, kilkanaście razy. -ale prosze pana ten laptop jest NIEZWYKLE TANI, to prawdziwa okazja - a czy pani już ma? dodałem na końcu.. -jeszcze nie.. - to dziekuję... ale FAJNA BYŁA recytowała jak dzieci na szkolnej akademii..." "Zalezalo mezowi na jak najnizszym abonamencie, poniewaz w zasadzie nie dzwonil z tego telefonu, tylko go odbieral. Telefon byl zarejestrowany na mnie, wiec ja dzwonilam do BOK-u. Rozmawiam z pania, prosze o zmiane abonamentu, pani twierdzi, ze promocja na abonament za 10 zl juz sie skonczyla i nic sie nie da zrobic. Przekazuje te informacje mezowi, z pania z BOK- u na linii. Maz uslyszawszy, ze nie ma promocji, rzucil: - a to niech spie...ja... Na co pani z Boku-u: - pani da tego pana. Promocja sie jednak znalazla." Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 18.10.10, 19:22 "Kiedyś pewien akwizytor zażarcie usiłował mi coś wcisnąć. Ja w kółko: nie, dziękuję, nie skorzystam, itp, itd... W końcu ten młody człowiek krzyknął na mnie: "Czy pani na siłę próbuje mi udowodnić, że jest pani osobą asertywną?!". Z asertywnością to u mnie akurat trochę nie bardzo, ale tak mnie wkurzył, że dość dobitnie mu powiedziałam, że nie muszę niczego gó...arzowi udowadniać..." "Kiedyś chciano mi sprzedać ubezpieczenie, i to nie telefonicznie a osobiście - młoda pani zjawiła się u mnie w pracy. - Czy interesuje panią nasza oferta, ple ple? - Nie, dziękuję. - A cośtam cośtam? - Nie, dziękuję. - Ale pleple? - Nie, dziękuję. - Dlaczego?? - Bo już podjęłam decyzję że nie chcę tego ubezpieczenia. - Jak ja mam z panią rozmawiać kiedy pani się zamyka??" Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Antynorwidzianki 18.10.10, 21:46 Kiedyś z koleżanką organizowałyśmy drobną akcję na rzecz Domu Dziecka,tamtejsza Pani Dyrektor była chyba bombardowana telefonicznymi ofertami jednego z wydawnictw (słyszałam wcześniej o nich,bardzo upierdliwi i bezczelni) bo gdy raz zadzwoniłam (moja wina,że się nie przedstawiłam od razu tylko poprosiłam " z panią dyrektor" sekretarka podejrzliwie powiedziała "że Pani dyrektor nie jest zainteresowana ofertą Państwa wydawnictwa",wytłumaczyłam w czym rzecz i połączyłam się w końcu z panią dyrektor,ale jeszcze chwilkę przed połączeniem sekretarka pytała " Ale Pani na pewno nie jest z tego wydawnictwa? ",oj chyba bardzo zaleźli ludziom za skórę ;-) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 18.10.10, 22:06 A czego to wydawnictwo chciało od Domu Dziecka? Wcisnąć im niepotrzebne książki? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Antynorwidzianki 19.10.10, 08:09 Możliwe,że tak. W końcu książki przydają się prawie wszędzie :P Odpowiedz Link
be_ell Re: Antynorwidzianki 20.10.10, 11:41 > "Zalezalo mezowi na jak najnizszym abonamencie, poniewaz w zasadzie > nie dzwonil z tego telefonu, tylko go odbieral. Telefon byl > zarejestrowany na mnie, wiec ja dzwonilam do BOK-u. > Rozmawiam z pania, prosze o zmiane abonamentu, pani twierdzi, ze > promocja na abonament za 10 zl juz sie skonczyla i nic sie nie da > zrobic. Przekazuje te informacje mezowi, z pania z BOK- u na linii. > Maz uslyszawszy, ze nie ma promocji, rzucil: > - a to niech spie...ja... > Na co pani z Boku-u: > - pani da tego pana. > Promocja sie jednak znalazla." Romek!!! To moje! Gdzie copyright? Tantiemy? Gazety i wywiady? Coooo! Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 10:39 Ok, przepraszam :) I obiecuję poprawę- zacznę podpisywać posty nickami. Odpowiedz Link
be_ell Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 11:27 Ja nie chcę poprawy! Ja chcę wywiadów i czerwonych dywanów! I żeby pisali o mnie na Pudełku! ;) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 23:27 Ojej, jak chcesz mogę napisać o Tobie artykuł do cmentarnoprzydrożnej odmiany Faktu, tylko podaj mi, co mam tam zawrzeć :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 23:39 W aptece: forum.gazeta.pl/forum/w,384,61120317,61257203,Re_W_aptece_.html Czyli przeróbki nazw leków: Autor: Tessi "Acidi borici Acici borici Adonis Afrodyzjak Afrin Krople afrykańskie Aqua purificata Aqua pure ex rura Alantan Atlantan Alantan Palantan Alax Ajax Alax Allach Altacet Alkacet Altacet Atlacet Amlozek Ambrożek, Ambroży Amol Bemol Amol Emolak Amol Krople Amora APAP Tabletki Apacz Aspargin Asparagus Aspiryna Bayer Aspiryna Bajerful Aspiryna Bayer Aspiryna Bajerancka Aspiryna Aspiryna Wedlowska Aspiryna C Tabletka szumieniejąca Aviomarin Ave Maryja Aviomarin Wio Maryja Aviomarin proszki na autobus Aviomarin tabletki antyPKS-owe Aviomarin tabletki do podróży Aviomarin Tabletki Telekomunikacyjne Azaryna Ażaryna Azaryna Arizona Bodymax Budimex Boldaloin Baldachim Boldaloin Tabletki na pierdznie Boraks z gliceryną Buraki z gliceryną Calcium dobesilate Calcium dobelisate Carbo medicinalis Czarne sadze Carbo medicinalis Sadza w tabletkach Chlorchinaldin Chochochaldin Cholagoga krople Olaboga krople Cholinex Tabletki z łysą głową Chrząstka rekina Szczęki rekina Chrząstka rekina Tabletki ze szczątkami rekina Cilest Cipest Concor Konkordat Corega Tabs Korektor do protez CRP RTV Czopki na hemoroidy czopki na muchomoroidy Clemastin Clemastor Debelizyna Debilizyna Disophrol tabletki na katar Desperat Duphaston Dupaston Echinapur Eszinapur Enema Płyn Esmeralda Epasel zdrowa rybka Esputikon Eskimos Fastum żel Chwast żel Fitolizyna Filotilozyna Fitolizyna Fliselina krem na nerki Fitolizyna Flizelina Flegamina Legumina Fitolizyna Fruktozepam Gaza jałowa Gaza jałowcowa Ginjal Dżidżal Ginjal Tabletki z jaszczurką Gelatum Al. Phosph. Kreda do picia Gripex. Grypsik na grypę haematoven Hematefon Ibuprom Ibumbrom Ibuprom Imbrumbrum Ibuprom Jebuprom Iruksol Iluksor Kalium hypermanganicum Kalcium do podmywania Kalium hypermanganicum Kwas buracany Kalipoz Kulilopez Kapsiplast Plaster na gorączkę Kapsiplast Plaster ogrzewczy Kapsiplaster Psi plaster Kompresy Kompresory Krem Ziaja Krem z jaja Krople Walerianowe Krople Wanilinowe Kwas Borowy Kwas Burowy Liść senesu Liść senegalu Liść senesu Liść sedesu Loperamid Lepper Amid Maalox To co pije smok Magne B6 Magnum B6 Manti w tabletkach Majtki w tabletkach Masło kakaowe Masło kałowe Maść borowinowa Maść z lasu na nogi Maść cynkowa maść cyjankowa Maść cynkowa maść ocynkowana Maść ichtiolowa Maść juchtjolowa Maść z sadła świstaka Maść z gwizdaka Maść z sadła świstaka Maść z jelonka Mefacit Ficatit Mikstura Pepsini Mikstura Musolini Minisiston Milisiston Molsidomina Molsidawca Nadmanganian potasu Magnolian potasu Nadmanganian potasu Filutek Nalewka z Gimkgo Biloba nalewka z Bilboa Nalewka z kozłka nalewka z kozła Naproxen Naprojen Natrium chloratum Naturium chloratum Nifuroksazyd Nisykorek Oeparol Tran z Wiesiołka Olbas Olspajs Olejek eteryczny Olejek erotyczny Olej z wiesiołka Olej z osiołka Olej z wiesiołka dwuletniego Olej z wieśniaka dwuletniego Opaski dziane Opaski dziergane Oscillococcinum Hasckoliceum Oscillococcinum Oszczylokokcinum Oxycort Opsikort Pabialgina Papabalgina Panadol Pan Adolf Panadol Pan Anatol Pasta Zinci Pasta z nici Pastylki Tymianek + Podbiał Tymianek Podbielany Pastylki Tymianek + Podbiał Pastylki Tymianek i Nabiał Patentex Oval Patentex ORAL Penicylina Pani Celina Pentaerythritol forte Piąty trotyl forte Piroxicam Pirochikam Piroxicam Piroksikum Plaster na odciski Nagniotki na odciski Płym Burowa Płyn Borowy Płyn do higieny intymnej Płyn do higieny intensywnej Podpaski na noc Nocki Podpaski pojedyncze Always Podpaski dziewczynki, jedynki dziewczynki Pomadka z Wiesiołka Pomadka z owsikiem Polopiryna Peloperyna Polopiryna C Polopiryna szumiąca Postinor Pustymor Prawoślazowy syrop Syrop z Prawego Ślazu Preparat przeciw wszawicy Płyn na niepokój w głowie Prestarium Prosektorium Prezerwatywy Bezpieczniki Prezerwatywy Izolatory erotyczne Prezerwatywy plemnikobójcze Prezerwatywy bakteriobójcze Prezerwatywy Durex Prezerwatywy z duralexu Prezerwatywy ze środkiem plemnikobójczym Prezerwatywy ze środkiem plemnikozabójczym Prezerwatywy Gumisie Prezerwatywy Gumku na babu Prezerwatywy Mantliki (dawniej na Śląsku) Prezerwatywy Trutka na bociany Propranolol Popapranol Prostapol Prostata w płynie Pyralgin Pelargin Pyralgin Peralgon Pyralgin Pilargin Radix Rhei zewrzonia na wychodek Raphacholin C Tabletki od bólu głowy - czarne Rapacholin Rafapalin Ranigast Ranin Ranigast Ramidas Ranigast Ramirez Ranigast Ranigaster Ranigast Regina Rutinoscorbin Rutinoskorpion Rutinoscorbin Rudy skorpion Rutinoscorbin Rutoskorpion Rutinoscorbin Rurkoskorbin Sal Vichy Woda Wisi na żołądek Słodzik Cukrzyk Spirytus salicylowy Spirytus salcesonowy Strepsils z miodem i cytryną Striptiz z miodem Sudocream Cudny Krem Sudocream Suchy Krem Sulfaguanidyna Sulfa coś tam Sulfaguanidyna Sulfagadzina Sulfaguanidyna Sulfaguminum Sylimarol Seminarol Syrop z Babki lancetowatej Syrop z Babci Syrop z Babki lancetowatej Syrop z Babci Flancowanej Syrop z Babki lancetowatej Syrop Babuni Syrop Prawoślazowy Syrop Prawośluzowy Syrop Prawoślazowy Syrop Lewoślazowy Syrop Prawoślazowy Syrop Prawosławny Syrop Sulfaguaiacoli Syrop Kaliguli Syrop Sulfaguaiacoli Syrop Kali Pomagali Świetlik gtt. oph. Błyszczek do oczu Tabletki do ssania Tabletki do cyckania Tabletki do ssania Tabletki do cycania Tabletki na chorobę lokomocyjną Tabletki na chorobę telekomunikacyjną Tabletki na kaszel Tabletki na kucanie (na Śląsku) Tabletki przeciwbiegunkowe Tabletki od biegni Tabletki przeczyszczające Tabletki na popęd kału Tabletki z krzyżykiem Krzyżaki Tabletki z krzyżykiem Tabletki cmentarne Tabletki z krzyżykiem Tabletki katolickie Tabletki wykrztuśne Tabletki tuśne Tabletki z Rzewienia Tabletki z grzebienia Tabletki z miłorzębu japońskiego Tabletki z jastrzębia japońskiego Tampony OB Koreczki OB Tampony Zatyczki od okresu Tampony z aplikatorem Tampony z duplikatorem Tampony z aplikatorem Tampony z replikatorem Termofor Pęcherz Termofor Guma na nogę Tertensif Ten Syf Test ciążowy Test przeciw ciąży Test ciążowy Test dzieciowy Tinktura z Gingko biloba Tinktura z Bilabango Tussipect Dusifest Validol Waldek Vasilip Wasyli Venoruton żel maść Wino Runo Venoruton żel żel Winetou Vichy deo roll-on Kulki Vichy pod pachy Vibowit Junior Zunior Witamina PP Witamina pyj pyj Woda borowa Woda wyborowa Woda JANA Woda Chrzciciela Woda utleniona Woda uletniona Wyciąg z rzewienia Wyciąg z szerszenia Wenflon Teflon Wenflon Wolfram Wenflon zielony Zielone wyrfloki Yohimbina Jarzębina Zastrzyki Pijawki Ziele Skrzypu Ziele skrzepu Zincteral Zing Taral Zioła Figura Zioła Wigury Zioła Hipokrates Zioła Herkules" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 23:41 Autor: Tessi "Bo my z żoną staramy się dziecko karmić piersią Tabletki na złamanie ręki Poproszę tabletki musujące na gardło i Apap do nosa w sztyfcie Ja bez kolejki, bo ja chora jestem Czy jest Vaxigrip? -Tak. -To czy może mi go Pan lodem obłożyć? Ile kosztuje normalny NAN ? Coś na zapalone dziąsła ! Hydrocortisonum 200 mg tabl. DS 3 x 1/3 tabletki !!!!!!! Poproszę jakiś dobry antybiotyk na grypę !! Maść przeciwbólowa na H - Aha ! - Naproxen. A te tabletki dojelitowe, to z której strony się stosuje? A gołych krążków nie ma ? Małą Renie poproszę = Rennie x 24 Plastry jednorazowe poproszę ! Poproszę to na pamięć z zakonnicami ! - (Melissana Closterfrau) Czy są tampony OB na sztuki ? Doxycyclina na receptę?!? A to takie delikatne... Test przeciwciążowy !!!!! JASNE !!!! Proszę sprzedać 8 szamponów pipi i proszę dyskretnie zapakować Jakiś lek na menty nie znam innego wyrazu Płyn od wszuf Na pośladki linomag lub termentiol do buzi aplitin i kali Poproszę coś na hemolajty (hemoroidy) Niech mi Pan te podpaski zapakuje żeby było etycznie Corega Tabs sypki zel do protez Poproszę coś do nacierania klatki z piersiami ! Dwie ichtioliny poproszę Dziecko w aptece - Poproszę gilotynę dla babci (chodziło o jodynę). Poproszę to co bierze w telewizji facet Poproszę foremki do kału Poproszę cysternę na mocz Z recept lekarskich Duomox Dumox Polcortolon Pol Kortolon D.S. 3x1tbl na pół godz. przed wystąpieniem objawów D.S. 1X dziennie pół kropli Cilest 3 x 2 tabl. Hiconcil Chikoncil Afrin Aphrin No-spa Nos-pa Paski One Touch Łantacze paski Ciekawostki: Te tabletki uspokajające ziołowe Pramolan Poproszę Relanium do przysypywania na ranę Rudotel jest na receptę? Od kiedy?" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 21.10.10, 23:42 autor: hhhh "prezerwatywy - gumki do pofiglowania lub " poprosze 4 paczki swiętego spokoju " ;-)" autor:Y-sam "Stojąc kiedyś w kolejce w aptece słyszałem jak jakaś babulinka kupowała lek osłonowy, cytuję: "lacipedofil" :-)" autor: gość "Dzis umarłam ze smiechu. Przyszla do apteki bardzo elegancka, w srednim wieku pani i poprosiła o jakis lek na cyt."RŻNIĘCIE" w brzuchu.. Zapytałam cicho..na co? ... i uslyszalam ..To pani powinna wiedzie co to jest jak tak rżnie w brzuchu..!!!! Nie wiedziałam, musze sie jeszcze duuuuuuzo nauczyc. Sprzedałam jej stoperan :-)" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 24.10.10, 18:59 Tym razem, zapodam swój wątek forum.gazeta.pl/forum/w,384,111511689,111511689,Jezus_Krolem_Polski_i_inne_sprawy.html Ja: "Weźcie jakąś znaną Wam postać historyczną* i spróbujcie znaleźć dla niej miejsce w Polsce. Święty Piotr prowadziłby własną sieć przetwórni rybnych. Święty Józef ze swoimi tanimi meblami byłby konkurencją dla Ikei. Poncjusz Piłat reklamowałby w telewizji umywalki. Judasz Iskariota zostałby Ministrem Finansów. Gaius Iulius Caesar Augustus Germanicus zwany Kaligulą przypuszczalnie byłby szefem jednej z największych stacji telewizyjnych, specjalizujących się w bardzo krwawych reality show. Lukrecja Borghia prowadziłaby znany program kulinarny Diogenes z Synopy przypuszczalnie wylegiwałby się w chińskiej beczce na Stadionie Dziesięciolecia. *przyjmijmy, że postacie biblijne też podpadają pod tą kategorię" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 24.10.10, 19:00 ka-mi-la789: Stanisław August Poniatowski: organizacja przyjęć i bankietów. Rejtan: protesty i blokady. Apostoł Mateusz: kierownik Głównego Urzędu Celnego. Neron: odpowiedzialność za oświetlenie dróg publicznych. Jadwiga Andegaweńska: kierowanie finansowaniem uczelni państwowych." Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 24.10.10, 19:03 P8: - "Tatanka Yotanka ---> IMiGW - Tomas de Torquemada ---> Reklamowałby Grilla w MangoTV" Kooreczka: - "Kazimierz Wielki- budownictwo i remonty - Krzywousty i synowie- notariusz i doradztwo prawne w sprawach spadkowych - Robin Hood&Janosik- opieka społeczna - Elżbieta Rakuszanka -leczenie bezpłodności - Witold -za trzy chrzty to jakaś fundacja promująca ekumenizm - Jagiełło& Henryk Tudor- biuro matrymonialne - Jan Hunyady-rodzina zastępcza/opieka nad nieletnimi - Krzysztof Kolumb- luksusowe rejsy transatlantyckie - Św. Jadwiga Śląska-mediacje sądowe" Gama.1: - "Diogenes z Synopy - szef mennicy - Heraklit z Efezu - wodociągi i kanalizacja - Kaligula - pełnomocnik rządu ds równego statusu kobiet i mężczyzn" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 24.10.10, 19:08 fish&chips: "- Albrecht Hohenzollern - prezes fundacji Polsko-Niemieckie Pojednanie - Filip Piękny - windykacja długów - Jan Długosz - pisanie scenariuszy do telenowel - Sokrates - piesze rajdy np. po Bieszczadach" sootball: "Mojżesz zajmowałby się transportem morskim. Ockham byłby fryzjerem." misiania: "Midas na szefa finansów, Ikar niech się zajmie wymianą floty powietrznej." kasitza: "Jan Matejko - agencja reklamowa specjalizujaca sie w billboardach Bona Sforza - specjalista d.s. odzywiania Henryk IV - trener nordic walking Bartosz Glowacki - odziez specjalistyczna (strazacka)" verte34: "Jonasz - walenie i orki;) (Greenpeace)" ka-mi-la789: "No, i oczywiście Nostradamus na prezesa Urzędu Prognoz Politycznych i Gospodarczych (sugerowana zastępczyni: Pytia). Stefan Czarniecki: lekcje pływania. Mikołaj Rej: organizacja debat publicznych." gama.1: "Jan Kochanowski - szef protokołu dyplomatycznego (a po nocach może pisać mowy pogrzebowe na zamówienie). Władysław Laskonogi - PFRON. Za to Bolesław Wstydliwy - Edukacja seksualna" kkokos: "bolesław krzywousty byłby w urzędzie gminnym facetem odpowiedzialnym za grunty i gospodarkę przestrzenną. ksiądz skarga założyłby własne radio bona sforza miałaby sieć delikatesów z importowaną żywnością książę pepi rozbijałby sportowe wozy na szosach" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 12.12.10, 22:03 forum.gazeta.pl/forum/w,23,119517776,119517776,Jak_wykryc_zlodzieja_.html Kaja pyta: "Witam, mam pewien problem - otóż w pracy coraz częściej giną mi różne drobiazgi, zostawiane we wspólnym pracowniczym pomieszczeniu. Pracuję jeszcze z trzema osobami, do jednej z nich mam duże zaufanie, pracujemy razem od kilku lat, dwie kolejne jednak to nowi pracownicy (jedna z nich pracuje od dwóch miesięcy, druga - 3 tygodnie). We wspólnym pomieszczeniu rzadko kiedy przebywamy razem, gdyż mamy przerwy o różnych porach, jednak zostawiamy tam swoje torby, kurtki itd. Za pierwszym razem myślałam, że może sama gdzieś coś zawieruszyłam, ale teraz już czwarta rzecz mi zginęła, nie stanowi to może wielkiej wartości, no ale... właśnie... może niedługo zaczną ginąć rzeczy z torebki? Czy macie jakieś pomysły na dyskretne uporanie się z problemem? Nie mamy możliwości zostawiania rzeczy gdzieś indziej, nie ma też sposobu, żeby pilnować każdej z osób podczas przerwy. Na dodatek każde z nas wchodzi do wspólnego po kilkanaście razy dziennie, gdyż jest to zaplecze połączone z łazienką i kuchnią. Co proponujecie?" Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Antynorwidzianki 12.12.10, 22:06 Odpowiedzi: Olsztynianka: "Zdobądź kwas masłowy.Jest organiczny i niestrujacy, ale wielce smrodliwy(capi, jak skoncentrowane kocie siki))).Zapakuj go w malutka ozdobną, zachęcajacą paczuszkę i podloż w ogolnodostepnym miejscu. Złodziej będzie smiedział, jak skunks! Od razu sie wyda, kto to)))" Domek: "Może lepiej zastaw jakąś pułapkę? Na przykład coś bardzo brudzącego (farba, tusz, może być nasączona tym szmata?) w Twojej szafce, sprytnie ułożone. Niech złodziejaszek, sięgając do szafy, się ubrudzi..." easy: "ja bym sie posunęła jeszcze dalej...jakąs stara nieprzydatną torebke całą w srodku zalałabym tuszem do pieczątek-moze atramentem i zostawiła w pokoju. Predzej czy pozniej ta osoba upaćka sobie łapy i wina bedzie ewidentna....a jaaaaki wstyd :)" soovi: "w czasach studenckich mieszkałam na stancji, gdzie właścicielka grzebała mi w szafkach. Kiedys zastawiłam na nią pułapkę - Postawiłam w szafce stertę sztućców i szklanek, żeby to wszystko wysypało się na nią jak otworzy drzwiczki. Pomogło. Jak wróciłam do domu, pułapka była rozwalona, wszystko wrzucone do szafki z powrotem, a baba więcej mi nie grzebała." Monika de Lans: "Ja proponuję włożyć do torebki parę pułapek na myszy. Palców nie utnie ale spuchną porządnie." Smerfetek: "to pewnie te krasnalki zza kratki wentylacji, też mają swoje potrzeby na święta" Odpowiedz Link