3.14-roman 26.11.10, 21:57 Teraz już nikt nie czuje niesmaku, wszyscy nagle zaczęli czuć absmak. Nikt już nie robi postępów, wszyscy robią progres. Jakim jeszcze wyrażeniom można nadać takie szpanerskie brzmienie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 26.11.10, 22:00 Illogiczny zamiast nielogiczny irregularny zamiast nieregularny i tak można dalej Odpowiedz Link
sootball Re: Absmak i inne modne wyrażenia 26.11.10, 22:26 Białka? Jakie białka, panie! PROTEINY! Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 26.11.10, 22:43 Lipidy zamiast tłuszczów. Tylko czekać aż węglowodany staną się karbohydratami. Odpowiedz Link
lucusia3 Re: Absmak i inne modne wyrażenia 13.01.11, 00:21 Ble. Nie chcę kabrohydratów, ja tylko np. szarlotkę. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Phi, Roman 26.11.10, 22:42 weź se poczytaj opisy na kosmetykach, jak to krem chroni film hydrolipidowy (=warstwę wodno-tłuszczową). A najlepsze są NIEDOSKONAŁOŚCI cery. Kiedyś z kwadrans się nastałam nad takim kosmetykiem, dumając, czy aby moja cera ma właściwe niedoskonałości, czy może jakieś inne. Podpowiedź: oznacza to cerę tłustą, łojotok i/lub krosty. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Phi, Roman 26.11.10, 22:48 Na etykietach szamponów często pojawia się 'sebum'- no cóż, łój tak nieładnie brzmi. Odpowiedz Link
arcadios1987 Re: Phi, Roman 27.11.10, 03:12 Już nie wykonuje się bezzwłocznie, ale "cito". Rozumiem, że łacina w medycynie czy farmakologii to podstawa, ale miejsce w którym to określenie słyszałem bynajmniej apteką ani szpitalem nie było. Ot, "siefo" pobliskiego spożywczo-monopolowego (ubiór "siefa" - czarny gajer, białe skarpetki, zielony krawat + fryzura typu "błąd elektryka") zamawia towar w hurtowni. Zza lady odzywa się pani Ania, ekspedientka. Wywiązuje się dialog: - Pani Aniu, mówiłem żeby nie przeszkadzać. Z dostawcą pertraktuję! - Ale szefie, ostatnia skrzynka jabcoka została - Proszę cito wnieść na sklep! - Co wnieść?! - No te wina, ale biegusiem. Prezes wraca do rozmowy z hurtownią: - Kazik? Słyszysz k...a, to jak żeśmy się umawiali, nie? - Szczszczczsz k...a szczsz ch...j - I jeszcze, ty Kazik k... słuchaj, trzy skrzynki patyka, a to cito, bo k... wiesz - Szczszczczsz? k...a - No szybko, bo ten... zapotrzebowanie k...a mam. To ja tam dziś będę, to ten... pogadamy k...a, cześć! Błagam... zostawmy "cito" lekarzom, aptekarzom i laborantom. Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re: Phi, Roman 27.11.10, 08:24 Arcadios:)) Poprawiłeś mi humor:))Dziękuję! Wróżę karierę w mediach określeniu "odpersonalizować", cokolwiek to znaczy:) Odpowiedz Link
iwu Re: Phi, Roman 27.11.10, 14:17 Każde dziło to projekt. Film, płyta, cokolwiek. Nie ma już fryzjerów, są styliści fryzur. Gabinety kosmetyczne to teraz studia urody. Projektanci to dizajnerzy. Coś ma nowoczesny dizajn. Bleee. Wizażyści i styliści zrobią ci look. A w najgorszym wypadku imidż. Już się człowiek nie ubiera, tylko stylizuje. Odpowiedz Link
zimna_alaska Re: Phi, Roman 27.11.10, 15:01 a sprzątaczka to konserwator powierzchni płaskich Odpowiedz Link
arcadios1987 Re: Phi, Roman 27.11.10, 15:10 Cieszę się, że komuś wyszukanym słownictwem "siefa" byłem w stanie poprawić humor :) Gość znany jest na osiedlu ze zgrywania wielkiego prezesa, pomimo że jego korporacja to sklepik, w którym mieści się może trzech klientów + jedna ekspedientka, a jako zaplecze służy dostawiona budka z blachy. "Siefo" bardzo często udaje się na popularny ostatnio lunch lub brunch do bloku w którym mieszka, a obok którego ma sklep. Zdarzają się jednak czasem sytuacja, kiedy w domu zjeść nie może. Wtedy słychać rozmowę na klatce: - Jadźka, to ja k...a jade po towar, a ty doglądaj interesu. Przypilnuj tam Józka, kredyt na wino zaciągnął - Okej, to lancz masz w reklamówce, w aucie. Ja go już k...a dzisiaj przydybię, wczoraj chyba pinindze brał, bo zap...ony jak lokomotywa łazi! Chwilami jak na tą parkę patrzę to przypominają mi się główni bohaterowie "Tygrysów Europy" - Elyzabet i Edłardo :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Phi, Roman 27.11.10, 19:48 Masz może więcej takich historyjek? Podziel się ;-) Odpowiedz Link
arcadios1987 Re: Phi, Roman 28.11.10, 00:36 Znam wiele, bo "siefo" był dobrym znajomym mojego śp ojca, a sama parka "ludziów byznesu" bywała u nas często. Kreowanie się na grube ryby wychodziło im świetnie już na etapie handlu warzywami sprzedawanymi prosto z bagażnika Poloneza, ale kiedy dorobili się sklepu to już kompletnie popłynęli. Rzecz jasna najważniejsze problemy korporacji rada zarządu rozwiązuje albo pod blokiem, albo na korytarzu. W końcu musi plebs wiedzieć kto tu prowadzi wielgi byznes :) Rozmowa na korytarzu, oczywiście "siefo" z żoną: - Jadźka, k...a, patrz jaki człowiek k...a głupi. Ide przecież na ten interwju w sprawie kredytu, a żem dowodu zapomniał. - To gdzie masz? - Sprawdź w którymś garniturze Przechwałki Jadźki: - Aj, myśmy byli ostatnio w taki wisz, restauracji. Toto głupie balontonika zamówiło, ale wisz, rocznica. - A na ski to my tera chyba w Alpy, bo tak mianowicie do tego Zakopanego, to się znudzić może. - Teraz to ja z moim k...a się w domu komputeryzuje, bo kupił ten komputer kieszonkowy, wisz, siedemnaście cali! I ten cały Internet mamy, ale taki międzynarodowy. Ty wisz, jakie to sprytne? Z siostrą gadałam, ona w Irlandii ja tu i ja żem ją widziała i słyszała jakby koło mnie stała! Ale to drogie. Znajomi zakładali dzieciakom, ale ten wisz, na Polskę tylko, bo po co dalej? Z kim taki dzieciak będzie gadał w świecie jak toto nawet języków nie zna? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Phi, Roman 28.11.10, 00:42 Może znajdą też w końcu jakieś ładniejsze określenie na łupież. Odpowiedz Link
arcadios1987 Re: Phi, Roman 28.11.10, 01:41 Słyszałem już określenie "niedoskonałość skóry głowy". Oczywiście usuwa ją inteligentny szampon, zresztą wszystko co dziś się reklamuje jest inteligentne - od szamponu po środek do czyszczenia toalety lub wanny. Swoją drogą fajny taki inteligentny środek - mogę się kąpać w świeżo wyczyszczonej wannie, a przy okazji pogadać sobie o teorii bytów równoległych albo zagadnieniach związanych z nieskończonością kosmosu :) Odpowiedz Link
iwu Re: Phi, Roman 28.11.10, 10:25 Na niedoskonałości skóry wymyślili teraz coś, co ma total ekszyn i likłid fjużyn. Takie coś to na pewno yntelygientne jest, języki zna... Odpowiedz Link
ten_azorek Re: Phi, Roman 28.11.10, 11:24 Tak, tak - projekt jest wszędzie. Ćwiczę, mam próby przed koncertem - robimy PROJEKT. Potem gramy koncert i to jest iwent :)))) Proteiny brzmią lepiej niż białka. Białko to w jaju, fuu. Lipidy brzmią lepiej niż tłuszcz. Kto wie może nawet parówka jest mocno lipidowa? Jabol na cito - cudny! :)) Odpowiedz Link
sootball Re: Phi, Roman 28.11.10, 16:25 albo o nieskończonej niedoskonałości bytów :) ona: głupi dupek.Chyba mnie z kimś zdradza? szampon: no chyba. Ciągle coś tu klika. To co, ja wejdę mu w oczy i zaszczypię a ty w międzyczasie sprawdzisz mu komórkę? ;) Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais no tak, ale jeżeli szampon 28.11.10, 17:20 To co, ja wejdę mu w oczy i zaszczypię a ty w międzyczasie sprawdzisz mu komórkę? ;) jako facet solidaryzuje się z klikającym? Odpowiedz Link
sootball Re: no tak, ale jeżeli szampon 28.11.10, 18:49 najważniejsze zeby pogadać, jak babka ze swoim szamponem. :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 02.12.10, 22:17 Łupież ma piękną łacińską nazwę!!! Pityriasis simplex capillitii Odpowiedz Link
wiotka_trzpiotka Re: Absmak i inne modne wyrażenia 07.01.11, 12:08 event- "odbywaja się tu pogrzeby i inne eventy" usłyszałam ostatnio ;))) - Nie jestem głucha tylko Cie ignoruję... Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 09.01.11, 19:51 O, tak! Teraz każde wydarzenie, niezależnie od tego, czy to koncert, czy pokaz garnków to event! wrrrr Odpowiedz Link
nuova Re: Absmak i inne modne wyrażenia 12.01.11, 12:04 szpanerskie słówka: epicentrum (centrum to przeżytek) np urody. studio np mebli kuchennych (swoja drogą kaszańskie złączenie dwóch słów). projekt. Odpowiedz Link
zapominajka664 Re: Absmak i inne modne wyrażenia 12.01.11, 19:38 Jak modnie, to modnie. Ostatnio osłupiło mnie Studio Klamek: "STUDIO KLAMEK to marka stworzona przez firmę handlową EUROPOL w celu zaspokojenia potrzeb naszych klientów w zakresie klamek drzwiowych i okiennych, uchwytów drzwiowych, uchwytów meblowych i akcesoriów" Ciekawe, jakie mam potrzeby w zakresie klamek drzwiowych i okiennych? Odpowiedz Link
brykanty potrzeby w zakresie klamek drzwiowych i okiennych 12.01.11, 23:59 No, tutaj wyobraźnia może poszaleć. Ale podejdźmy do tego systematycznie. 1. intelektualne - raczej potrzeb nie zaspokoisz, rozmowa z klamką drzwiową i okienną będzie raczej jak gadanie do ściany. 2. kulinarnie - to chyba tylko w ostateczności (jak obgryzanie ścian z głodu) 3. erotycznie - można pocałować klamkę. Odpowiedz Link
lucusia3 Re: potrzeby w zakresie klamek drzwiowych i okien 13.01.11, 00:30 No przepraszam, można usunąć zęba za pomocą klamki - jako dziecko zawsze trafiałam na usłużne rady dotyczące kiwających się zębów. A zauważyli Państwo, że zniknęło "komputerowe"? Trwałe, pizze, farbowanie włosów, druk itp. Koniec z informatyką, teraz sami artyści. Odpowiedz Link
be_ell Re: potrzeby w zakresie klamek drzwiowych i okien 14.01.11, 11:54 Reklama wyczytana: Studio pielęgnacji PAZNOKCIA. Się pytam, którego, czy za każdy następny się płaci osobno? Odpowiedz Link
vifxen Re: potrzeby w zakresie klamek drzwiowych i okien 14.01.11, 12:08 U mnie gorzej, Centrum Stylizacji Paznokcia. Nie jakaś tam byle pielęgnacja, to STYLIZACJA jest, mają tam stylistki paznokcia i w ogóle... Odpowiedz Link
brykanty Re: Absmak i inne modne wyrażenia 14.01.11, 15:10 Mnie za każdym razem zapierało dech w piersiach, kiedy widziałam spory napis na ul. Widok w Warszawie: "MIEJSKA FARMA PIĘKNOŚCI". Zawsze miałam wizję różowych, pięknych prosiaczków hodowanych w mieście. Jak się biedactwa męczą, no bo nie ma gdzie pobiegać - naokoło Rotundy najwyżej. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 15.01.11, 01:13 A może tam hodują gołębie? Też piękne, a do tego można je wywozić na spacer metodą pana Balcerka (czyli bujać). Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Absmak i inne modne wyrażenia 15.01.11, 01:15 Poza słowem: "studio" w odniesieniu do sklepu można też użyć słowa: "Galeria". Galeria Pralek, Galeria Mebli... ciekawe, że pompatyczność nazwy często jest odwrotnie proporcjonalna do świetności lokalu. Odpowiedz Link