3.14-roman 02.12.10, 22:54 Ostatnimi czasy, jakoś wszystko zmądrzało. Proszki mają inteligentne molekuły, pralki rozpoznają poziom brudu... Co jeszcze może być inteligentne i w czym ta inteligencja może się przejawiać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Pieluszki 02.12.10, 22:57 Inteligentne pieluszki nie tylko zamieniają wilgoć w żel, czy co tam, ale także informują na bieżąco o zawartości pieluchy. Matka/ojciec/zterroryzowane rodzeństwo nie musi sprawdzać, co tam jest- pielucha wyposażona jest w nadajnik, który głosem Superniani mówi, co dokładnie znajduje się w środku. Wersja de luxe- pielucha analizuje zawartość i po podłączeniu do drukarki, tworzy raport o stanie zdrowia dziecka. Odpowiedz Link
grave_digger Re: Pieluszki 03.12.10, 11:50 "Inteligentne pieluszki nie tylko zamieniają wilgoć w żel" tak samo inteligentne są podpaski i tampony. zapomniałeś? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 02.12.10, 22:58 Ubrania Ubrania uszyte z inteligentnych materiałów nie muszą być przymierzane- one same analizują figurę potencjalnego właściciela i informują go, czy będą na niego pasować, ewentualnie sugerują, gdzie jest za dużo/za mało i informują o tym, jakie inne ubrania wybrać. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 02.12.10, 23:00 Łóżka- analizując temperaturę, pracę mózgu właściciela, decydują o tym, kiedy go obudzić i w tym celu delikatnie nim wstrząsają, dodając do tego bodźce akustyczne. Te same łóżka pomagają też zasnąć. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 13:41 Inteligentny papier toaletowy :D Odpowiedz Link
iwu Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 14:25 Chciałabym mieć taki inteligentny garnek coby mi mówił: Tego nie wkładaj, za dużo kalorii! To za tłuste! To może być, ale dla czterech osób. Tamto nie, za dużo cukru! Itepe, itede. Może bym schudła ździebko. Odpowiedz Link
zapominajka664 Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 15:48 Lodówka!! Też gadająca, że za tłusto, za dużo, za kalorycznie, a do tego wysyłająca do właściciela kłamliwe smsy, że w drodze do domu dokupić trzeba tylko wodę mineralną i jogurt zero procent. I potem człowiek zostaje na wieczór z wodą, jogurtem i próżnią kaloryczną. Inteligencja w czystej formie, a do tego spora dawka sadyzmu... Mieszanka przyjemnie piorunująca Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 17:10 Ja bym taki garnek wyrzucił za okno, wystarczy że chłop mi mówi to samo :/ Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 17:12 A wyobrażacie sobie ten obciach, gdyby przy kimś taki garnek czy lodówka zanalizowawał budowę Waszego ciała i wrzasnął: "Zwariowałaś? Tyle chcesz zjeść? Natychmiast to odstaw!!!" Odpowiedz Link
iwu Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 18:03 No też dlatego ja wolę garnek niż lodówkę, jako osoba bardziej inteligentna niż garnek mogę podstępnie go schować do szafki przy ludziach. :P Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 05.12.10, 00:46 Gorzej, jeżeli garnek jest wyposażony w głośniki. Chyba, że masz dźwiękoszczelne szafki? Odpowiedz Link
iwu Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 05.12.10, 11:42 Nie potrzeba, mamy wszak do czynienia z inteligentnym garnkiem - jak widzi, że nie powinien gadać, to nie gada. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 06.12.10, 23:45 Czy ja wiem? Mnóstwo jest istnień inteligentnych, ale źle wychowanych. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais A tajemnicza klasa produktów typu 03.12.10, 17:31 "To nie może być X!"? Pokazują mi samochód i oznajmiają tajemniczo: To nie może być samochód! Widzę jogurt, a głos z offu oznajmia dziarsko: TO NIE MOŻE BYĆ JOGURT! W związku z tym na uściech mych snobistycznych pąkowie ciśnie mi się pytanie: TO CO TO, K...A, JEST??? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: A tajemnicza klasa produktów typu 03.12.10, 17:39 A to co napisałaś mi przypomniało o "czym jest x?"- zauważcie, że kiedy spytałem pana, czy czasem czegoś nie reklamuje, nagle się stlenił :) Odpowiedz Link
kalllka Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 04.12.10, 14:53 szp. epikurze mysle, ze pan czymjestx jest takim samym "bledem" systemu, jak Ty, ja- czy kazdy z zalogowanych czy tez niezalogowanych na tym najsmieszniejszym z portali Rzeczpospolitej.wprogramowanym w system uzerem podlegajacym jednak zasadom jawnej oceny. nieustrzezesz sie wiec tej oceny zwlaszcza przez wciagniecie innych w ogolnoswiatowa "zabawe" w dezinformacje. zas mniej- tak sobie jak otoczeniu bedziesz wyrzadzac szkod- gdy swiadom sytuacji-uswiadomisz tez innych. bowiem, jak nauczylo doswiadczenie ostatnich miesiecy, to na pewno nie przez oskarzanie i walke o prymat osiaga sie edukacyjny cel. tym bardziej gdy sam swiecac przykladem bezlogicznego dzialania na portalu Gazety Wyborczej, raz funcjonujesz wg otwartych zasad na otwartym forum bombardujac proby reklamowania akcji x-a wtory, gdy za pomoca uzytkownikow-"otwarto prywtanego" cmentarnego forum (sic!) i znany jako wielkizombie ,"reklamujesz" tylko wlasne trupy. przypominam, ze w sposob cynicznie bezczelny bo zdublowany bo tajnie osmieszajacy ogolne zasady funkcjonowania sieci. tyle w sprawie reklamy. a teraz, jakkolwiek i zanim zignorujesz mnie ponownie blokujac np nick (Twoj dostep do danych personalnych za pomoca menedzera zadan i funkcji admina do serwera- jest dla mnie niepojety ) czy tez moj wpis, chcac osmieszyc i przerzucic konsekwencje- postaraj zrozumiec. pozdrawiam. kajka Odpowiedz Link
3.14-roman Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 00:45 Spokojnie, nie wytnę tego postu, ma w sobie zbyt duży ładunek komizmu :) Odpowiedz Link
3.14-roman Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 00:57 Przypomniała mi się taka anegdota. Do znanego polskiego poety przyszedł młody, aspirujący autor, pokazać swoje utwory. ZPP zaczął czytać, a że dzieła te, będąc pisane dziwacznym, pretensjonalnym stylem, do gustu mu nie przypadły, chwilę pomilczał, podrapał się po brodzie i wreszcie rzekł: - Widzę tu pewne podobieństwo do W. Szekspira. Uradowany młodzieniec zapytał z entuzjazmem: - Ale w jakiej sferze to podobieństwo? Podobieństwo formy? Podobieństwo przekazu? Znany poeta westchnął: - Nie. I utwory Szekspira, i pańskie trzeba najpierw przełożyć na polski. Odpowiedz Link
kalllka Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 02:08 o to umisz po francusku, no prosze:) Odpowiedz Link
dzidzia_bojowa Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 08:09 Matko jedyna!!! O czym pisze ta pani? Bo ja nic a nic nie rozumiem. Roman, weź mi wytłumacz o co cho? BTW Dużą sztuką jest pisać jednym ciągiem, bez akapitów, bez wielkich liter, bez polskich znaków i... bez sensu. Podziwiam:) sprobuje i ja popisac sobie tak jak czesc forowiczow ktorzy robia laske( LASKE!) ze w ogole wciskaja spacje i od czasu do czasu jakas kropka o przecinku zapomnij. upatruja w humorystycznych postach zmowe i spiski dziejowe oraz pozbawieni sa calkowicie poczucia humoru i jeszcze uzewnetrzniaja swoje dziwne przemyslenia no ale wkoncu od tego sa fora oraz portale a roman to szpieg. Mówię Wam, to bardzo bardzo trudne pisać w ten sposób:) Odpowiedz Link
kalllka Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 12:26 :) dzidzia sie tak denerwuje jakby o Pania chodzilo. a to proste pomiotlo. niechze nie bedzie pretensjonalna jej wzorem i nie dostaje protekcjonalnej zadyszki w temacie wapna. nawdycha sie jeszcze niepotrzebne i padnie zemglona na zawsze. a tak to sie trzyma poziomu wyznaczonego przez nadzorce cmentarnego i lezy wertykalnie git. ament. Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 17:27 dzidzia_bojowa napisała: > Matko jedyna!!! O czym pisze ta pani? Z tego co rozumiem to gardzi nami wszystkimi, a najbardziej autorem wątku o flashmobie, którego podejrzewa o działanie reklamowe. Więcej nie zrozumiałam. Odpowiedz Link
kalllka Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 19:08 aha, a nie mowilam, ze umiesz po francusku! ps montreska:) ma na mysli pogarde czy garde przed sztychem szpadlem? Odpowiedz Link
maitresse.d.un.francais Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 19:25 kalllka napisała: > aha, a nie mowilam, ze umiesz po francusku! nie, nie mówiłaś Odpowiedz Link
3.14-roman Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 20:36 Ja sądzę, że pani Kaalkę najlepiej od tej chwili ignorować :) Ona lubi chyba czuć się niezrozumiana, a dyskusja z nią ma tyle sensu, co budowanie stadionu na 40000 osób za pomocą paczki żelków Haribo. Odpowiedz Link
kalllka Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 22:15 jak tak to tak- przyjmuje do wiadomosci Twoja ignorancje. :) pap Odpowiedz Link
3.14-roman Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 05.12.10, 22:43 Bardzo się cieszę :) Odpowiedz Link
sootball Re:A tajemnicza klasa produktów typu:palone wapno 06.12.10, 11:49 "Ona lubi chyba czuć się niezrozumiana" Nie tyle niezrozumianą, co wyjątkową i lepszą, o co nietrudno, gdy ludzie nie rozumieją twoich słów - najwyraźniej nie są wystarczająco mądrzy i wyjątkowi, żeby pojąc ten stek bzd... eee...tę tak wysublimowaną zabawę. Należy zatem pisać ciągiem skojarzeń zrozumiałym tylko dla siebie i sumiennie ignorować fakt, że za czytelność komunikatu jest odpowiedzialny przede wszystkim nadawca. Odpowiedz Link
sootball Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 03.12.10, 22:45 dawno temu, na jakiejś sesji, wymyśliliśmy gadającą strzałę. "Jak napinasz luk ty partaczu, zamierzasz mnie posłac w krzaki"? "Tak"! "Dzień dobry tętnico szyjna"! "Miło mi pana spotkać"! "Znów pudło"! "Witam waćpana. Wybieram się do wioski zwanej Grunwald. Czy mógłby mnie waćpan wystrzelić na południowy zachód"? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 05.12.10, 20:38 Co mówiła ta strzała, w momencie zetknięcia się z tętnicą szyjną, poza przywitaniem się z nią? Była na tyle uprzejma, że nawiązywała dialog z tętnicy posiadaczem? Odpowiedz Link
sootball Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 06.12.10, 12:24 posiadacz w tych okolicznościach nie był zazwyczaj skory do rozmowy. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Pralki, proszki- co jeszcze może być intelige 06.12.10, 23:47 Niezależnie od postawy trafionego strzała powinna jednak przedstawić się: "Dzień dobry, nie przeszkodzi Szanownemu Panu, jeżeli zapoznam się bliżej z jego układem krwionośnym" Odpowiedz Link