Dodaj do ulubionych

Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg szkoln

11.02.11, 23:28
szkolnych lektur.

Pamiętacie: "Antka" i jego usmażoną w piekarniku siostrzyczkę? Gdyby tę historię poznali Japończycy, byłoby to kanwą do stworzenia następnego kultowego horroru.

Tym razem byłby to film o dziewczynce, która, "leczona" przez znachorkę dość kontrowersyjną metodą wygrzewania, zmarła z krzykiem na ustach ("Szybciej odmawiajcie teee zdrowaśki, do jasnej cholery!!!"). A teraz, po latach, pojawia się, by zemścić się na ludzkości - mordując ludzi.

Dziewczynka ukrywa się w piekarnikach (preferuje te z termoobiegiem) i wysadza je w powietrze, razem z właścicielami, a potem przenosi się do następnego piekarnika...

I tak dalej...

Do jakich lektur szkolnych można według Was dokręcić dalszy ciąg? Nie musi to być horror :)
Obserwuj wątek
    • abdullah_abdullah Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 12.02.11, 10:02
      mysle ze pomysl jest swietny na horror w stylu japonskim, ale proponuje zamiast wysadzania kolejnych ludzi w powietrze - tu trudno byloby budowac poczucie rosnacego zagrozenia, dziewczynke ktora wciaga ludzi do pieca gdzie jak ona pieka sie (wesolo) skwierczac.

inny pomysl - wykorzystanie samego tytulu "Nasza szkapa" - serial w ktorym akcja toczy sie w srodowisku modelek.
      • 3.14-roman Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 14.02.11, 16:40
        O! I do tego jeszcze proponuję, aby śmierć przebiegała powoli. Człowiek zostaje wciągnięty do pieca, dziewczynka znika, powoli robi się coraz ciepłej i ciepłej, a z oddali dobiega szept starych kobiet uroczyście odmawiających zdrowaśki.
        • fomica Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 14.02.11, 17:48
          Zgłaszam postulat doprecyzowania scenografii: mowa jest o piecu czy piekarniku? Bo prawdziwe piece ma niewielu ludzi (ci którzy ich nie mają, czyli całe osiedla blokowisk, będą się czuli zbyt bezpieczni że niby ich ta sprawa nie dotyczy) a do piekarnika człowiek się nie zmieści.
          • 3.14-roman Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 15.02.11, 14:49
            Zwykły piekarnik, który jest połączony astralnym kanałem z ogromnym piecem astralnym.
    • fomica Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 14.02.11, 16:34
      "W pustyni i w puszczy 2. Ostateczne starcie". Film przygodowo-erotyczny. Staś i Nel jadą w podróż poślubną do Tunezji i... historia sie powtarza.
      • 3.14-roman Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 14.02.11, 16:44
        Ja proponuję, aby w scenariuszu dano też miejsce paru panom żywcem przeniesionych z for typu faceci z Tunezji. Może nawet słynny egipski Bobek się załapie na małą rólkę?
        • gazeta_mi_placi Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 15.02.11, 21:18
          Bob z hotelu Roma :-)
          Stary poczciwy Bob...
          • 3.14-roman Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 16.02.11, 12:51
            A właśnie, co z tym Bobem? Bo w wyniku aktualnych rozruchów chyba ciężko mu zarobić na chleb? Chyba, że z Polski paczki dostaje?
          • mallina Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 17.02.11, 23:14
            w dodatku forum Faceci z Egiptu zamkniete, co za szkoda;-)
            moze jednak jakies panny nowe zaloza.
    • sootball Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 14.02.11, 19:26
      Trylogia obfituje w różne interesujące sceny śmierci, poczynając od Podpipęty, którego można wystylizować na św. Sebastiana, kończac na Panu Wołodyjowskim i dużej ilości prochu.
      A czy Władca Pierścieni nie jest przypadkiem lekturą? Ahahahaha!
      • 3.14-roman Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 15.02.11, 14:52
        Tak. Pan Michał, który przetrwał wieki w postaci proszku i straszy przygłupich nastolatków wciągających prochy albo gospodynie domowe używające tradycyjnych proszków do prania.
    • hek_sa Janko muzykant 14.02.11, 22:21
      Snuje się taki po polach i lasach i graniem na skrzypkach wabi niczego nie świadomych przechodniów w bagno na ten przykład albo inne błoto.
      Kamizelka-dusicielka.
      Katarynka zatańcowywująca słuchaczy "naśmierć"
      I jeszcze "Siłaczka" jako Morowa Dziewica

Nigdy nie lubiłam Pozytywizmu; Żeromskiego, Prusa i całej reszty
      • 3.14-roman Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:03
        Siłaczka jako duch, który napada gimnazjalne dziatki, by zmusić je do sylabizowania.
        • sootball Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:12
          "wczoraj przyśnił mi się Werter. Odbijał się się w kałuży krwi. Powiedział: Cze, Rejwen. Się nie truj ziom, bo tu po drugiej stronie wcale nie jest LePiEj".
          • 3.14-roman Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:15
            Z czego to jest? Bo liście spadają, ale nie wiem, z którego drzewa.
            • sootball Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:20
              z głowy. Mojej. Ale liści nie widzę. Na wiosnę postaram się jakieś wyhodować :)
              Cudzysłów, bo w domyśle - wypowiedź dziecka emo.
              • 3.14-roman Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:27
                Aaa... bo to jak fragment filmu brzmiało, b. profesjonalnie wczułaś się w rolę. Ja Werterowi kazałbym straszyć producentów żółtych i niebieskich barwników do odzieży. Albo futbolową drużynę Ukrainy.
                • sootball Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:33
                  i wszystkich Szwedów!
                  • 3.14-roman Re: Janko muzykant 15.02.11, 15:36
                    O! Albo panny młode posiadające żółty i niebieski w palecie kolorów przewodnich. Pasowałoby to chyba najlepiej do charakteru jęczącej sieroty.
    • gazeta_mi_placi Re: Dziewczynka z piekarnika, czyli dalszy ciąg s 15.02.11, 21:20
      "Janko Muzykant" - Janko wraca po śmierci jako duch- Janko Skrzypcoręki, zamiast prawej dłoni ma skrzypce i straszy okoliczne dzieciaki ze wsi.
    • maitresse.d.un.francais Romek no płakać się chce! 15.02.11, 23:20
      Taki cudny pomysł na horror, a ty zamiast tworzyć rozdrabniasz się na forum...
      • 3.14-roman Re: Romek no płakać się chce! 16.02.11, 12:55
        Może nakręcimy taki horror siłą forumową? Jako dziewczynkę proponuję iamhier, ona zawsze pojawia się w najmniej oczekiwanych miejscach.
        • maitresse.d.un.francais Re: Romek no płakać się chce! 16.02.11, 15:23
          3.14-roman napisał:

> Może nakręcimy taki horror siłą forumową?

Romunia, ty ten horror pisz, PISZ!

Będziesz miał maila.
          • 3.14-roman Re: Romek no płakać się chce! 16.02.11, 21:07
            Muszę najpierw resztę pisanek forumowych dokończyć :-) Ignacy B. już się pajęczyną przykrył.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka