3.14-roman 01.08.11, 20:43 Zainspirowane wątkiem miau :) Jakie dziwne imiona można nadać dziecku i dlaczego? Wpiszcie własne propozycje :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.14-roman Sposób poczęcia 01.08.11, 20:46 Awaria Prądu w Rębiszewie - ponoć dziewięć miesięcy po wielkich awariach prądu wzrasta liczba narodzin Zimna Noc - bo kiedy jest zimno, ludzie chętniej wskakują pod kołdrę Dwa Promile Cztery piwa i butelka rumu Odpowiedz Link
3.14-roman Miejsce poczęcia 01.08.11, 20:48 Toaleta Ławka parkowa Zarośla - czyż nie jest to piękne imię dla dziewczynki? Zarośla Kowalska. Brzmi dumnie i tajemniczo. Pielgrzymka na Jasną Górę Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 01.08.11, 23:10 kot lezy na prawej rece (opis stanu aktualnego i jednocześnie propozycja) Posilkujac sie ktoryms Harrisonem: Laskotliwe kolana na stepach (imię indianskie} daleko do alta (inspirowane kotem w kontekście polskich znaków) Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 01.08.11, 23:23 Opinie Rady Języka Polskiego o nietypowych imionach jakie rodzice chcieli nadawać dzieciom: www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=76:opinie-o-imionach&Itemid=58&layout=default Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Imiona dla dzieci 01.08.11, 23:50 zaczynam doceniać to, że nie jestem chłopcem o wdzięcznym imieniu Opieniek :D Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 12:37 to Polska chyba najbardziej restrykcyjne przepisy ma, a nie Skandynawia. bo niektóre propozycje całkiem normalne są, imho Odpowiedz Link
miau_weglowy Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 19:35 zwlaszcza dla tych, co nazywaja sie Wilk :) Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 22:01 Gdzieś czytałam anegdotę o facecie zamawiającym w środku nocy karetkę dla Świętej Teresy. Na pytanie kto zamawia, odpowiedział że Święty Mikołaj. Facet musiał podać dyspozytorowi swój pesel żeby uwierzono mu że się nie nabija i żeby rzeczywiście wysłano tam karetkę. Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 22:08 Jakie nazwisko pasowałoby najlepiej do imienia Wilk? Ja stawiam na: Stepowy. Pięknie komponowałoby się z tym też nazwisko: "Zając". Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 22:45 chociaż rodzi to pytanie: co to do cholery znaczy "izać"? Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 22:55 Myślę, że ma to coś wspólnego z prorokiem Izajaszem :0 Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 22:58 Strzelam, że "izać" oznacza: "prorokować" lub "łazić po świecie z przemówieniami". Idealne nazwisko dla polityka. Wilk Izając Gdybyśmy mieli pana Wilka o nazwisku Wowczej, który poślubiłby pannę z rodu Skórze, mielibyśmy zaiste piękne połączenie Wilk Wowczej-Skórze. Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 23:11 <xxx> A ja NA PEWNO nie będę mieć dwóch nazwisk, nazywam się Ewelina Ruchała a narzeczony Piotr Bosko. Odpowiedz Link
devilyn Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 15:04 Koleżanka mojego siostrzeńca się zwie... Szyrlina. :D Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 02.08.11, 15:21 Wystarczy zajrzeć w kalenarz wiki, żeby znaleźć mnóstwo imion tak przedziwnych i rzadko spotykanych że o części z nich w życiu nie słyszałam. Zotyk. Kanizjusz. Tertulian. Ingryda. Nicetas. Rymwin. Taleleusz. Wrociwoj. Odpowiedz Link
abdullah_abdullah Re: Imiona dla dzieci 03.08.11, 22:27 Eugenika - sliczne imie kobiece, dla dobrze urodzonych Odpowiedz Link
sootball Re: Imiona dla dzieci 04.08.11, 07:25 Wpadka dla dziewczynki Przypadek dla chłopca. Odpowiedz Link
wiotka_trzpiotka Re: Imiona dla dzieci 09.08.11, 16:56 miscellaneous tak się w moim pracowym systemie nazywa funkcja do ręcznego pobierania prowizji od klienta dobre i dla chłopca i dla dziewczynki a znaczenie ma też ciekawe- jakiekolwiek to dziecko będzie- będzie pasować... Odpowiedz Link
3.14-roman Re: Imiona dla dzieci 09.08.11, 22:48 Takie imię jest bardzo poprawne politycznie - ułatwia dziecku wybranie sobie własnej płci w późniejszym okresie - nic nie trzeba zmieniać, bo imię jest uniwersalne. Odpowiedz Link