Dodaj do ulubionych

Nie polecam kupującej/sprzedającej

30.03.16, 11:30
Jest to wątek, by wyrazić swoją opinię w przypadku, gdy nie jesteśmy zadowolone z zakupionych rzeczy czy przebiegu transakcji, by ostrzec inne forumki przed nieuczciwą sprzedającą lub kupującą. Również przed taką kupującą, do transakcji z którą nie doszło, ale jaj zachowanie/podejście do sprzedaży/kupna jest warte ostrzeżenia. Chodzi o zbyteczne rezerwowanie rzeczy, obiecywanie i przedłużanie wpłaty, nie wywiązywanie się z poczynionych ustaleń itp.
Obserwuj wątek
    • mari40 Re: Nie polecam sprzedającej dalliw 07.02.17, 21:43
      02.02.17 u sprzedajacej dalliw zrobiłam rezerwację ubranek . Potem 03.02.17 w wiadomości prywatnej sprzedajaca poprosiła o cierpliwość , bo czekała na odpowiedż osób które były przede mną .
      Nikt poza pierwszą osoba nie robił rezerwacji na ubranka , którymi byłam zainteresowana , oprócz jednej bluzeczki nr 13 .
      No i tak cierpliwie sobie czekałam , Bo wiadomo może sprzedajaca wyjechała na weekend , ma inne sprawy .
      A dzisiaj otrzymuje wiadomość :
      Dziękuję za cierpliwość i zainteresowanie. Galeria na szafie malucha jest aktualna. Jeśli coś się podoba - z tych rzeczy, które pozostały, to zapraszam.
      Pozdrawiam ''

tak więc zagladam do owej galerii i cóż widzę , Z rzeczy które zarezerwowałam została jedna bluzeczka .
      Ja pytam to żart , Czy kpina z kupującego ?
      To po co była ta rezerwacja ?
      I dlatego własnie . Nie polecam sprzedającej . Bo nie szanuje kupujacych
    • kwietniowka2011 nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 09:51
      sprzedawała ciuchy w zestawie, ale zgodziła się na sprzedaż samych bluzek, dodatkowo wzięłam inne rzeczy których w zestawie nie było a zdjęcia dostałam na maila
      wczoraj wszystko było ustalone, podany nr konta do wpłaty, a dziś dowiedziałam się, że wszystko sprzedała komu innemu, łącznie z rzeczami których w tym zestawie nie było
      cytat: "Przykro mi, takie prawo rynku. Sprzedaję tam, gdzie mi się opłaca."
      • kirikiri-online Re: nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 10:34
        Od początku pisałam w wątku, że chcę sprzedać ubrania jako zestaw. Napisałyście z inną Panią prawie jednocześnie. Tamta Pani zdecydowała się na zakup WSZYSTKICH ubranek, całego zestawu. Dlatego ubrania jej sprzedałam. Czy to jakaś zbrodnia, że sprzedaję ubrania jako zestaw temu, kto kupuje całość?
        • kwietniowka2011 Re: nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 10:53
          był zestaw za 80zł i - choć ustaliłyśmy inaczej - mogę ostatecznie zrozumieć, że chcesz go sprzedać w całości, bo inaczej zostaniesz ze spodniami
          ale wczoraj mailowo umówiłyśmy się także na inne rzeczy SPOZA ZESTAWU, podałaś mi dane do wpłaty, a dziś stwierdziłaś, że nic mi nie sprzedasz, bo tamta pani też je chce

to tak jakbym sprzedawała 5 ciuchów, podała numer konta do wpłaty, a potem stwierdziła że sprzedam je komu innemu, bo ktoś inny chce oprócz tych 5 jeszcze inne 5, a mnie się nie chce dwóch paczek wysyłać
          sama się zastanów się, czy to uczciwe
          • kirikiri-online Re: nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 11:01
            Transakcji przecież nie dokończyłyśmy ostatecznie, bo pytałaś jeszcze o kąpielówki, potem o podkoszulki, więc nie było mowy, że już przelewasz pieniądze. Jednocześnie z Tobą napisała inna Pani, też chciała zdjęcia pozostałych bluz, więc tak jak do Ciebie, wysłałam zdjęcia i do tej Pani. Pani wczoraj się określiła, że bierze wszystko. Więc rzeczy sprzedaję tamtej Pani.
            • kwietniowka2011 Re: nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 11:31
              pierwsza pytałam o bluzy i pierwsza się na nie zdecydowałam, tak jak i pozostałe bluzki
              wczoraj o 14.30 podałaś mi dane do wpłaty i kwotę za bluzki i bluzy, to chyba są końcowe ustalenia??? Potem zdecydowałam się jeszcze dodatkowo na kąpielówki i pytałam o koszulki
              a dziś się dowiedziałam że nic dla mnie nie ma
              jak sama napisałaś "sprzedaję tam gdzie mi się opłaca"
              skoro to jest według Ciebie uczciwe to cóż, bez komentarza...
              nie chce mi się już z Tobą dyskutować, ja od braku Twoich ciuchów nie umrę
              • kirikiri-online Re: nie polecam sprzedającej kirikiri-online 12.03.17, 11:57
                Ja nie oceniam, kto, co i jak był pierwszy, tamta Pani też do mnie pisała, jednocześnie z Tobą. Może masz prawo czuć się pokrzywdzona, przeprosiłam Cię w mailu dwa razy, że tą zaistniałą sytuację. Pani napisała "biorę wszystko" i dla mnie to jest koniec sprzedaży.
          • mari40 kwietniowka2011 12.03.17, 11:21
            i czemu tak się biednej dziewczyny uczepiłas ?
            jak sama podbierasz innym ciuszki z rezerwacji , to jest ok . A jak ktoś był szybszy od ciebie , to ból ?
            • kwietniowka2011 Re: kwietniowka2011 12.03.17, 11:32
              słucham???
              a co ja Ci niby podebrałam??
            • kwietniowka2011 Re: kwietniowka2011 12.03.17, 11:41
              mari40 napisała:

> i czemu tak się biednej dziewczyny uczepiłas ?
              > jak sama podbierasz innym ciuszki z rezerwacji , to jest ok . A jak ktoś był sz
              > ybszy od ciebie , to ból ?

NIE BYŁA SZYBSZA, ja się zdecydowałam wczoraj, dostałam dane do wpłaty, a dziś dowiedziałam się że nic dla mnie nie ma
            • kwietniowka2011 MARI -BARDZO PROSZĘ O WSKAZANIE JEDNEJ RZECZY 12.03.17, 11:47
              aż sprawdziłam, przeczytaj sobie cały wątek dalliw
              moje rezerwacje:
              kwietniowka2011 01.02.17, 20:06

rezerwuję bluzy w nr 1, 2, 3
              poza tym nr 10
              i jeszcze popatrze

Re: Dz 10-13 lat
              kwietniowka2011 01.02.17, 20:07
              i kurtkę czarną, jaki to rozmiar?

01.02.17, 20:20
              jeszcze nr 8, 13, 17, 18, 24, 27, 29,
              wstępnie zarezerwuję też obie kurtki i oba softshelle

Twoje rezerwacje:
              mari40 02.02.17, 22:55
              jestem zainteresowana zakupem ubranek :
              Kurtka nr 1
              Bluza nr 1
              I ubranka nr : 10 , 13 , 19 , 27 , 28

ostatecznie wzięłam
              kwietniowka2011 03.02.17, 18:42

biorę: kurtka czarna, oba softshelle, bluza 1 i 3, 17, 18, 27, 29

BARDZO PROSZĘ O WSKAZANIE CHOĆBY JEDNEJ RZECZY KTÓRĄ CI RZEKOMO PODEBRAŁAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka