grzegorz.gwiazda 22.07.10, 08:26 Ma ktoś informacje jak wygląda postęp prac w budynku E? W przyszłym tygodniu będę w swoim mieszkaniu na 1 piętrze i fajnie byłoby mieć jakiś punkt odniesienia co do postępu prac w przeciągu tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zelasko Re: Budynek E 22.07.10, 20:11 W budynku E nie byłam ale dostałam pismo z GH o odbiorze w C2 4 sierpnia a te budynki stoją obok siebie Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Budynek E 26.07.10, 09:57 Czy ktoś z budynku E dostał już może jakiś termin odbioru mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 26.07.10, 12:04 Też jestem ciekawy. Dzisiaj wysle zapytanie mailem do Pani Anny na kiedy są przewidziane odbiory w budynku E. Do tej pory nie kontaktowałem się jeszcze z Panią Anna i będzie to mój pierwszy kontakt. Zobaczymy, czy dostanę odpowiedź. Dam znać jak będę miał info. Odpowiedz Link Zgłoś
bujalq Re: Budynek E 26.07.10, 12:42 Witam, Ja też jestem ciekawy terminów odbiorów w budynku E. Wysłałem maila w tej sprawie w zeszłym tygodniu dostałem odpowiedź że kierownik budowy w poniedziałek przedstawia sytuację jaka jest na budowie i że wtedy będzie można coś powiedzieć na temat odbiorów. To znaczy że dziś powinienem dostać drugiego maila z informacją jak wygląda sytuacja, ale czy dostanę takowego maila?? Pewnie nie i znów będę musiał się prosić o informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Budynek E 26.07.10, 13:33 jesli ktos by mial jakies info to niech tutaj wrzuci. swoją drogą mozecie powiedziec, na ktory pietrach macie mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
bujalq Re: Budynek E 26.07.10, 13:51 Ja mam mieszkanie na parterze. W Mieszkaniu i na klatce od 3 miesięcy zero zmian :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 26.07.10, 16:08 Ja na 1 piętrze. W czwartek będę chciał zajrzeć do swojego mieszkania i zobaczę jaki jest status prac. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Budynek E 26.07.10, 16:13 status prac jaki jest to ja wiem, bo byłem na budowie kilka razy niedawno. idą od góry i są z wylewkami na klatkach na 2 piętrze. Te wyższe od drugiego są już praktycznie "prawie" zrobione. Chodzi o to, kiedy oni to zrobią, jakiś termin od kogoś, kierownika budowy czy kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 27.07.10, 09:39 Otrzymałem odpowiedź od Pani Anny na moje wczorajsze zapytanie. Pierwsze odbiory w budynku E zaplanowane są wstępnie na 33 tydzień roku, tj. od 16 sierpnia. Nie jest to jeszcze data sztywna i zatwierdzona, więc może ulec zmianie. Rozumiem to w ten sposób, że jakieś mieszkanie bądź kilka gotowych mieszkań w budynku E może być oddane faktycznie w sierpniu a pozostałe te na niższych piętrach może we wrześniu a może w pażdzierniku. Jutro albo pojutrze wchodzę do mieszkania i zobaczę co się z nim dzieje (1 piętro). Jestem dobrej myśli, że odbiór mieć będę w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolecek Re: Budynek E 27.07.10, 11:43 czyli nic nowego - żadnych konkretów, żadnej sztywnej daty; wszystko nieokreślone; dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 29.07.10, 13:00 W budynku E roboty idą dosyć sprawnie teraz. Na 1 piętrze (w dniu wczorajszym) układane były już płytki na klatkach, w moim mieszkaniu na 1 piętrze byli robotnicy montujący grzejniki, parapety i robili progi. Od robotników odpowiedź dostałem, że już nie zostało dużo pracy a odbiory mieszkań planują w taki sposób, ze wykupione mieszkania robią teraz, aby osoby które wykupiły mieszkania pod klucz mogły szybko mieć odbiór deweloperski i mogły ruszyć prace wykończeniowe. Części budynku, które będzie można kończyć po odbiorach będą wykonywane cały czas. Teraz priorytetami są mieszkania wykupione. Niby rzecz oczywista, ale faktycznie widziałem w dniu wczorajszym postęp prac. Odpowiedz Link Zgłoś
malborcio Re: Budynek E 03.08.10, 17:48 Witam. Ma ktoś może info na temat odbiorów mieszkań w budynku E?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 04.08.10, 08:05 ... a ja z innej beczki pytanie wcisnę ... Czy ktoś z Was ma/miał mokrą scianę/ściany w mieszkaniu? U mnie chyba coś wyłazić zaczęło ze ściany. Ma ktoś namiar na fachowca, który może zbadać ściany pod kątem wilgotności i zagrzybienia? Odpowiedz Link Zgłoś
lukanet Re: Budynek E 04.08.10, 08:50 co do mokrej ściany. masz całą mokrą ścianę czy pojedyńcze plamy ? u mnie widać wilgotne ślady na ścianie w miejscu gdzie idą przewody elektryczne. pytałem się fachowców. zgodnie odpowiadają że to przewody podobno pocą się i stąd te ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 04.08.10, 09:18 W przypadku naszego mieszkania, jakieś 3 miesiące temu jak pojawiłem się w mieszkaniu zauwazylem mokra sciane przy kominie w kuchni. Fakt, padaly wowczas mocno deszcze ale to mnie nie uspokoilo. Byly zacieki, fizycznie wode moglem sciagac ze sciany. Przez 3 miesiace sciana byla mokra/wilgotna (w zaleznosci od pogody). Teraz sciana przy kominie w kuchni jest zolta i jakby cos tam wychodzilo. Teraz wilgotna nie jest, byc moze w srodku cos sie dzieje. Niepokoja mnie dziwne wypryski na tej scianie (prawie na calej wysokosci przy kominie). Zglaszalem to i podobno nie bedzie trzeba robic odkrywki... mam obawy i chce jednak sprawdzic jak to wykoncza, przy odbiorze, czy nie mam powodow do niepokoju jesli chodzi o grzyb w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 04.08.10, 09:19 PS. Moze jestem przewrazliwiony :-) ... ale chce jednak byc pewny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sebszc Re: Budynek E 04.08.10, 18:20 Nawiązując do sporu między Budmarem, a GH i niekorzystnym dla nas wpisem w księdze wieczystej, może warto trochę zmobilizować naszego developera do jak najszybszego rozwiązania konfliktu - w przeciwnym razie możemy wstrzymać się (ew. odmówić) wpłacenia pozostałej części kwoty pieniężnej i odbioru mieszkania do czasu wyjaśnienia i uregulowania sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Budynek E 04.08.10, 19:07 nie wpłacaj pozostałych pieniążków... nigdy nie odbierzesz mieszkania. Dostaniesz trzy ponaglenia i jesteś "wolny", a mieszkanie kupi ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
sebszc Re: Budynek E 04.08.10, 19:22 To niech kupuje sobie - mieszkań jest wiele. Wolę zrezygnować niż czekać latami zanim developer łaskawie porozumie się z wszystkimi i pozwoli Ci na podpisanie aktu notarialnego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
smile53 Re: Budynek E 04.08.10, 19:25 POWODZENIA "nie narzekaj na developera swego, bo możesz mieć gorszego"... Odpowiedz Link Zgłoś
przyborp Re: Budynek E 04.08.10, 19:30 No i jak nie wpłacisz pieniędzy a deweloper rozwiąże umowę z Twojej winy to licz się za stratą połowy z wpłaconych 10%. Na razie w księdze wieczystej wpisów obcych nie ma tylko wzmianka o wniosku o dokonanie wpisu. A tak na marginesie, czy bank komuś z tego powodu odmówił wypłaty pieniędzy? Pytam bo mam jeszcze do wypłaty transze na wykończenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cudna_pani Re: Budynek E 12.08.10, 12:49 My nawet nie możemy złożyć wniosku o przyznanie kredytu, ze względu na wzmiankę w księdze wieczystej. Cały czas czekamy na wyjaśnienie tej sprawy...Bank odrazu odrzuciłby nam wniosek:( Odpowiedz Link Zgłoś
userb2 Re: Budynek E 05.08.10, 08:36 >sebszc< przeczytaj umowę. w nej jest ciekawy zapis o odbiorach mieszkań. dostajesz pierwsze powiadomienie o odbiorze. jakiś czas dostajesz drugie powiadomienie jeśli nie odbierzesz w tych rerminach to nie ma trzeciego razu. developer sam odbiera :) i po zamiatane :) następnie czaekają na wpłacenie reszty kasy. jeśli nie wpłacisz kasy w określonym terminie to zostaną naliczone odsetki ,taki jest zapis w umowie. jeśli zrezygnujesz to tracisz część kasy - nie oddają całej wpłaconej kwoty z 10%. w umowie tez jest taki zapis. ostatnio czytałem umowę.... Odpowiedz Link Zgłoś
bronik4 Re: Budynek E 12.08.10, 15:45 Jeżeli nie maja pozwolenia na użytkowanie to mogą Cie w trąbkę pocałować. My przekładaliśmy odbiór z cztery razy. Nie musimy odbierać mieszkań i wpłacać kasy do puki nie ma pozwoleń! Odpowiedz Link Zgłoś
doomina ZAPRASZAM Budynek E 08.09.10, 12:20 forum.gazeta.pl/forum/f,99812,Osiedle_VITAL_PARK_Budynek_E.html Odpowiedz Link Zgłoś
malborcio Re: Budynek E 22.09.10, 15:45 Witam. Czy ma ktoś info kiedy bedzie odbiór lokali w budynku E ?? A może ktoś już dokonal odbioru technicznego?? Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 22.09.10, 15:57 Miałem odbiór 16 sierpnia. Usterek cala masa, nie wspominajac juz o brakach (np. brak parapetu w salonie, jakas dziura w suficie w lazience - nikt nie wie po co ta dziura bo to Budmar). Do 17 wrzesnia mieli mi usunac braki i usterki. Bylem 15-go bodajze na odbiorze usterek i ... i prawie nic nie zostalo zrobione. Czekam na info w sprawie ostatecznego terminu odbioru od Pani Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Budynek E 22.09.10, 16:13 malborcio napisał: > Witam. Czy ma ktoś info kiedy bedzie odbiór lokali w budynku E ?? A może ktoś j > uż dokonal odbioru technicznego?? Malborcio, z tego co wiem to jakoś w październiku mają oddawać mieszkania w bud. E. teraz mają dowieźć na budowę brakujące materiały jak np drzwi wejściowe, barierki na balkony. Z tym, że sam wiesz jak to jest z terminami podawanymi przez GH.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 22.09.10, 17:08 Sprawdźcie swoje pochwyty drewniane na balkonie. Mi jak założyli, to na samym starcie są już obdrapane. Odpowiedz Link Zgłoś
setif Re: Budynek E 22.09.10, 21:17 U mnie też są obdrapane, w dodatku w bardzo widocznych miejscach. Ale: 1. to wina Budmaru 2. trzeba było zgłosić przy odbiorze technicznym , a w tym czasie barierek jeszcze nie było, więc nie zgłosiłam jako usterki, tylko brak. Odpowiedz Link Zgłoś
doomina Re: Budynek E 23.09.10, 09:34 Osobiście jeszcze nie miałam odbioru :( ale jak czytam o dziurach w suficie, popękanych ścianach, braku parapetów itd. to już jestem przerażona:( Odpowiedz Link Zgłoś
dziunit Re: Budynek E 23.09.10, 09:55 doomina, nie masz co się bać. u sąsiada GG takie kwiatki może i były bo odbierał mieszkanie na szybkiego i na siłę. Te mieszkanie, które teraz mają być oddawane są już w normalnym trybue przygotowywane i nie powinno takich kwiatków być. Ja np zaglądam do swojego i tam takich problemów nie ma. Nie spodziewam się aż takich i do tego tylu usterek. Odpowiedz Link Zgłoś
sosn_a Re: Budynek E 23.09.10, 12:30 potwierdzam, wcale nie jest tak źle.. ja też już jestem po I odbiorze (bud. C) i trochę usterek było, ale nic poważnego (zacieki tynku, pęknięcia - nie większe, niż przy zwykłym osiadaniu budynku, porysowane parapety, itp.).. nic, czego nie można by w miarę szybko usunąć... choć nie powiem deweloper nie spieszy się z usuwaniem usterek, ale to wina przede wszystkim ekipy budowlańców, która się teraz "szwęda" po osiedlu... nie ma konkretnego nadzoru nad nimi i pracują jak chcą, np. zmiana parapetu zajęła 3 pracownikom 3 godziny...! ale widać już koniec :) Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 29.09.10, 15:16 Nie kupilem wczesniej komorki lokatorskiej pod budynkiem E. Teraz mam taka potrzebe, ale wszystkie sa juz wyprzedane :-/ Ma ktos moze 2 kupione i moglby za kase jedna odstapic? Chetnie odkupie pod budynkiem E komorke lokatorska ... (za gotowke) Odpowiedz Link Zgłoś
hoogan Re: Budynek E 29.09.10, 15:50 jest maly problem. komorka lokatorska należy do mieszkania i jest ujawniona w akcie notarialnym, tylko na garaż jest osobny akt. sprawdz czy odstąpienie komorki lokatorskiej nie będzie poważnie kolidowało z póżniejszą sprzedażą mieszkania. w akcie notarialmym masz info że jest mieszkanie oraz komorka lokatorska. znajomy sprzedał komorkę i jakiś czas pozniej miał problem ze zprzedażą mieszkania bo w akcie miał wpisaną komorkę którą wcześniej sprzedał, Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 29.09.10, 16:07 Ja aktu notarialnego jeszcze nie spisywałem. Mam tylko umowe przedwstepna, w ktorej nie ma mowy o komorce. Po prostu chetnie kupie od kogos jak ktos chce z komorki zrezygnowac lub ma wiecej niz jedna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
doomina Re: Budynek E 29.09.10, 16:10 to mozna chyba zrobic na zasadzie cesji, żeby potem nie bylo problemów jednak cesja kosztuje jakies 1500 zł dodatkowo :( Odpowiedz Link Zgłoś
daleko-od-szosy Re: Budynek E 23.10.10, 17:13 Witam, Chciałam zapytać kiedy planujecie wykańczać/wprowadzać się do mieszkań w budynku E. Ciekawa jestem ile mieszkan będzie zapełnionych i kiedy? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.gwiazda Re: Budynek E 25.10.10, 08:12 Witam. My wprowadzamy sie w listopadzie. Za max 2 tygodnie bede mial juz prawdopodobnie wykonczone "pod klucz" mieszkanie i najpozniej w ostatnim miesiacu listopada wprowadzam sie do E. Odpowiedz Link Zgłoś