Dodaj do ulubionych

pismo od komornika

04.07.13, 11:55
czy Państwo też dostali pismo od komornika dotyczące długu dwóch szanownych panów z naszego osiedla?
Rozumiem, że jestem informowana o długu tych Panów jako współwłaściciel garażu który jest przedmiotem postępowania egzekucyjnego.
I tu pytanie: Jak komornik może wszczynać postępowanie egzekucyjne wobec całego garażu skoro tych dwóch posiada tylko jakiś niewielki udział w garażu?

Czy to, że komornik wziął się za nasz garaż będzie miało skutki dla reszty mieszkańców?

Do sądu nie idzie się dodzwonić. Ani wczoraj ani dzisiaj.
Obserwuj wątek
    • morpheus33 Re: pismo od komornika 05.07.13, 00:56
      miesiąc temu też to dostałem :)
      chodzi o miejsca parkingowe tych dwóch panów,
      w piśmie jest mapisane że miejsca puki co są do dyspozycji zarządcy czy jakoś tak.
      dla pozostałych mieszkańców nie powinno mieć to żdnego znaczenia.
      gdyby dłużnicy nie uregulowali należności to .... bla bla bla.... miejsca mogą zostać wycenione i sprzedane (nie wiem komu). z resztą, teraz podobno miejsca sprzedawane są za śmieszne pieniądze.

dziwny fakt:
      mieszkanie należące do jednego z tych panów niby jest sprzedane a nawet wykończone przed developera ale najdziwniejszy jest fakt że mieszkanie nia ma założonego licznika przez zakład energetyczny. każde mieszkanie po zakupie powinno mieć założony licznik (wg teorii)
      w tym przypadku tak nie jest, a może to jakiś kolejny przekręt, niby mieszkanie sprzedane, i dług właściciela został utopiony w tym lokalu który to teraz zostanie zlicytowany....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka