Dodaj do ulubionych

montaz UPC

30.09.13, 14:11
Witam. mam pytanko odnośnie instalacji UPC u was w mieszkaniach.... czy instalatorzy podłączali sygnał tylko na klatkach czy też w tych małych skrzynkach osadzonych w ścianach obok drzwi wejściowych w przedpokoju( u mnie jest zastawiona szafą wnękową- dlatego pytam). pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • morpheus33 Re: montaz UPC 30.09.13, 14:40
      na klatce w szafce upc jest zamontowany filtr.
      w tej wnęce w mieszkaniu masz punkt w którym łączą się wszystkie pokoje.
      dokładnie chodzi o te plastikowe węże.

generalnie od szafy na klatce przez tą wnękę aż do pokoju powinieneś mieć położony przewód antenowy (w całości), upc na końcu tego przewodu daj puszkę z trzeba wyjściami
      1-podłączenie internetu (modem / router)
      2-podłączenie cyfrowego dekodera
      3- podłączenie kolejnego telewizora
      jeśli ktoś się chce bawić to można przeciągnąć przewód przez tą rurkę z pokoju do tej wnęki, tam dać rozdzielacz sygnału (pasywny) i z tej wneki rozdzielić sygnał na pozostałe pokoje, kuchnię itp. więc warto w szafie wnękowej zrobić otwór żeby to tego miejsca był dostęp.

z drugiej zaś strony lepiej zostawić dostęp do tego miejsca ponieważ dyby zaszła potrzeba wymiany kabla to i tak trzeba będzie się tam dostać, a w przypadku zabudowy tego miejsca trzeba będzie demontować szafę.

każdy robi tak jak uważa za stosowne.
      • pawcio_11 Re: montaz UPC 30.09.13, 16:58
        no właśnie i tu jest problem.... szkoda mi teraz szafę dziurawić a tu pozostaje tylko tv z jjs na co nie mam bardzo ochoty a satelita niestety nie złapie sygnału z mojego balkonu. Z drugiej strony zastanawiam się czy fizycznie ten kabel pod wylewką da radę się przeciągnąć bo jak pamiętam był on w zwykłym peszlu.... Dzięki za poradę i odpowiedz. Pozdrawiam
        • fajny_boberek Re: montaz UPC 30.09.13, 21:58
          Mialem jjs, mam upc. Stanowczo odradzam jjs, chyba ze lubisz wstac w niedziele rano zrobic sobie kawe, wlaczyc tv a tu .... nie dziala. a po telefonie do operatora uslyszec ze to to twoja wina. Lepiej dziuraw szafe na upc jeszcze sie nie zawiodłem. U mnie kabel byl juz przeciagniety do salonu, tylko do sypialni przeciagalem przez wspomniany peszel, wystarczy polac sporo ludwika do naczyn i pojdzie.
          Pozdrawiam
        • jjs_admin Re: montaz UPC 02.10.13, 23:42
          witam
          pawcio_11 proponuje przetestować naszą usługę przez 30 dni nic nie ukrywamy u każdemu operatorowi może się zdarzyć awaria myślę że tak długi okres testów pokaże że usługi JJS są na wysokim poziomie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka