Dodaj do ulubionych

internet z JMDI

30.01.14, 22:17
witam
czy warto brać JMDI na ząbkach czy są problemy takie jak na innych lokalizacjach niestety sporo tego jest www.facebook.com/jmdipl
Obserwuj wątek
    • charlott3 Re: internet z JMDI 31.01.14, 09:03
      Korzystam już około 9 lat i nie miałam do tej problemów, jestem zadowolona.
    • kolo3210 Re: internet z JMDI 31.01.14, 09:03
      mialem na tarchominie 5 lat i w zabkach od 3 mam i zadnych powaznych problemow nie mialem
      w porownaniu do jjs (tu bez komentarza) czy vectra i upc zdecydowanie najlepszy operator z jakim mialem do czynienia.
      ale to moja opinia.
      pozdr.
    • ek.0 Re: internet z JMDI 31.01.14, 10:00
      Jest w miarę ok, z pewnością lepszy od JJS. Średnio raz na dwa miesiące jest awaria gdzie przez kilka godzin nie ma internetu/TV.
      Szału nie ma dupy nie urywa.
      • robertrobo Re: internet z JMDI 31.01.14, 16:03
        Ja mam internet z JJS już chyba z piąty rok i nie miałem żadnych awarii ani problemów tu opisywanych. I nie jestem pracownikiem ani znajmomym JJS.
        • dudus86 Re: internet z JMDI 01.02.14, 12:28
          Witam,

także jak mój przedmówca nie posiadam internetu od firmy JMDI ale mam internet z JJS. Mimo wielu negatywnych opinii w sieci rok temu postanowiłem podpisać umowę z tym dostawcą na 12 miesięcy. Przez ten okres miałem tylko raz problem z dostępem do internetu i to przez niespełna 5 minut. Mój abonament to 15Mb/s ( płacę 55zł, teraz jest tańszy i kosztuje 50zł) a zazwyczaj prędkość mojego łącza to ok 22Mb/s.

Wydaje mi się że problemy z internetem sa zazwyczaj spowodowane słabą jakością instalacji położonej w budynku i nie ważne jakiego będziemy mieli operatora.
          • minius5 Re: internet z JMDI 04.02.14, 22:50
            dzięki za odpowiedzi jednaka zostaję przy obecnym operatorze
            • nowy_z_zabek Re: internet z JMDI 23.02.14, 14:54
              właśnie się podłączyłem do JJS bo na moim bloku brak UPC i JMDI miałem organiczny wybór była jeszcze TPSA (ORANGE) powiem ze jestem pod wrażeniem za 39 zł mam 20 mbits działa od 2 tygodni bez zarzutu parametry cały czas trzyma nie wiem skąd taka nagonka na małych operatorów poprzednio miałem UPC i nigdy nie osiągała obiecanych parametrów 30 mbits.
              • ek.0 Re: internet z JMDI 24.02.14, 14:12
                Bo jak się coś wysypie, a to jest bardziej niż pewne, to dopiero zobaczysz co to znaczy obsługa JJS. Poza tym okres promocyjny pełnej przepustowości łącza niedługo się skończy.
                • nowy_z_zabek Re: internet z JMDI 27.02.14, 20:05
                  w piorunianu do tego co pisałeś wcześniej to łącze JJS jest super bo mój sąsiad ma je od ponad roku i miał 1 przerwę na parę minut a ty się meczysz z awariami co 2 miesiące w tym JMDI.

jakoś nie obserwuje żadnego końca okresu promocyjno zarówno ja jak i moi sąsiedzi.
                  • ek.0 Re: internet z JMDI 28.02.14, 09:15
                    Z pewnością twoja euforia co do JJS z czasem minie.
                    • nowy_z_zabek Re: internet z JMDI 01.03.14, 14:56
                      tobie do wszystkich operatorów euforia uleciała
                      • ek.0 Re: internet z JMDI 04.03.14, 11:01
                        Zacznijmy od tego, że jako były pracownik firmy telekomunikacyjnej, mam pełną świadomość tego jaka jest jakość tych usług. Obie firmy znajdują się poniżej przeciętnej. Jeżeli ktoś ma duże wymagania to będzie zawiedziony.
          • ih8u Re: internet z JMDI 28.02.14, 13:13
            Myślę, że masz rację co do problemów spowodowanych jakością instalacji w budynku. Ja korzystałem przez ostatnie 24 miesiące z usług UPC. Nie miałem żadnych problemów przez cały okres, dlatego zdecydowałem się na nową umową (trochę krótszą). W tej chwili mam 60Mb/s za 50zł i za każdym razem speedtest.net pokazuje szybkość łącza 58-60Mb/s. Warunek, to własny router ponieważ ten oferowany przez UPC przy opcji wi-fi to porażka.
    • hony81 Re: internet z JMDI 18.03.14, 14:46
      Witam od prawie 2 lat mam w JMDI kablówkę i net, mieszkam na Tarcho od niedawna przynajmniej raz w tygodniu coś się dzieje albo z kablówką albo z netem. Ja szczerze nie polecam tego badziewia i czekam na koniec umowy. Biuro obsługi mają do bani ZERO profesjonalizmu !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka