Dodaj do ulubionych

Parkometry w Ząbkach

10.11.16, 16:25
Pan Perkowski poinformował, że w Ząbkach będą parkometry. To żart, czy ten Pan jest już tak dalece oderwany od rzeczywistości?
Obserwuj wątek
    • careta Re: Parkometry w Ząbkach 10.11.16, 20:08
      Pan Perkowski jest chyba całkiem oderwany od rzeczywistości. Chciałam skomentować ten post na FB, ale nasz Burmistrz zablokował opcję komentowania. Czyżby bał się niepochlebnych komentarzy. Proponuję zająć się porządkiem w mieście a nie tylko przechwalać ilością wybudowanych dróg. Co z tego, że mamy część nowych ulic skoro są one tak brudne, że wstyd komukolwiek pokazać a co dopiero się pochwalić.
      Chciałabym też zwrócić uwagę naszego wspaniałego, i jak widać nie do końca wiedzącego co mówi Burmistrza, że nie trzeba się meldować w Ząbkach, aby odprowadzać tu podatki. Wystarczy zgłosić w US Ząbki jako miejsce zamieszkania. Ja tak zrobiłam już dawno i szczerze powiem, że patrząc na to co się w tym mieście dzieje (a raczej nie dzieje) tego żałują.
    • konra.dowa Re: Parkometry w Ząbkach 11.11.16, 12:55
      Niech lepiej zamontuje kosze na śmieci, bo zdecydowanie jest ich za mało, wszędzie śmieci, bo nie ma ich gdzie wyrzucić. Pan Burmistrz liczy tylko jak tu wyciągnąć trochę grosza od mieszkańców, ale żeby wprowadzić jakieś udogodnienia to już problem.
    • piotr.kostrzewa Re: Parkometry w Ząbkach 11.11.16, 19:54
      Płacić mają osoby niezameldowane. Osoby zameldowane mają mieć identyfikator.
      • scubares Re: Parkometry w Ząbkach 11.11.16, 21:00
        Perkowski za pomoca strefy płatnego parkowania chce zmusić ludzi do meldunku?
        Żałosna inicjatywa.
        PS: Rozumiem, że Warszawa pozbywa się starych parkometrów i jest okazja aby kupić trochę złomu :)
    • szy.der Re: Parkometry w Ząbkach 11.11.16, 22:10
      Bardzo dobrze, zaorać nie odprowadzających podatki.
      Syf jest bo się na zjechało bydło.
      Jak się nie podoba i narzekacie tylko to wracać na siebie.
      • careta Re: Parkometry w Ząbkach 12.11.16, 09:24
        Bydło to tutaj było wcześniej. To głównie "starzy" mieszkańcy Ząbek wyrzucali i pewnie nadal wyrzucają śmieci do lasu, palą w piecach byle czym i nic im nie przeszkadza. Były drogi bite - super - przynajmniej nikt nowy się nie wprowadzi. Nie ma śmieci - super - można dalej wyrzucać do lasu i człowiek czuje się usprawiedliwiony. Są ścieżki rowerowe - po co? - i tak będę dalej jeździć ulicą.
        I kto tu jest bydłem???
        • madameblanka Re: Parkometry w Ząbkach 12.11.16, 09:42
          Bydło było tu wczesniej? To po co się tu zwalacie? I czy to, że nie płacicie podatków tam gdzie mieszkacie i posyłacie dzieci do szkoły, za to gęba pełna pretensji to rozumiem, że to taka wasza prowincjonalna cecha charakterystyczna? I kto tu jest bydłem.
          • careta Re: Parkometry w Ząbkach 12.11.16, 13:56
            Prowincjonalną cechą jest nazywanie siebie MADAME, choć manier brak...
            • konra.dowa Re: Parkometry w Ząbkach 12.11.16, 14:22
              Wg rdzennych mieszkańców należy tylko chwalić te piękne Ząbki, w ogóle nie narzekać a burmistrza stawiać na piedestale.
              Chyba ci obrońcy mieszkają w północnej części Ząbek (jak sam burmistrz) i tam rzeczywiście mają wszystko odpicowane od ulic, poprzez park, ścieżki rowerowe, a założę się, że większe podatki wpływają od tych napływowych mieszkańców południowych Ząbek ale przecież jako napływowi mieszkańcy nie mamy prawa głosu. Brak słów...
              • attiya Re: Parkometry w Ząbkach 14.11.16, 07:12
                jakie podatki od starych mieszkańców??? przecież to głównie baby siedzące w domu i nie pracujące zawodowo, menele chlające najtańsze piwo i "wino", rodzinki z gromadą dzieci żyjąc w komunalnych mieszkaniach itepe
                gdyby nie ci, którzy pokupowali mieszkania w nowo wybudowanych osiedlach, to naprawdę ząbki dawno temu zbankrutowałyby
                • sylwina128 Re: Parkometry w Ząbkach 02.12.16, 14:57
                  Wypraszam sobie takie określenie starych mieszkańców. Cała moja rodzina pracuje zawodowo, moi znajomi z podstwówki i sąsiedzi to nie żadne menele.
              • madameblanka Re: Parkometry w Ząbkach 15.11.16, 19:05
                nie jestem rdzennym mieszkancem, przeniosłam się tu z Warszawy i od razu zaczęłam płacić tu podatki a nie w Wawie. Jak się chce to można. Pytam się zatem gdzie ta zwykła, ludzka przyzwoitość? Lepiej jak kasa idzie tam gdzie nie mieszkacie? Tam gdzie nie żyjecie? Tam gdzie nie bawią się wasze dzieci? jak tu moga powstawac szkoły, place zabaw czy inna infrastruktura jak kasa płynie na wioche z której się przyjechało?
      • robertrobo Re: Parkometry w Ząbkach 14.11.16, 09:36
        Zameldowanie nie jest równoznaczne z odprowadzaniem podatków.
        W urzędzie zgłaszasz gdzie chcesz żeby twoja kasa szła.
        Jak już jest identyfikator, to powinien być wydawany na podstawie zeznania podatkowego.
        • wrekawek Re: Parkometry w Ząbkach 14.11.16, 13:09
          robertrobo napisał:

> Zameldowanie nie jest równoznaczne z odprowadzaniem podatków.
          > W urzędzie zgłaszasz gdzie chcesz żeby twoja kasa szła.
          > Jak już jest identyfikator, to powinien być wydawany na podstawie zeznania poda
          > tkowego.

Spodziewałbym się, że jeśli już to zrobią, to tak jak dla karty mieszkańca - czyli i po zameldowaniu się dostanie (i wtedy można oszukać system i płacić podatki w Pcimiu Dolnym) i na podstawie PITa.
          • careta Re: Parkometry w Ząbkach 14.11.16, 15:31
            Mam nadzieję, że osoby niezameldowane, ale płacące podatki w Ząbkach, które nie będą objęte akcją identyfikatorów, zmienią swoje miejsce zamieszkania w US i zabiorą swoje pieniądze gdzie indziej. Ja zrobię tak na pewno. Płacę podatek w Ząbkach i czuję się jak ostatni jeleń, który nic z tego nie ma. Nie korzystam z darmowych linii, bo jestem osobą pracującą i nie mam czasu, aby odstać swoje u Urzędzie Miasta po darmowy bilet. Moje dzieci nie chodzą tu do szkoły, a na ulicach syf. Na dokładkę przy każdej okazji jest wyciągana kwestia zameldowania.
            Gdy tymczasem ZAMELDOWANIE nie równa się ODPROWADZANIE PODATKÓW!!!!!!!!
            • pan_bomba Re: Parkometry w Ząbkach 15.11.16, 10:41
              " jestem osobą pracującą i nie mam czasu, aby odstać swoje u Urzędzie Miasta po darmowy bilet"

W moim przypadku wyrobienie zielonej karty trwało około 10 minut od momentu przekroczenia drzwi UM. Ząbki maja bardzo wiele problemów, ale sprawność wydawania kart nie jest jednym z nich.
    • gg_0 Re: Parkometry w Ząbkach 12.11.16, 16:09
      Jesli rzeczywiście mają dotyczyć naszych gości z Lublina i nie tylko to super pomysł.
    • tomek19641 Re: Parkometry w Ząbkach 13.11.16, 20:42
      najlepiej wzdłuż peronu od strony Urzędu i apteki przy 3 Maja , niech ludzie dojeżdżaja samochodami zamiast przesiadac sie do pociągu:((((((((
      • aaas1 Re: Parkometry w Ząbkach 13.11.16, 22:32
        Wzdłuż peronu to pewnie teren kolejowy, plac między apteką a pasażem w większości prywatny to niby za co i komu płacić?
        • kaku25 Re: Parkometry w Ząbkach 15.11.16, 11:54
          Kto będzie to egzekwował? (Podobnie tj. na Wszystkich Świętych przy cmentarzu przy Piłsudskiego na ułożonych "bieda-betonach" dla pieszych idących wzdłuż Andersena większość parkowała swoje auta a ludzie zmuszeni byli chodzić po błocie).
          • kaku25 Re: Parkometry w Ząbkach 01.12.16, 16:32
            ZĄBKOWSKA GOŚCINNOŚĆ!
            • gg_0 Re: Parkometry w Ząbkach 06.12.16, 12:41
              Zastanów się głębiej nad znaczeniem słowa "gościnność" i nad tym czego ono dotyczy...
              • kaku25 Re: Parkometry w Ząbkach 18.01.17, 09:14
                Co dalej z tematem? Czy ktoś coś wie coś w tym temacie? Czy tylko kiełbasa przedwyborcza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka