tomaszkalata 08.09.09, 08:18 Witam Informuję, iż od pewnego czasu funkcjonuje nowa strona Platformy Obywatelskiej w Ząbkach. www.zabki.platforma.org/ Pozdrawiam Tomasz Kalata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netgater Re: Nowa strona PO 08.09.09, 08:46 Panie Tomku, z buta potraktowaliście swojego wiceprzewodniczącego przekręcając mu nazwisko na Klusek. Z tego co wiem ma na nazwisko Kłusek. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: Nowa strona PO 08.09.09, 11:12 Brawo za szybkie naprawienie błędu :) -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
szeszol Re: Nowa strona PO 08.09.09, 08:54 Treści nie oceniam, natomiast jest trochę za szeroko - jakby to powiedział jeden z moich znajomych "tak się teraz na świecie nie robi", stronka wykonana przy użyciu frameworku Joomla, (http://www.joomla.org/) można sobie zobaczyć jaka szerokość jest obecnie cool, dżezi i trendi....;) początek strony ma tylko logo po lewej stronie i długo długo nic - szary pas - marnowanie miejsca, zresztą poniżej jest znowu szary pas w innym odcieniu z jakimś guzikiem po środku - nic nie wnosi a od razu wali po oczach pustką to menu po lewej gdzie pokazywana jest ścieżka - na jakiej podstronie jesteśmy to też chyba niezbyt szczęśliwie ułożona - proponuje to wrzucić na górę (może być na ten szary pasek z guzikiem ;)) po co w menu - 'wyniki sondy', skoro po prawej stronie jest sonda sama w sobie? Dodatkowo to z lewej pokazuje wynik pierwszej ankiety , a ankiety są dwie No i to tyle na chwile obecną Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
lenek51 Re: Nowa strona PO 08.09.09, 11:37 rzeczywiście na szarym pasku trochę pustawo, ale może taki zamysł był, żeby nie było zbyt naćkane graficznie? co do wyników sondy to wystarczy z góry z listy wybrać drugą sondę i obejrzeć jej wyniki, więc myślę, że warto, żeby taka zakładka była, żeby można było monitorować wyniki sondy bez ponownego głosowania. popieram, że ścieżka powinna być gdzieś wyżej:) Odpowiedz Link Zgłoś
szeszol Re: Nowa strona PO 08.09.09, 11:57 > popieram, że ścieżka powinna być gdzieś wyżej:) No w szoku jestem, że ktoś to nawet chyba stara się na bieżąco poprawić ;) Ale bez przesady..., bo się strona PO na dole 'embeduje' w całości Przy okazji tej strony platformy to tam to górne logo z 'twarzami' wygląda lepiej niż pusty pasek - może chociaż jakąś panoramę Ząbek. Jeszcze mi się tak rzuciło w oczy, że logo na górze nie linkuje do strony głównej - to też taki zwyczaj chyba, że tak się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
rifley Re: Nowa strona PO 08.09.09, 12:46 Kliknąłem na scrollbar na dole a tam.. całkiem nowy globalny świat PO! Takiego rozwiązania jeszcze nie widziałem, radziłbym dać odnośnik albo jakoś inaczej to umieścić w ramce, bo teraz to wygląda jakby ktoś zastosował atak XSS na stronę PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa strona PO 08.09.09, 14:37 Witam, hmmm zanim dokonaliście publikacji może warto było opracować założenia nowej www ... przerwy pomiędzy tekstami zdjęciami aż bija w oczy... ilość niewykorzystanego miejsca jest zatrważająca... ja jestem osobiście na nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zabki.pawel Re: Nowa strona PO 08.09.09, 15:05 a skoro już rozmawiamy o stronach to jak oceniacie tą stronę? www.prezydent.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lenek51 Re: Nowa strona PO 08.09.09, 15:43 podaj konkrety bo ja nie widzę tych zatrważających odstępów ani niewykorzystanego miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa strona PO 08.09.09, 19:03 no tak ... rozumiem że to taki test ... ja pisze że są odstępy ... i to widać a ktoś od ręki poprawia ... a potem mam udowadniać że nie jestem wielbłądem ech ... eot Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa strona PO - edyta 08.09.09, 19:15 skoro odstępy już ktoś zlikwidował to: klikniencie w Bądź aktywy ->www.platforma.org/pl/badz-aktywny/dolacz-do-nas/ nie powoduje nic kliknęcie Forum otwiera co ?? bo nie wiem jak ma to interpretować ?? kliknięcie Mulimedia kolejna porażka dopiero KPPM i otwórz w nowym oknie daje "jakiś" rezultat ...;] A już taki sprawy jak Linki/ Rekomendacja / RSS to umieścił chyba ktoś kto IMHO nie ma o budowaniu www pojęcia ... faktycznie tam na dole będę tego szukał ... Flaga Angli lub jak kto woli Wielkiej Brytanii i ... na dole zmieniają się napisy ... tylko po co to ?? Żeby nie było nie jestem sympatykiem innej frakcji ... uważam ze to co pokazał Tomasz nie powinno w tym momencie ujrzeć światła dziennego Windows Vista Business FF 3.5.2 IE 8.0 uaktualniona Odpowiedz Link Zgłoś
lenek51 Re: Nowa strona PO - edyta 09.09.09, 08:58 widzę, że przeglądasz, napiszę wielkimi literami: OGÓLNOPOLSKĄ STRONĘ PO, a nie ZĄBKOWSKĄ STRONę PO, więc te uwagi są zupełnie nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa strona PO - edyta 09.09.09, 09:56 lenek51 napisała: > widzę, że przeglądasz, napiszę wielkimi literami: OGÓLNOPOLSKĄ STRONĘ PO, a nie > ZĄBKOWSKĄ STRONę PO, więc te uwagi są zupełnie nie na miejscu. Tomasz pisał o ... ale tak wiem to Wam się miało lepiej przeglądać Waszą nową stronę... Po co w takim razie Twórca strony dorzucił na dół jakąś hybrydę? Ni pies to ni wydra. Naprawdę gdyby ogłosić konkurs na funkcjonalność strony www wygralibyście w cuglach.(sic!) Brawo... Już rifley zwrócił(a) uwagę, że tak się nie robi ... ale jak widać nie dociera ważne żeby promować swoją wizję. Nie mam więcej uwag tym bardziej pytań ... PS:z moje strony EOT ide do jamki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Nowa strona PO 08.09.09, 20:02 Strona jak to strona. Może i da się poczytać, tylko po co? Wolał bym mieć na początku jasno i prosto przedstawione cele i sposoby działania. Kierunki które wyprowadzą miasto na świetlistą drogę dobrobytu, ładu i kultury. Propozycje zmian maleńkich oraz globalnych działań. Tymczasem program jest gdzieś tam ukryty w pdfie liczącym 21 stron, którego nawet przy dobrych chęciach nie będę w stanie przeczytać, bo mi się nie chce. Moim zdaniem najpierw warto zadać sobie pytanie po co jest ta strona, i co mają Państwo do przekazania. Jeśli tylko zdjęcia i historię choroby - to jest ok. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zabki_platforma_org Re: Nowa strona PO 08.09.09, 21:40 do roberta: program jest w menu głównym to chyba najprostszy tryb wyszukiwania , wolałbyś program w 3 punktach? niestety trzeba trochę poczytać, Pytanie po co jest ta strona - do wymiany informacji ogłoszeń, przedstawienia radnych, umożliwienia komunikacji do edyta e.zabki : nie wiem z jakiej strony korzystasz ale u mnie wszystko działa, pozatym twoje uwagi dotyczą ogólnopolskiej strony PO, której link jest na naszej stronie. Tworząc tą stronę kierowaliśmy się prostotą wykonania a także taką funkcjonalnością, żeby każdy z uprawnionych użytkowników mógł bezproblemowo zamieszczać artykuły i korzystać w pełni ze strony. Chcieliśmy również ograniczyć koszta stąd darmowa platforma joomla. Niniejszym dziękujemy za wszelkie konstruktywne uwagi i postaramy się tak modrenizować portal, żeby był czytelny i użyteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
zabki_platforma_org Re: Nowa strona PO 08.09.09, 21:43 Bardzo proszę też o przesyłanie uwag oraz pomysłów na adres kontakt@zabki.platforma.org - nie chcemy zaśmiecać forum dyskusjami na temat odstępu czy błędu w nazwisku. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: Nowa strona PO 08.09.09, 22:24 Słusznie. Najważniejsze, żeby zdjęcia oraz nazwiska były czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
e_zabki.pl Re: Nowa strona PO 08.09.09, 22:51 zabki_platforma_org napisał: > do edyta e.zabki : > > nie wiem z jakiej strony korzystasz ale u mnie wszystko działa, a świstak siedzi i zawija ... To w końcu chcecie tą stronę pokazywać szerszej gawiedzi czy tylko we własnym gronie ... >pozatym twojeuwagi dotyczą ogólnopolskiej strony PO, której link >jest na naszej stronie. to proszę zdecydujcie się .. to jest Wasza strona czy strona ogólnopolska PO... dla przypomnienia Tomasz napisał: cyt:" Informuję, iż od pewnego czasu funkcjonuje nowa strona Platformy Obywatelskiej w Ząbkach. Mnie jako mieszkańca Ząbek interesują sprawy lokalne a nie ogólnopolskie wydarzenia Waszej partii > Tworząc tą stronę kierowaliśmy się prostotą wykonania a także taką > funkcjonalnością, żeby każdy z uprawnionych użytkowników mógł > bezproblemowo zamieszczać artykuły i korzystać w pełni ze strony. to faktycznie jeżeli tym się kierowaliście to nie mam więcej pytań proponuję jeszcze dać reklamę we flash'u informującą że do poprawnego korzystania ze strony niezbędne jest zapisanie się do ząbkowskiego koła PO :P :P :P > Chcieliśmy również ograniczyć koszta stąd darmowa platforma joomla. ale co to ma do rzeczy ... w sieci jest mnóstwo darmowych szablonów joomla > Niniejszym dziękujemy za wszelkie konstruktywne uwagi i postaramy > się tak modrenizować portal, żeby był czytelny i użyteczny. i o to chyba chodzi portal dla ludu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Spotkanie z wojewodą i vicemarszałkiem 06.12.09, 10:53 www.zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=2&Itemid=11 Odpowiedz Link Zgłoś
mpw_3 Re: Spotkanie z wojewodą i vicemarszałkiem 06.12.09, 22:45 Przekonać ministra finansów. Czy ta relacja to na poważnie? Kiedy będzie wiadomo, że minister został przekonany albo nie został przekonany? Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Ząbkowska PO zwiera szeregi- :) 28.03.10, 17:50 Jak widać Platforma z Ząbek ostro zabrała się do roboty www.zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=11 Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj_zabki Re: Ząbkowska PO zwiera szeregi- :) 28.03.10, 18:49 A prawybory będą? Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 PO z Ząbek na zjeździe w Warszawie 27.05.10, 17:19 www.zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=11 Odpowiedz Link Zgłoś
netgater Re: PO z Ząbek na zjeździe w Warszawie 27.05.10, 20:55 Nasi tam byli? To ciekawe do której grupy należeli - buczących czy broniących Rogoyskiego. Za GW: "Niespodziewanie o stanowisko lidera Mazowsza postanowił walczyć adwokat i były radny AWS Andrzej Rogoyski. W marcu tego roku starał się też o stanowisko szefa stołecznej PO i przegrał z posłanką Małgorzatą Kidawa-Błońską. Wtedy Rogoyski zaatakował praktyki warszawskich działaczy swojej partii. Alarmował, że Platforma w stolicy to spółdzielnia rozdająca posady swoim ludziom, a nie partia rozwiązująca problemy mieszkańców. W sobotę znów zaatakował stosunki w swojej partii. - Wcale nie jest tak wspaniale, jak mówił mój przedmówca. W partii obserwuję zanik demokracji. Rządzimy i popadamy w pychę. Niedługo zostaniemy rozliczeni - mówił Rogoyski. Jego przemówienie przyjęto gwizdami i buczeniem. Adwokat nie poddawał się: - Upatrujemy całe zło w Jarosławie Kaczyńskim. To potworny błąd. My powinniśmy przekonywać do swoich racji, a nie obrażać innych. A to, co się stało na konwencji Bronisława Komorowskiego, to jest po prostu skandal! Tam nic innego nie robiono, tylko obrażano Kaczyńskiego. Wyzywano go od psychopatów i nekrofilów. A ludzie powinni w nas widzieć twórców polityki propaństwowej - apelował Rogoyski. - To jakiś szpieg z PiS-u. Zamknąć mu usta. Zaklaszczmy go! - krzyczał działacz z pierwszego rzędu. - Nie zgadzam się z prostą i prymitywną oceną pana Rogoyskiego. Jako kandydat ma prawo wyrażać swoje poglądy. Dajmy mu na to szansę - uspokajał salę poseł Andrzej Smirnow. - Rogoyski powiedział głośno to, co myśli wielu z nas. Niektórym moim kolegom tu, na Mazowszu, woda sodowa uderzyła do głowy. Są radnymi, mają świetne posady, wysokie pensje, dodatkowo jeszcze jakieś rady nadzorcze. Zwykli ludzie są dla nich mało ważni. Istotniejsze są ich partyjne wojenki - skomentował jeden z działaczy. Zwycięstwo Halickiego było miażdżące. Głosowało nań 669 delegatów, na Rogoyskiego - 100." -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin205 Re: Nowa strona PO 08.06.10, 20:01 Towariszczi, zełaju wam wsiewo charoszewo, ja nie dumał szto wy budzjecie sjerdzitsja. My prosim was praszczajtie, my chacjeli charaszo, nu paszło inacze. Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Z pielgrzymką do Lichenia 11.06.10, 09:40 www.zabki.platforma.org/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=11 Odpowiedz Link Zgłoś
ratatuj_zabki Re: Z pielgrzymką do Lichenia 11.06.10, 11:24 hellas1 napisała: > Nie chcę się czepiać, ale zdjęcia z Lichenia sugerują, że marszałek Komorowski prowadził agitację polityczną przed Bazyliką w Licheniu. Nie ma na stronie PO informacji co mówił, ale pewnie nie mówił o swoich uczuciach religijnych lecz raczej o własnych poglądach politycznych. Kilka tygodni temu była na forum krytyka PiSu za zbieranie podpisów pod kościołami w Ząbkach. I wielu to się nie podobało. Zgoda. Ale dla mnie tak samo naganne a może jeszcze bardziej jest agitowanie polityków pod czy przed samymi kościołami. Bazylika w Licheniu jest w tle na zdjęciach a spotkanie ewidentnie odbywa się na terenie należącym do Bazyliki. Zresztą zastanawiające jest co robił Marszałek Sejmu na ... zjeździe sołtysów. Nie widzę związku ani z funkcją Marszałka ani Prezydenta. Jeszcze bardziej ciekawi mnie po co do Lichenia pojechali ząbkowscy działacze PO? Pomodlić się z Licheniu, zrobić sobie fotkę z Komorowskim czy może wziąć udział w zjeździe sołtysów ?! Panie hellas1 niech Pan napisze coś więcej, bo wygląda to teraz trochę śmiesznie. Szczególnie jak miastowi w Ząbek stoją wśród samych sołtysów. Odpowiedz Link Zgłoś
hellas1 Re: Z pielgrzymką do Lichenia 11.06.10, 12:20 ratatuj_zabki napisała: > Panie hellas1 niech Pan napisze coś więcej, bo wygląda to teraz >trochę śmiesznie. Szczególnie jak miastowi w Ząbek stoją wśród >samych sołtysów. www.zabki.platforma.org/index.php? option=com_content&view=section&layout=blog&id=2&Itemid=11 Niestety, nie było mnie tam, ale podejrzewam, że oprócz "samych sołtysów" byli tam też inni ludzie. I niewiem co tu śmiesznego, że ktoś z Ząbek pojechał do Lichenia... > Zresztą zastanawiające jest co robił Marszałek Sejmu na ... zjeździe sołtysów. > Nie widzę związku ani z funkcją Marszałka ani Prezydenta Jak prześledzimy internetowe newsy to widać, że Komorowski został tam zaproszony www.lichen.pl/?t=aktualnosci&id=734 Pan Kaczyński w tym czasie przebywał z pielgrzymami w Piekarach Śląskich i spotykał sie z rodziną z Rodzinnego Domu Dziecka. Mozna by sie zapytać: a co On ma z tym wspólnego? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7952126,Wybory_2010__Kaczynski_u_Mielczarkow__Komorowski_w.html > Jeszcze bardziej ciekawi mnie po co do Lichenia pojechali ząbkowscy działacze > PO? Pomodlić się z Licheniu, zrobić sobie fotkę z Komorowskim czy może wziąć > udział w zjeździe sołtysów ?! Rzeczywiście, na stronie PO nie ma informacji po co ząbkowscy platformersi tam pojechali. No, ale po co się z reguły jeździ do Częstochowy, Lichenia, czy tez jakiegoś innego Santuarium? Na to pytanie każdy katolik zna odpowiedź. Myślę, że to dobrze świadczy o środowisku PO w Ząbkach, o radnych, członkach i sympatykach, że potrafią wspólnie organizować takie czy inne wyjazdy lub przedsięwzięcia. Bo w Zabkach są tez inne "działające" srodowiska, jak Wspólnota Samorządowa, PiS, Czas na zmiany czy LPR. Ale oni, chyba, zwierają szyki tylko tuz przed wyborami samorządowymi Odpowiedz Link Zgłoś
anka.k76 Re: Z pielgrzymką do Lichenia 11.06.10, 21:48 >Bo w Zabkach są tez inne "działające" srodowiska, jak Wspólnota Samorządowa, PiS, Czas na zmiany czy LPR. Ale oni, chyba, zwierają szyki tylko tuz przed wyborami samorządowymi< No tak, a PO próbuje ich wyprzedzić. Zastanawia mnie co Ząbkowskie PO chce pokazać przez tego typu demonstracje. Dlaczego w swoich zachowaniach zbliża się do Pis-u? A swoją drogą co Komorowski robił w Licheniu? Czyżby wyśmiany przez wszystkich elektorat moherowych beretów miał dla Niego znaczenie? Przez Licheń chce ich pozyskać? Odpowiedz Link Zgłoś