Dodaj do ulubionych

Romer King Plus na 2 samochody

09.09.10, 18:59
Witam. Synek ma 10 miesiecy, wazy ponad 11 kg i pomalu przestaje sie miescic w MC CabrioFix. Chcemy kupic fotelik z grupy 9-18 kg. Ogladalismy MC Priori XP i MC Tobi, ale mamy zastrzeżenia (Tobi za mały dla takiego pulpeta, a w Priori nie podoba mi sie brak dostatecznego zabezpieczenia główki i mała regulacja pasów już teraz musiałam je ustwić w środkowej pozycji). Zastanawiamy się nad Romer King Plus, bo i zagłówek fajny, i sporo możliwości ustawienia pasów no i "punktacja" dobra. Pytanie tylko, czy będzie to odpowiedni fotelik do Toyoty Auris naprzemiennie z BMW X3? I jeszcze jedno pytanie: Synek, włożony do MC Priori po 2 minutach sam rozpiął sobie pasy sad. Jest na to jakaś rada?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Romer King Plus na 2 samochody 09.09.10, 20:20
      Priori należy do największych fotelików 9-18 kg, więc w Kingu będzie troszkę mniej miejsca, zwłaszcza jak podrośnie, dodatkowo King jest stosunkowo ciężki i nie koniecznie nadaje się do takiego przekładania zwłaszcza kobiecie. Nie piszę tego żeby Cię zniechęcić, ale żeby wybór był bardziej świadomy.
      Jeśli dziecko tak małe samo rozpina pasy, to znaczy że są za słabo ściągnięte. Zawsze trzeba się zatrzymać i wyperswadować dziecięciu że tak nie wolno. Są zabezpieczenia zamków, ale odradzam, bo otworzenie go po wypadku zajmuje sporo czasu , w skrajnych przypadkach jak użyjemy takich zabezpieczeń to pamiętajmy, żeby był w samochodzie specjalny nóż do przecinania pasów.
      • mrukumaster Re: Romer King Plus na 2 samochody 10.09.10, 09:30
        Ale jeżeli zalezy Ci na fotelu 4* to Romer będzie świetnym rozwiązaniem. Może jest ciężki bo waży koło 10kg ale przecież dziecko więcej waży a się je nosi. Montaż też nie jest trudny smile
        • justygo75 Re: Romer King Plus na 2 samochody 10.09.10, 17:31
          Dzięki za odpowiedzi, chyba się zdecyduję na Romera. Na szczęście od przekładania będzie Mąż, więc ja się nie nadzwigam wink (przynajmniej w tym przypadku, bo od dzwigania dziecia to i tak głównie ja jestem smile).
          • martawojnicka Re: Romer King Plus na 2 samochody 27.09.10, 08:32
            Witam! Jeżeli zakupi Pani Romera to proszę o opinię na temat tego fotelika, ponieważ jesteśmy z mężem na etapie wybierania fotelika-pomiedzy maxi cosi priori a romer king plus- dla naszego malucha.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka