Dodaj do ulubionych

coneco comet

09.11.10, 16:39
czy ktos ma fotelika taki chcialam sie dowiedziec cos na temat tego fotelika mam juz go jakis czas corka ma 2,5 roku i jeszcze jezdzi zapieta pasami ale gnebi mnie to czu jak zostanie sama podkladka to czy idzie wyciagnac ta zapinke do pasow bo to juz nie bedzie potrzebne i czy pasy tez idzie calkiem wyciagnac
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: coneco comet 09.11.10, 16:52
      zobacz ten film
      www.youtube.com/watch?v=_aCbxC09KsA&feature=player_embedded
      dziecko 2,5 letnie na podupniku nie ma najmniejszych szans na wyjście cało z wypadku
      www.youtube.com/watch?v=aYee6yH6tI4&feature=related
      więc jeśli chcesz porady jak nie zabić dziecka to służymy pomocą
      • aneczkaimarysia Re: coneco comet 09.11.10, 18:51
        ilhenny napisał:

> zobacz ten film
        > www.youtube.com/watch?v=_aCbxC09KsA&feature=player_embedded
        > dziecko 2,5 letnie na podupniku nie ma najmniejszych szans na wyjście cało z wy
        > padku
        > www.youtube.com/watch?v=aYee6yH6tI4&feature=related
        > więc jeśli chcesz porady jak nie zabić dziecka to służymy pomocą
        mi nie chodzi jak zabic dziecko tylko na przeszlosc sie pytam o ten fotelik
        • ilhenny Re: coneco comet 09.11.10, 19:00
          OK
          pasy w fotelikach 9-36 mają obliczoną wytrzymałość do 18 kg, przynajmniej teoretycznie bo na przykład Chicco Proxima nie wytrzymał www.youtube.com/watch?v=QrhUcjjndaU
          jak dziecko ma minimum 3 lata i 15 kg 100 cm można zdemontować pasy i zapinać pasem samochodowym, do tej pory można było jeździć na poddupnikach od 6-7 lat i wagi 22 kg jednak poddupniki nie dają żadnej ochrony i prowadzone są prace nad wprowadzeniem przepisu o zakazie ich używania
          • aneczkaimarysia Re: coneco comet 09.11.10, 19:31
            dzieki malej jeszcze nie zamierzam demontowac pasow bo nie ma tyle kilo ma jakies 13kg wiec dzieki
            • ilhenny Re: coneco comet 09.11.10, 19:58
              ten fotelik nie ma crash testów więc trzeba jeździć uważnie i bardzo mocno naciągać pasy samochodowe i fotelikowe, gdyż nie ma w nim klamry blokującej, jeśli masz samochód z systemem pasów fotelikowych przełącz pasy
              • aneczkaimarysia Re: coneco comet 10.11.10, 09:51
                nie znam sie na tym ma foeda fieste ale rocznik 1994 wiec stary
                • ilhenny Re: coneco comet 10.11.10, 10:45
                  Europejskie Fordy nie mają takich pasów, nawet nowe.
                  • ilhenny Re: coneco comet 12.11.10, 11:49
                    podaj mi maila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka