Dodaj do ulubionych

fotelik nr 2

30.01.11, 12:01
witam
pisze w imieniu koleżanki, która chwilowo nie ma internetu,
potrzebny jest 2 fotelik; dziecko przeciętne 9 miesięcy, 10 kg
jakie sa dostępne na rynku foteliki w przedziale 9-18, 9-25 montowane przodem i tylem do kierunku jazdy? (nigdy nie wiadomo czy tył bedzie odpowiadał dzieciakowi, ale obywink fotelik ma miec 4* mam nadzieje ze z ewentualnie skomplikowanym montażem wspólnymi siłami damy rade i fachowcy w sklepie pomogasmile
auto to skoda superb combi 2009 czyli najnowszy model - auto ma isofix, ale czy fotele z tym systemem mozna mocowac tez za pomoca pasów gdy zajdzie taka potrzeba w innym aucie?
I jeszcze pytanie troche z innej beczki czy jest w gliwicach jakis sklep gdzie znajdziemy duzy wybór fotelików z dobra obslugą? miło by było gdyby w tym sklepie były inne produkty dzieciece tzw mydło i powidło zeby miec w 1 wszytkosmile

z góry dziękuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • jaszczurka_bez_jadu i jeszcze jedno pytanie 30.01.11, 12:07
      czy w tym aucie mozna mocowac fotelik na srodkowym miejscu? koleżanka nie wie ale isofixu na srodku zapewne niema w autach które maja kanape w całosci a nie jako osobne siedzenia? w takim razie co jest lepsze gdyby udało sie na srodku zamontowac fotelik na pasach czy po bokach na isofixach
      • mrukumaster Re: i jeszcze jedno pytanie 30.01.11, 17:46
        Tyłem i przodem to tylko Besafe izi combi x3tyłem na isofix przodem na pasy. Jeżeli ma być uniwersalny czyli tyłem też na pas to tylko wersja bez iso. Jes to to fotel 9-18kg. Na środku pasem czasem się da ale poejżewam że superb po pierwsze ma bułe na środku a po drugie tunel.
        • jaszczurka_bez_jadu Re: i jeszcze jedno pytanie 31.01.11, 09:02
          kanapa w tym aucie wyglada tak:
          otomoto.pl/skoda-superb-C17255314.html
          wydaje sie ze jest dość równo, ale sama nie wiem?
          no i gdyby jednak udało zamontowac sie na srodku na pasach co lepsze środek i pasy czy bok i isofix?
          • ilhenny Re: i jeszcze jedno pytanie 31.01.11, 10:51
            jak zwykle dobry fotelik dobrze zamontowany
            kanapa wygląda bardzo zachęcająco do montażu na środku, nie wiemy co z kanałem i jeśli fotelik zostanie raz a dobrze zamontowany w sklepie to jest szansa na najwygodniejsze i najbezpieczniejsze użytkowanie fotelika
            • jaszczurka_bez_jadu pytanie o sklep 31.01.11, 13:15
              czyli jesli uda sie na środku na pasach to tak zostanie skoro bezpieczniej niz na iso po bokach
              jeszcze ponawiam pytanie odnosnie dobrego sklepu z fotelikami i oczywiscie z konkretną obsługa w gliwicach? ewentualnie jesli nie ma to sasiednie miasta
              • ilhenny Re: pytanie o sklep 31.01.11, 13:42
                jest dobry sklep dam namiary na maila
                • smeagoul Re: pytanie o sklep 31.01.11, 14:00
                  równiez poprosze polecić mi na maila dobry sklep z gliwic lub okolicy- sama mieszkami w gliwicach ale albo źle trafiam albo tu nie ma osoby znającej się bardziej niż jasmile :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka