Dodaj do ulubionych

Romer King Plus - moje zdanie

23.02.11, 21:49
W zeszłym roku kupiłem nowego King Plusa w wersji High Line. I nie jestem z niego zadowlony . W sumie to mnie wkurza bo :
a. nakładki na pasy - nie mogę nigdy dobrze ich ułożyć na dziecku bo są strasznie sztywne i boję się mocno sciągać je po zapięciu
b. zagłówek - od razu połamał mi się ( chodzi o te 2 spinki co trzymają go na dole ) przy próbie regulacji oraz muszę zawsze wpychać głowę dziecka na siłę i mam wrażenie nie i tak nie siedzi dobrze
c. ogólnie wydaje mi się że jest strasznie ciasny . Moje dziecko ma 17 miesięcy i 13 kg .
d. często zacina się system odchylania oparcia - do zapięcia pasów
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Romer King Plus - moje zdanie 23.02.11, 22:30
      też mam Kinga i od niedawna Safefixa, mam też Tobi i Young Sporta więc troszkę ich nazbierałem do codziennego użytkowania i mogę pisać również jako rodzic
      oczywiście o zadowoleniu z fotelika decydują inne czynniki czego oczywiście nie życzę, jednak
      prawdą jest że łatwo złamać styropiany, że mało się rozkładają do spania, że się zacina przy montażu, że można przeciągnąć pasy jak się pociągnie bez dziecka, że tapicerka HighLine jest tandetna i się wyciera, jednak nie mogę się zgodzić w sprawie nakładek, są specjalnie tak zrobione żeby rozłożyć energię, w stary(2010) zagłówek wchodzi moja głowa bez problemu i jest większy niż konkurencja dając więcej miejsca dziecku
      na dzień dzisiejszy jest jednym z najlepszych fotelików montowanych przodem, zapewniam cię iż inne mają więcej wad niż King, a wyniki nie tylko crash testów ale i prawdziwe zdarzenia mówią jednoznacznie, jest bardzo bezpieczny i ratuje życie, a po to został stworzony

p.s. proponuję wysłać do serwisu a usuną te drobne niedogodności
      • kinder0610 Re: Romer King Plus - moje zdanie 27.02.11, 18:49
        Też mam ten fotelik z tapicerką HIGHline od ok 3 lat użytkujemy i tapicerkę mam w bardzo dobrym stanie, a jeździmy dość dużo, nic mi się nie zacina i jestem zadowolona. Fakt, że te nakładki na pasy sztywne - i to mogłoby być lepsze wink poza tym powinnam już powoli kupić następny i dalej nie wiem co wybrać. Pozdrawiam
        • frezja5 Re: Romer King Plus - testy adac 01.03.11, 07:27
          czy ktoś wie może czy będą i jeśli tak to kiedy robione testy adac fotelika z 2011r? z tym szerszym zagłówkiem?
          • mrukumaster Re: Romer King Plus - testy adac 01.03.11, 13:12
            Jak zrobi ADAC to będzie smile
            ON będzie miał spokojnie 4* bo wersja bez zagłówka także miała 4* wink
      • i_q Re: Romer King Plus - moje zdanie 04.03.11, 15:46
        ja mam ten fotelik od roku, montaż prosty, czasem się zacina oparcie, napinacz pasów pozwala super ciasno go zapiąć; pasy zapinają się dobrze, nakładki na ramiona moim zdaniem wygodne;
        mankamentem jest zagłówek, ciasny - do tego stopnia, że młodemu często zaginają się uszy - ale teraz podobno jest już szerszy i jeszcze jeden minus - ale to raczej estetyka niz bezpieczeństwo - tapicerka JET strasznie się zaciąga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka