Dodaj do ulubionych

Proszę o radę

28.02.11, 09:02
Witam
Szukam fotelika w kategorii 9-18 kg dla dziecka 13 mies ok 10 kg. Jeździmy od niedawna Fiatem Multiplą 2001r. Posiadam fotelik Chicco key 1x plus po starszej córce. Fotelika nie da się zapiąć stabilnie tzn wychyla się na boki. Niby Chicco ma te 3 gwiazki za bezpieczeństwo ale szukam takiego który trzymałby sie stabilnie na zakrętach i nie wiem czy same 4 gwiazdki w testach wystarczą.
Proszę o konkretne propozycje.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Proszę o radę 28.02.11, 14:46
      Jeżeli dobrze kojarze do Multipla ma każde siedzenie osobno i do tego profilowane, tutaj proponowałbym Prioriego XP ze względu na dodatkowy napinacz Pasa lub MAxi-Cosi Tobi i Besafe izi Comfort. Z tańszych to Maxi-Cosi Priori.
      • acernegundo Re: Proszę o radę 28.02.11, 21:58
        Dziękuję za pomoc. Mam jeszcze pytania. Priori ma 3 gwiazdki a Tobi 4 w testach bezpieczeństwa, z czego wynika ta różnica, czy może Tobi jest ulepszoną wersją Priori ? Czy Tobi jest najbezpieczniejszym fotelikiem jaki mogę wybrać do multipli? Ze względu na cenę Besafe izi nie biorę pod uwagę. Dziękuję i pozdrawiam
        • ilhenny Re: Proszę o radę 28.02.11, 22:45
          Tobi jest zupełnie innym fotelikiem niż Priori
          jest podobny do Besafe Izi Comfort, to właśnie Besafe wymyśliło ten rodzaj prowadzenia pasa samochodowego i kosztuje 700-850 zł
          • acernegundo Re: Proszę o radę 01.03.11, 08:10
            Oglądam właśnie te Besafe na allegro i widzę x1 x3, jakie są różnice między nimi. X1 jest w zachęcającej cenie 619 lub 649, czy te foteliki bywają podrabiane? System napinania pasów widze że jest w tym x1 więc ku temu bym się skłaniała.
            Mam jeszcze jedno pytanie. Czy moje wrażenie że Besafe jest większy tzn szerszy od Tobi jest słuszne ? Boję się że Tobi na przyszłą zimę może być ciasnawy, poniewaz już w tym roku moja roczniaczka w kombinezonie w chicco nie ma super luźno a jest dość drobna.
            Dziękuję i pozdrawiam
            • acernegundo Re: Proszę o radę 01.03.11, 08:17
              Eh widze właśnie ze ten x1 ma 3 gwiazki x3 dopiero mają x4. Nie chcę wymieniać mojego chicco, które ma te 3 gwiazdki na inny też z trzema. Chociaż mam wrażenie że te gwiazki nie są sobie równe wink Takie tam marudzenie totalnego laika.
              Pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość
              • ilhenny Re: Proszę o radę 01.03.11, 12:01
                żadne gwiazdki nie uratowały życia, no chyba że gwiazdka szczęścia,
                zawsze lepiej mieć mniejszogwiazdkowy fotelik lepiej zamontowany, niż 5* latających po samochodzie
                • acernegundo Re: Proszę o radę 02.03.11, 08:26
                  Pojadę do sklepu przy Wale Miedzeszyńskim. Mam nadzieję, że będzie tam możliwość przymiarki Priori i Be Safe do samochodu. Tobi widziałam wczoraj na żywo i jakiś taki malutki.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka