Dodaj do ulubionych

Używane foteliki

17.03.11, 02:10
Stała interesująca cenowo oferta tego użytkownika na allegro - czy jest on godny zaufania? macie doświadczenia? Czy rzeczywiście nowe tapicerki są oryginalne, no i czy można polegać na gwarancji bezwypadkowości?

załaczam link
allegro.pl/my_page.php?uid=1812307
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Używane foteliki 17.03.11, 05:03
      faktycznie są to oryginalne tapicerki i z tego co pisze oferta jest ciekawą,
      przypuszczam, że prowadzi komis i tu rodzi się problem, bo nie ma pewności że fotelik jest na pewno bezwypadkowy, w aukcjach prywatnych wystarczy poprosić o pisemne oświadczenie że fotelik jest bezwypadkowy, a często wtedy okazuje się że nie mogą podpisać takiego oświadczenia, bo na przykład dostali od znajomych, lub rodziny i nie wiedzą czy fotelik na pewno jest bezwypadkowym, dodatkowo nie każdy po kolorze jest w stanie określić rok produkcji, tym bardziej że na stare skorupy zakładane są nowe tapicerki i fotelik wygląda jak nowy roczny, a może mieć 5 lat
      reasumując oferta wygląda bardzo ciekawie i nawet skorupy wyglądają na nowe kolekcje, tylko pozostaje kwestia pisemnego oświadczenia że faktycznie fotelik jest bezwypadkowy, plus jakiś dokument potwierdzający kiedy fotelik został kupiony i ile ma lat, wiek fotelika można odszyfrować z kodu kreskowego
      • megasia Re: Używane foteliki 17.03.11, 15:33
        Dzięki za jak zwykle rzeczową odpowedź, pokoresponduję, może podjadę zobaczyć jak to wygląda na żywo smile.
    • slonko1335 Re: Używane foteliki 17.03.11, 13:08
      Ja tam handlarzy używanymi fotelikami, zwłaszcza tymi markowymi w dobrych cenach bym omijała. Dobry fotelik używany można bez problemu sprzedać na allegro, więc wolę nie wiedzieć skąd handlarze mają po kilkadziesiąt sztuk takich za psie pieniądze.....
    • mme_marsupilami Re: Używane foteliki 17.03.11, 13:51
      Nie kupilabym uzywanego fotelika. Ogladalam ostatnio w komisie "cudenka" w zawrotnych cenach (obnizka moze 10-15 %), ktorych stan nie wskazywal na bezwypadkowe uzytkowanie - podarte, zaplamione i poprzecierane tapicerki, skladanie raczki fotelika z duzymi oporami. Nie jestem rozrzutna, ale na tym niestety duzo oszczedzic sie nie da. Z reszta wybor jaki przedstawiaja tu forumowi eksperci zaczyna sie od naprawde korzystnej polki cenowej. Wedlug mnie nie warto dla paru zlotych ryzykowac bezpieczenstwa.
      • karolinka251 Re: Używane foteliki 17.03.11, 14:46
        napisałam do pana i odpisał że może udzielić pisemnej gwarancji że fotelik jest bezwypadkowy. Ale myślę że tak 100% to nigdy nie mamy gwarancji
      • megasia Re: Używane foteliki 17.03.11, 15:31
        Cabrio Fixa z isofixem kupiłam za cenę nowego bez isofixa - czy oszczędziałam tym samym na bezpieczeństwie?
        Lobby producentów chce żebyśmy kupowali więcej i więcej - tak jest zawsze, przecież nie wahałabś się użyć fotelika kuponego jako nowy dla swojego drugiego dziecka, prawda?
        Staram się zachować rozsądek, akurat dla 9-18 mogę wziąć pod uwagę zniszczone przez dzieci tapicerki - poplamione jedzeniem/piciem itd. Mając poplamiony fotelik nie oczekujesz dobrej ceny na allegro - lepiej sprzedać pośrednikowi, który hurtem zakupuje i wymienia tapicerki na nowe.
        Tak sobie racjonalizuję, ale oczywiście też mam wątpliwości.
        • mrukumaster Re: Używane foteliki 17.03.11, 15:35
          Czytałem artykuł chyba na fotelik.info, że zmiana tapicerki na nieoryginalną może spowodować także obniżenie bezpieczeństwa fotelika. Co do używanych foteli. Na allegro nigdy bym nie kupił. Jeżeli mógłbym bardzo dokładnie zobaczyć to w tedy może bym się zdecydował. Ale szczerze wolę kupić tani fotelik nani z linii ferrari niż używkę big_grin
          • ilhenny Re: Używane foteliki 17.03.11, 20:08
            można kupić używany fotelik w dobrej cenie, jednak faktycznie trzeba się troszkę na tym znać, może się okazać że sprzedawca pracuje w jakimś sklepie i odkupuje od swoich klientów foteliki, znam takiego sprzedawcę który tak robi z wózkami
            jednak jak odpadnie koło z wózka nie jest to taki problem jak pęknięte pasy fotelikowe
        • mme_marsupilami Re: Używane foteliki 18.03.11, 12:44
          Powiem tak: nie wierze w zadne oswiadczenia o bezwypadkowosci, a juz z pewnoscia nie w to ze bardzo zniszczony fotelik byl uzytkowany przez 1-2 dzieci czyli krotki okres czasu. Ogladalam foteliki 0-13 i cena ktora ktos sobie podyktowal byla zwyklym zdzierstwem. Co innego fotelik po wlasnym dziecku a co innego po cudzych - gwarancji nie ma zadnej. Nie zgodze sie z teoria ze lobby producentow az tak dybie na nasze pieniadze, bo wybor bezpiecznych fotelikow zaczyna sie od ok 200 zlotych (wedlug mnie to nie jest wygorowana kwota)
    • megasia Re: Używane foteliki 19.03.11, 12:31
      Te konkretne foteliki pochodzą jak się okazuje z niemieckiego e-baya. Sama się przymierzałam, żeby takowy zakupić, ale to się opłaca przy wysyłce w granicach Niemiec. Poza tym niezbyt chętnie wysyłają do Polski.
      Wolałabym to zrobić bez pośredników, ale potrzebowałabym logistycznego wsparcia rodziny w Reichu,a kontakty nieco się rozluźniły ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka