majka742 24.06.11, 15:28 -witam, b fajne forum córka 2,5 roku 99 cm, 14 kg samochód audi A6 - bez isofix- 5 letnie wyrasta z Recaro young expert najbliżej jestem monzy ale może mądre głowy polecą coś innego potrzebuję na już pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhenny Re: recaro monza czy........? 24.06.11, 15:33 nie wyrasta jeszcze może jeździć głowa może wystawać do wysokości wzroku, waga do 18 kg i wzrost około 104 cm Monza jest fajnym fotelikiem jak ktoś lubi markę to dobry wybór a 3* w ADAC są krzywdzące dla tego fotelika Odpowiedz Link
majka742 Re: recaro monza czy........? 24.06.11, 17:21 no właśnie ta głowa wystaje prawie do wysokości wzroku może monza jest fajna a może jest coś lepszego??? zastanawiałam się nad concordem ale bez isofix w aucie to podobno klapa bo ma ciężka skorupę i "leci za dzieckiem"- tak co prawda mówił przedstawiciel Recaro besafe?, romer?cybex? z góry dzięki Odpowiedz Link
ilhenny Re: recaro monza czy........? 24.06.11, 17:28 a więc spokojnie pojeździcie lato większe foteliki, no cóż każdy ma swojego ulubieńca, w tej kategorii jest sporo 4* fotelików, jestem w stanie w każdym znaleźć wady i zalety, Concord faktycznie jest najsłabszym w kategorii, o ile można tak powiedzieć, bo to i tak najwyższa półka i bezpieczne foteliki Odpowiedz Link
majka742 Re: recaro monza czy........? 24.06.11, 22:29 a ten??? forum.gazeta.pl/forum/w,97434,121371597,126104681,Re_MOJE_OKAZJE_FOTELIKI_W_DOBRYCH_CENACH.html będę wdzieczna za dodatkowe informacje.... lata nie przejeździmy na pewno w dotychczasowym- córka rośnie ostatnio jak na przysłowiowych drożdzach- w tabelach wzostowych dzieci jest jak 3-4 letnie dziecko... dodam, ze nie mam limitu cenowego na ten zakup pozdrawiam Odpowiedz Link
majka742 a może 9-36? 25.06.11, 09:12 tak czytam i czytam i pomału dochodzę do wniosku, że 15-36 to nie najlepszy pomysł choć córka naprawdę jest duża a fotelik muszę zmienić, może 9-36 będzie dobrym rozwiązaniem na najbliższy rok Cybex Pallas? jakiś inny? Odpowiedz Link
chella Re: a może 9-36? 27.06.11, 08:38 Jakiś m-c temu wymieniałam fotelik. Dla trzylatka z Maxi Cosi Priori SPS na Recaro Young Sport i sześciolatkowi z Maxi Cosi Rodi XR na Monzę. Jestem zachycona fotelikami , a dzieci bardzo zadowolone. Młodszemu częściej zamykają się oczka po zmianie fotelika. Zasypia i śpi przeważnie bez odchylania fotela i główka ani razu jeszcze nie poleciała mu do przodu , nawet podczas gwałtonych hamowań. Jest rewelacyjnie osłonięty po bokach. Pasy ma dopiero na środkowej wysokości. Starszy z Monzy jest bardzo zadowolony , najbardziej cieszy go pompowany zagłówek i możliwośc słuchania własnej muzyki W Rodi marudził , że mu ciasno po bokach , Monza ma świetne osłony boczne na całej wysokości od siedziska , aż po zagłówek. Tapicerka rewelacja. Starszy uparł się na czarną z białymi dodatkami , trochę się bałam bo to małe flejtuszki. Żeby było ładnie mam obydwa w tym kolorze i prezentują się rewelacyjnie. Jedno co było lepsze w Rodi to stabilnośc w naszym aucie, Monza nieco gorzej trzyma się siedzenia (pusta) , ale i tak jestem zadowolona z zakupu na zTo są chyba jak na razie najlepsze foteliki jakie miałam , a miałam ich już parę (no , King też był OK). Odpowiedz Link
majka742 ilhenny 29.06.11, 23:22 niestety, kupiliśmy już fotelik- piszę niestety bojest to graco nautilus- zależało mi na zakupie w sklepie stacjonarnym a jutro jedziemy prawie 700 km z małą - z lublina do zielonej góry- nie chciałam żeby w naszym recaro jechała tak daleko. Przymierzaliśmy do monzy ciut za niska- na slepowej miarce ma 100 cm- do wyboru był nautilus i young sport, którego nie było..Panowie zamontowali więc nautilusa, zdemontowali zagłówek- w październiku/ listopadzie sprzedajemy obecne auto i kupujemy nowe a wtedy uśmiechnę się do Ciebie o "cacko" ile by wtedy nie kosztowało...Córka z pewnością za te pare miesięcy będzie już wystarczająco duża na 15-36 Dziękuję za pomoc gdyby nie Ty i forum kupiłabym monzę na allegro i jutro byłby płacz... wrażeniami z nautilusa podzielę się po podróży pozdrawiam Odpowiedz Link
ilhenny Re: ilhenny 29.06.11, 23:33 czemu niestety, bardzo dobrze, nie jest to zły fotelik, tylko za Amerykański Odpowiedz Link