Dodaj do ulubionych

Dostępne na rynku polskim foteliki RWF do 18/25kg

30.08.11, 22:42
Bardzo Was proszę o konkretne modele fotelików RWF dostępnych na naszym rynku.
Z podziałem na te montowane za pomocą Isofix i 3 punktowego pasa.
Obserwuj wątek
    • renowa Za pomocą 3 punktowego pasa... 30.08.11, 22:45
      BeSafe izi Combi X3 (tyłęm i przodem)
      BeSafe izi Kid X3 (tyłem)
      MaxiCosi Mobi (tyłem)
    • renowa Za pomocą Isofix 30.08.11, 22:49
      BeSafe Izi Combi X3 Isofix
      BeSafe Izi Kid X3 Isofix
      Fair Bimbo FIX G 0/1 ISOFIX ( z platformą ISOFIX RWF)
      • mrukumaster Re: Za pomocą Isofix 31.08.11, 09:01
        Na pas tyłem i przodem Britax Multi tech aka Volvo

Dodałbym jeszcze 2 dobre fotel do 13kg tyłem a potem przodem a mianowicie Britax First Class oraz Bebe Confort Opal.
        • aribeth1 Re: Za pomocą Isofix 31.08.11, 09:51
          Recaro Polaric, isofix, tyłem 9-18 kg
          • beata_i_fasolka Re: Za pomocą Isofix 15.09.11, 17:11
            Czy ten Recaro Polaric jest rownie dobry jak BeSafe izi Combi x3?
            • mrukumaster Re: Za pomocą Isofix 16.09.11, 08:16
              Hmmm Polaric w teście ma 4* więc wszystko jest ok. Jak dla mnie ma 2 wady: pierwsza to to że tylko tyłem jest mocowany, druga wada to niezbyt obszerne siedzisko. Ale za to ma świetne wykonanie smile
              • beata_i_fasolka Re: Za pomocą Isofix 16.09.11, 13:50
                Mhh to ze malo obszerne siedzisko ma to mi nie przeszkadza bo moj Szkrab ledwo 8kg osiagnal przy skonczonych 9 miesiach wiec chuderlak z niego straszny smile
                Mam nowego, zapakowanego MC Pearl'a w pudelku i mysle czy nie kupic Polarica i przez najblizszy rok, moze wiecej jak Mlody bedzie juz podrosniety wozic go w Polaricu a pozniej przesadzic przodem do Pearla?
                Czy moze od razu BeSafe'a Combi 3x kupic do osiagniecia 18kg a Pearl'a sprzedac?
                Jak sadzisz?
    • lenats31 Re: Dostępne na rynku polskim foteliki RWF do 18/ 17.09.11, 23:42
      With isofix:

Akta Graco Duologic
      Fair G 0/1
      Besafe Izi Kid X3
      Besafe Izi Combi X3
      Recaro Polaric
      Axkid Kidzofix

Without Isofix:

Akta Graco Duologic (rearfacing limit 18 kg)
      Britax Multi-Tech (25 kg)
      Britax Hiway (25 kg)
      Britax Two Way Elite (25 kg)
      Akta Graco Belogic (25 kg)
      Maxi Cosi Mobi (25 kg)
      Axkid Kidzofix (25 kg)
      Axkid Kidzone (25 kg)
      Besafe Izi kid X3 (18 kg)
      Besafe izi Combi X3 (18 kg)
      Brio Zento (25 kg)
      Akta Graco Cosmic Comfort S (25 kg)
      Akta Graco Duoflex XTP (25 kg)

There will soon be new seats from one of these manufactorers. That´s all I can tell you for now.
      • ilhenny Re: Dostępne na rynku polskim foteliki RWF do 18/ 18.09.11, 00:41
        dobre wieści już w tym roku będzie dużo nowych fotelików a "stare" będą dostępne
        będąc na targach w Koloni dowiedziałem się że nawet był w Polsce tak często wymieniany Multitech smile trzeba było jechać ponad 1000 kg żeby wyprowadzili człowieka z błędu w prawdzie w oficjalnej sprzedaży były 4 sztuki ( jedna została i jest do kupienia ) ale już nie trzeba kombinować i sprowadzać z Skandynawii

myślę że będzie to pierwsza rozpiska jak wrócę do domu bo naprawdę będzie o czym pisać
        • renowa Re: Dostępne na rynku polskim foteliki RWF do 18/ 18.09.11, 17:17
          Thanks lenats31

Unfotunately majority of the seats you mention is unavailable in Poland. Still it's really nice of you to let me know which one of them are rear facing as I had no idea of them beforehand.

Ilhenny
          w tym roku? Tzn?
          Bo że tak powiem mi trochę śpieszno. Młody 13 m-cy - ok. 12 kg wagi głowa jest na równo z końcem oparcia w Jane Rebel Pro więc chyba zmiana mnie czeka dość szybko...
          No chyba, że "przebidujemy" w starym ( zachowanym na wszelki wypadek) Romerze King Quickfix do czasu aż te nowości na prawdę wejdą na rynek Polski. Bo Graco Belogic miało już kieeedy być a ciągle go ni ma wink
          Boje sie tylko jednego, że jak Młody poczuje jazdę do przodu (w romerze) to mi tyłem cyrki będzie robić uncertain

Dla nas to tylko bez isofix bo Carisma takiego nie posiada więc dodatkowo na dzień dzisiejszy wyboru nie mam ...

Ni powiem, że najbardziej mnie interesowało z tych, których w Pl w sprzedaży nie ma to Brio Zento ale bez przymiarki to mam trochę stracha ściągać z UE.
          No i w Brio trochę mnie przestraszyło brak regulacji nachylenia do spania....

Ilhenny, uchyl rąbka tajemnicy i powiedz czy Brio zamierza wejść na nasz rynek?

Pozdrawiam
          • ilhenny Re: Dostępne na rynku polskim foteliki RWF do 18/ 18.09.11, 20:14
            miałem importować właśnie tą markę i nawet już o tym pisałem, jednak kilka osób wyleczyło mnie z tej firmy

dopiero dojechałem do domu, za chwilkę siądę i napiszę co nowego starego jest i będzie
            nawet pokażę zdjęcia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka