Dodaj do ulubionych

Britax evolva123 plus czy roemer king plus

14.10.11, 17:05
Szukam fotelika do drugiego samochodu dla synka 2,5 roku ok 13kg. Jak na razie mam roemera kinga plus, ale przekładanie go daje się nam poważnie we znaki.
Czy warto wybrać evolvę, samochody to opel astra hatchbag z 97 i citroen c3 z 2010, bo nie znalazłam jej w testach.
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Britax evolva123 plus czy roemer king plus 14.10.11, 19:30
      2,5 to sporo a 13 kg mało i faktycznie trudno się zdecydować jednak jako drugi faktycznie lepiej 9-36 kg niestety z Evolvą może być problem w Astrze i lepiej rozważyć Recaro Young Sporta
      • ladyjane Re: Britax evolva123 plus czy roemer king plus 16.10.11, 11:30
        A co to za problem w astrze?

W czym Recaro Young Sport jest lepszy?
        • ilhenny Re: Britax evolva123 plus czy roemer king plus 16.10.11, 11:37
          jakoś trzeba zablokować pas samochodowy, w Astrze I i II jest długi zamek więc nie można zamontować tam sporej ilości fotelików między innymi Evolvy, Young Sport raczej pasuje
        • zuzanka79 Re: Britax evolva123 plus czy roemer king plus 17.10.11, 21:36
          ladyjane napisała:

> A co to za problem w astrze?
          >
          > W czym Recaro Young Sport jest lepszy?

Widziałam obydwa foteliki na żywo i w obu siedziała Młoda ( obecnie dwulatka jakieś 86 cm wzrostu i 11,5 kg żywej wagi ) więc mam porównanie.
          Przymierzaliśmy ją też do Cybexa i Kiddy. Ale ... wink
          W rezultacie zdecydowaliśmy się na Recaro YS bo: jest wyższy rozłożony do maximum, lepiej zabudowany ( britax jakiś taki rozlazły mi się wydawał) i moim zdaniem bardziej ' ochronny' zarówno dla dwulatki jak i dla ośmiolatka potem, łatwiej go zamontować ( mniej kombinacji z przekładaniem pasów) i ma lepszą tapicerkę. W sklepie spędziliśmy z mężem i młodą jakieś 40 minut zadając sprzedawcy ze 100 pytań odnośnie tych trzech i jeszcze kilku innych fotelików. Mogliśmy sobie przekładać dziecko z jednego do drugiego, montować na fotelu testowym, marudzić wink i 'macać' foteliki do woli. I nikt na nas krzywo nie patrzył.
          I warto było jechać prawie 60 km w jedną stronę by się na własne oczy przekonać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka