Dodaj do ulubionych

Concord z isofixem

11.11.11, 13:41
Jestem na etapie kupna fotelika 15-36 kg. W jedynym u nas sklepie oglądałam foteliki, a na moje potanie czym różni się concord transformer: t, x, click, transfomer xt, to usłyszałam właściwie niczym. Jakoś to mnie nie przekonało. W testach foteliki wychodzą podobnie. Proszę o podpowiedź, który mam wziąc pod uwagę i dlaczego
Obserwuj wątek
    • amtiredof Re: Concord z isofixem 11.11.11, 18:02
      akusia77 napisała:
      Proszę o podpowiedź, który mam wziąc pod uwagę i dlaczego

W rodzinie Transformer'ów Concord'a nie wolno zapomnieć o kompatybilności z samochodem lub samochodami. Fotele są wyjątkowo dobre natomiast ich nietuzinkowa budowa sprawia, że w części aut plecy fotelika zupełnie nie przylegają do oparcia tylnej kanapy.

Wyjątkowo dobre są dzięki prawdziwym - płaskim, daleko wysuniętym do przodu - podłokietnikom. Śladowe ilości konkurencyjnych produktów pozwalają dziecku tak wygodnie rozeprzeć się w fotelu. Transformer'y są ponadto wyjątkowo obszerne, szczególnie w biodrach i pasie barkowym.

Model XT:
      - pneumatycznie regulowana pozycja spoczynkowa, podobnie jak w fotelach 9-18 kg,
      - pneumatyczna regulacja wysokości zagłówka i szerokości na wysokości ramion,
      - sztywny i bardzo wygodny w obsłudze pneumatyczny iso-fix,
      - natomiast nie polecam używać fotela bez wpięcia w iso-fix, ponieważ masa tegoż fotela to 9,9 kg,
      - w ADAC 4 punkty w bocznym i 3 w czołowym zderzeniu, czyli noty identyczne z większością foteli 15-36 kg.

Model T:
      - pneumatyczna regulacja wysokości zagłówka i szerokości na wysokości ramion,
      - miękki, paskowy iso-fix,
      - w ADAC 4 punkty w bocznym i 4 w czołowym zderzeniu, czyli noty bliskie najwyższym.

Model Click:
      - pozbawiona pneumatyki regulacja wysokości zagłówka i szerokości na wysokości ramion,
      - miękki, paskowy iso-fix,
      - w ADAC 4 punkty w bocznym i 3 w czołowym zderzeniu, czyli noty identyczne z większością foteli 15-36 kg.
    • akusia77 Re: Concord z isofixem 16.11.11, 15:17
      byliśmy w sklepie i okazało się, że do samochodu pasuje nam: concord T, casualplay protector fix i roemer kidfix. Concord XT nie przylegał nam do siedzenia. W testach foteliki wychodzą podobnie. Czy mogę prosić o Wasze zdanie co do wyboru
      • mrukumaster Re: Concord z isofixem 16.11.11, 18:28
        Ja najbardziej lubię Romera smile Ilhenny Casuala a Kwap666 Concorda
        • ilhenny Re: Concord z isofixem 16.11.11, 20:58
          Ja najbardziej lubię Romera kwap666 Casuala a mrukumaster Concorda
          • kwap666 Re: Concord z isofixem 16.11.11, 22:20
            ja najbardziej lubie romera, ihenny concorda a mruku casuala tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka