Dodaj do ulubionych

BebeConfort Opal vs Besafe Izi Combi X3

22.01.12, 15:53
Witam, poszukuję fotelika dla córeczki, 8,5 mca, waga 7400. Teraz mamy Tario i dziecko mi się nie dopina w pasach. Rozważam foteliki jak w temacie. Cena nie gra roli. Fotelik musi być bezpieczny ale i max wygodny, bo teraz mamy Furię w samochodzie. Może się zraziła do tego Tario i jakby miała luźno i wygodnie, to może by jeździła, a tak to w ogóle nie mogę się sama z dzieckiem ruszyć. No i montowany tyłem, a najlepioej tyłem i przodem. Dziękuję za każdą opinię!!!
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: BebeConfort Opal vs Besafe Izi Combi X3 22.01.12, 16:54
      W instrukcji obsługi Tario masz napisane jak przedłużyć pasy wink Co do fotela napisz może do jakiego samochodu smile
      • magdal-enas Re: BebeConfort Opal vs Besafe Izi Combi X3 22.01.12, 20:36
        Ja już przeczytałam instrukcję i zrobiliśmy, co można było. Czytałam też tutaj posty o Tario, nie ja jedna mam ten problem.
        Do samochodu Peugeot 407 i VW Passat.
    • ponponka1 Re: BebeConfort Opal vs Besafe Izi Combi X3 23.01.12, 13:49
      magdal-enas napisała:

Fotelik musi być bezpieczny ale i max wygodny, bo teraz mamy Furię w s
      > amochodzie.

Fotelik, anie jego ustawienie nie ma wplywu na niechec dziecka do jazdy samochodem. Ta niechec wynika glownie (pomijam typy majace chorobe lokomocyjna - czyli bol brzucha) ze "spetania" - jednym rozwiazaniem jest niezapiecie dziecka i niech sie swobodnie porusza po samcochodzie. Oczywiscie jest to opcja i niezgodna z przepisami i podstawowym bezpieczenstwem. Druga - ograniczac wyjazdy doi niezbednego minimu.

Moja mala byla antylokomocyjna do ok. 2 lat. Teraz ma prawie trzy...moge ja zabrac do miasta samcohdoem bez zbednych wrzaskow i protestwo, ale na dluga podroz to ona jeszcze nie jest gotowa...pomimo DVD. Aha - jezdzi tylem a BS Combi
      • magdal-enas Re: BebeConfort Opal vs Besafe Izi Combi X3 23.01.12, 20:44
        Ponponko1, dokładnie jest tak jak mówisz. Wiem, że niechęć naszej córeczki wynika ze spętania pasami, które w Tario nie są zbyt długie, pomimo przeczytania instrukcji smile
        Dlatego wyjazdy z kimś do pomocy ograniczam praktycznie do zera. A sama z dzieckiem nigdzie nie jeżdżę. Natomiast - właśnie ze wzgl na to, że mała tak nie lubi fotelików - chcę kupić jej coś naprawdę super, bo może pokonamy tę niechęć i uda się gdziekolwiek wyjechać na urlop.
        A teraz niestety jest tak jak piszesz, mała na ogół podróżuje na moich kolanach. Dlatego nigdzie nie jeździmy, bo to masakrycznie niebezpieczne. Ale co ja mam zrobić, jak mi dziecko prawie na bezdechu jedzie???
        I co, zadowolona jesteś z tego BS Combi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka