Dodaj do ulubionych

Fotelik 9-18

10.06.13, 10:20
Za dwa miesiące pewnie będę musiała przesadzić dziecko do fotelika następnej kategorii. Mały będzie miał jakieś 11 miesięcy. Niestety podejrzewam, że dłużej nie pojeździ w małym foteliku ze względu na wagę. Nie bardzo mam pieniądze na Tobi czy King.
Zastanawiam się nad: + CHICCO XPACE KEY-1
+ MAXI COSI PRIORI SPS
+BRITAX Romer Eclipse
Czy to są dobre foteliki? dodam, że w samochodzie nie mam systemu Isofix
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Fotelik 9-18 10.06.13, 20:57
      a jaki masz samochód i maxymalny budżet oraz napisz coś jaką wagę czy wzrost ma dziecko.
      • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 10.06.13, 22:06
        Synek właśnie skończył 9 miesięcy. Waży 11,5 kg. Wzrost około 80 cm. Mam nadzieję, że jeszcze ze dwa miesiące pojeździ w pierwszym foteliku. Najlepiej jak bym się wyrobiła w 600 zł. No ale jak się nie da to trudno.
      • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 10.06.13, 22:07
        samochód opel zafira 2001
        • mrukumaster Re: Fotelik 9-18 11.06.13, 18:41
          Heh czyli masakra w montażu fotelika. To napiszę tak, spróbuj dozbierać i przymierzyć mc mobi fotelik tyłem do 25kg, przodem to tak w ciemno mogę podać maxi cosi priori xp. Ogólnie trzeba przymiarkę zrobić na żywo w dobrym sklepie z dobrym sprzedawcą, który dobrze dobierze fotelik.
          • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 11.06.13, 19:45
            Przymiarka to problem będzie. MC jeszcze mogę przymierzyć. Mobi już nie mam gdzie.
            Jeszcze jedno mi chodzi po głowie. Starszy brat wagę 18 kg osiągnął w wieku 2,5 roku. Adam też duży więc może właśnie lepiej fotel do 22? Ale w samochodzie mam jeszcze besafe izi up x2 i fajnie by było żeby między fotelami mógł ktoś jeszcze usiąść. A chicco nie będzie pasował? albo besafe comfort?
    • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 12.06.13, 12:35
      A pomijając finanse. Jak by wyglądał montaż Besafe izi Combi x3? I jak wyglądają wyniki tego fotela montowanego za pomocą pasów? Biorąc pod uwagę to, że wzięłabym w ciemno z możliwością zwrotu w razie wpadki.
      • mrukumaster Re: Fotelik 9-18 12.06.13, 19:43
        Combi zamontujesz. Testy tyłem ma bardzo dobre, w sumie jeden z najlepszych foteli z możliwych montowanych na pasy. Nie wiem jak tam ze schowkami ale ważne żeby była za schowkiem w podłodze jeżeli takowe posiadasz. Niestety warto aby ktoś doświadczony zerknął na montaż w Twoim samochodzie.
        • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 12.06.13, 19:54
          a do jakiego wzrostu wystarczy ten fotelik? Po prostu mam wysokich synów i nie chciałabym młodszego podobnie jak starszaka za szybko przesadzić do 15-36. I czy montaż combi jest bardzo skomplikowany? Schowków w podłodze chyba nie ma. I czy jak dam na tylną kanapę combi i besafe izi up x2 to jeszcze jakiś chudzielec się tam wciśnie?
          • mrukumaster Re: Fotelik 9-18 13.06.13, 19:13
            Skomplikowany i nie zarazem. Tu bardziej już chodzi o Twój samochód gdyż masz tam długawe zamki pasów i warto aby pokazał Tobie to ktoś kto się na tym zna. Jeżeli chodzi wzrost to przedział jest spory bo od 95-110cm wzrostu. Wszystko zależy od symetrii i budowy ciała dziecka i nie da się tego przełożyć na podanie konkretnego wzrostu czy wieku dziecka.
            • marteczka321a Re: Fotelik 9-18 13.06.13, 19:47
              Ale do tych trzech lat pojeździ?. Starszy na trzy lata miał jakieś 108 i 22 kg właśnie. I jak zamontuję combi to nie spowoduje to że nie będę mogła wyjąć trzeciego rzędu foteli? Żeby je wyjąć to tylną kanapę trzeba nieco do przodu pchnąć
              • mrukumaster Re: Fotelik 9-18 14.06.13, 19:27
                Jak pisałem wyżej nie da się tego przewidzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka