Dodaj do ulubionych

od 9kg do kia ceed

18.06.13, 22:59
Witam,
proszę o pomoc w znalezieniu fotelika montowanego tyłem, a najlepiej z możliwością montażu w obie strony dla roczniaka o wadze niecałe 10 kg. Mamy maxi cosi city ale czeka nas dłuższa podróż a w obecnym foteliku śpiącemu dziecku głowa lata na boki.
Mamy jeszcze inny samochód (Aveo), który będzie używany sporadycznie ale jednak fajnie by było gdyby fotelik można było również w tym aucie zamocować.
dziękuję
Obserwuj wątek
    • motylanoga71 Re: od 9kg do kia ceed 19.06.13, 12:17
      Maxi cosi mobi, BeSafe IZi Combi (bo chcesz montowac w obie strony ale ja tez tak myslalem a nigdy nie zdazylo mi sie MUSIEC montowac go przodem wiec wydalem niepotrzebnie pare zlotych wiecej za to ze Combi). Do tego Romer Maxfix to na przyklad.

mahogany6 napisała:

> Witam,
      > proszę o pomoc w znalezieniu fotelika montowanego tyłem, a najlepiej z możliwoś
      > cią montażu w obie strony dla roczniaka o wadze niecałe 10 kg. Mamy maxi cosi c
      > ity ale czeka nas dłuższa podróż a w obecnym foteliku śpiącemu dziecku głowa la
      > ta na boki.
      > Mamy jeszcze inny samochód (Aveo), który będzie używany sporadycznie ale jednak
      > fajnie by było gdyby fotelik można było również w tym aucie zamocować.
      > dziękuję
      • mrukumaster Re: od 9kg do kia ceed 20.06.13, 19:41
        Obracany to besafe nie obracany to max fix pytanie jest innego rodzaju czy aveo ma isofix i w jakiej klasie.
    • mahogany6 Re: od 9kg do kia ceed 20.06.13, 22:15
      w instrukcji do aveo jest takie cos :boczne tylne siedzisko od 9 -18 kg odpowiednie dla fotelików ISOFIX kategorii uniwersalnej ,w której dziecko siedzi zwrócone twarzą do kierunku jazdy zatwierdzone dla grupy wiekowej. dolne zaczepy są pdostępne po rozsunięciu zamka błyskawicznego
      • jaszczurka_bez_jadu Re: od 9kg do kia ceed 22.06.13, 16:17
        w chevrolecie cruze combi jest tylem tylko do 13 kg na iso, wiec w aveo napewno nie ma wiecej, bo to jest nizszy model auta od cruza.
    • mahogany6 a tobi jest ok?/gdzie fachowa pomoc w Katowicach? 23.06.13, 09:36
      maz nie chce sobie glowy zawracać tymi fotelikami zobaczył jeden wlasnie maxi cosi tobi i uznal ze jest ok. Ja nie potrafię w ogóle tego tematu ogarnąć, więc nie bardzo mogę mu podac alternatywę. Inna sprawa że mogę sobie wydziwiać ale jeśli chcę przymierzać do auta to i tak jestem zdana na to co jest w sklepach sad Gdzie ewentualnie w Katowicach lub okolicy znajdę w sklepie fachową pomoc?
      • jaszczurka_bez_jadu Re: a tobi jest ok?/gdzie fachowa pomoc w Katowic 23.06.13, 10:28
        tylko ze tobi jest przodem, a zalecane byłoby tylem. jak musicie czesto przekladać to moze kupcie cos na iso do 13 tylem a później juz niestety przod.
        • mrukumaster Re: a tobi jest ok?/gdzie fachowa pomoc w Katowic 23.06.13, 11:23
          Na śląsku dobrze masz wyposażoną markusie w rybniku albo w wodzisławiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka