Dodaj do ulubionych

Bezpieczne?

27.12.13, 16:18
Potrzebuje przewiezc mojego 18 miesieczniaka w fotelu Maxi Cosi Pebble. Syn nie ma jeszcze 13kg (jakies 10 kg w porywach) i jest dosc niski-ma z 78cm wzrostu. Na codzien jezdzi w Be safe montowanym tylem,ale ten jeden raz musze uzyc tego pierwszego fotela (nasze auto z fotelem bedzie stalo na parkingu kolo lotniska-bedziemy nim wracac do domu,wiec nie moge zostawic fotela w domu).
Czy to bedzie bezpieczne? Glowa nie wystaje,ale pasy wychodza gleboko spod ramion (sa duzo nizej niz barki-ogladalam ten fotel i wydaje mi sie,ze tam nie ma regulacj,ale moze sie myle?)

Ps. opinie dziecka na temat wygody fotelika pomijam-zdejme mu kurtke,wiec nie powinno byc mu jakos specjalnie ciasno.
Obserwuj wątek
    • bitabob Re: Bezpieczne? 27.12.13, 18:51
      Na początek wyjmij wszystkie wkładki redukcyjne (2). Jak regulować pasy? Opis znajduje ie w instrukcji MC Peble instrukcja obsługi PL

Nie tak dawno miałem podobną sytuację, tzn zgłosił się do mnie rodzic z pytaniem jaki fotelik. Od słowa do słowa doszliśmy do tego że nie musi jeszcze zmieniać fotelika, a jeśli już to na RWF do 18 lub 25 kg. Fotelik Bebe Confort Creatis, dziecko około 10 miesięcy. Tata myślał ze pasy nie mają regulacji wysokości wink Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka