Dodaj do ulubionych

Tapicerka w Axkid Kidzone+ zagłowek

23.06.15, 15:42
Czy da sio zrobić tak żeby bez problemu ją z powrotem założyć? Młoda wymiotowała w podróży i muszę uprać, czy ten zagłówek trzeba zdemontować?
I drugie pytanie: W trakcie jazdy zagłówek sie podnosi, poprawiam pasy przed ściągnięciem, żeby nie blokowały go, ale prawie za kazdym razem po chcili się unosi. czy to tak powinno byc?
Obserwuj wątek
    • tylempl Re: Tapicerka w Axkid Kidzone+ zagłowek 01.07.15, 13:50
      Tak, tapicerkę z zagłówka da się zdjąć i wyprać.
      Tapicerka obszyta gumką, która trzyma ją na zagłówku - od dołu po obu stronach małe 2 szlufki na "haczyk".
      Wysuń zagłówek wysoko - zobaczysz haczyk.

>W trakcie jazdy zagłówek sie podnosi
      Nie powinno tak być.
      Dociągnij pasy mocniej, zablokuj zagłówek (blokada jest na górze zagłówka).
      • karla.0 Re: Tapicerka w Axkid Kidzone+ zagłowek 03.07.15, 09:15
        A tapicerkę z całego fotela też można zdjąc? Próbowałam , poodpinałam wszystko, ale nie wiem czy ten zagłwek trzeba jakoś zdjąć?.

Spróbuje go zablokować, pasy sa na maxa scigniete. Zobaczymy...

dziękuję za odpowiedź.
    • crulotka Re: Tapicerka w Axkid Kidzone+ zagłowek 03.07.15, 13:57
      a ja się podepnę i podpytam- dość często mam problem z "wracającym" zagłówkiem... wyciagam dziecko, luzuję wtedy pasy....przy kolejnym włożeniu-dociągam pasy a zagłówek ani drgnie... nie jest to problem każdorazowy, ale w pewnie 30% dociągania pasów mam ten problem i sporo się naszarpie zwykle zanim zagłówek ruszy- powiem szczerze irytująca sprawa... napomknęłam w sklepie, w którym kupiłam kidzone o problemie, ale uznano, że to pasy sie plączą i "tak się dzieje".
      Rzeczywiście?
      • beeranek Re: Tapicerka w Axkid Kidzone+ zagłowek 03.07.15, 20:18
        U mnie też tak jest, blokuje się jeśli nie jest wyciągnięty prawie na maxa do góry i dopiero sciagany w dół. Ale mam też problem z wysuwajacym się zaglowkiem - wsaszam dziecko, dopasowuje, blokuje zagłówek. Wyciągam dziecko na ZABLOKOWANYM zagłówku, tylko luzuje pasy. I po paru dniach widzę, że pasy już są wyżej niż powinny, zagłówek też. Mimo że jest cały czas zablokowany. Jeśli nie jest zablokowany to w trakcie jazdy słyszę 'tryk, tryk' raz na jakiś czas i się podnosi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka