Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kinkiety LEDowe

09.08.11, 15:13
    sluchajcie, mam problem - poszukuję kinkietów, które mogłabym kupic i zainstalować w całym
    mieszkaniu. potrzebuje zwykłych kinkietów, ale tez kinkietów naroznych. zależy mi też na tym, aby byly energooszczędne.
    zastanawiam sie nad tymi: www.lampynamiare.pl/pl/c/Kinkiety-Huba/2
    jast niby cała gama (od 1/4 do 3/4) + można pomalować na dowolny kolor, ale czy LEDy jako
    źródło światła są ok? prosze o opinię - do tej pory nie miałam z nimi do czynienia.
    pozdrawiam

Obserwuj wątek
      • Gość: ledosceptyk Re: kinkiety LEDowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.11, 10:44
        To zależy jakiego światła się spodziewasz. Jeżeli kinkiet ma na przykład oświetlać obraz czy jakąś dekoracje czy blat w kuchni to będzie ok, natomiast w lampie pod sufitem raczej się nie sprawdzi. Ledy czy kolektory słoneczne to na pewno technologie przyszłości ale na obecnym etapie mają jeszcze sporo niedociągnięć.
        • Gość: SzczepionkiToRak Re: kinkiety LEDowe IP: *.hsd1.il.comcast.net 31.08.11, 00:16
          ja mam w kuchni i pokoju ledy firmy philips i sa ok b przyjemne swiatlo nawet fajniejsze od zwyklych zoltych zarowych
      • netsave Re: kinkiety LEDowe 02.09.11, 22:16
        Jak maja mało ledów to słabo świecą
      • tomaszek21_6 Re: kinkiety LEDowe 03.09.11, 11:02
        odradzam stosowanie kinkietów, ciężko jest zadbać o ich czystość
        • netsave Re: kinkiety LEDowe 05.09.11, 16:48
          Też racja !
      • Gość: macc Re: kinkiety LEDowe IP: *.dynamic.mm.pl 25.02.13, 10:38
        ledy jako źródła światła są jak najbardziej ok, dają dużo możliwości aranżacyjnych a do tego są bardzo energooszczędne. Sam zamontowałem coś korytarzu oprawy dekoracyjne ledowe dokładnie model AJE-WSOB3L75WV wenge owal i bardzo fajnie się to sprawdza. Świeci dosyć jasno więc można bezpiecznie w nocy przejść korytarzem a do tego plus za dekoracyjny wygląd
        • Gość: r66 Re: kinkiety LEDowe IP: *.play-internet.pl 21.07.13, 15:43
          Ładne, stylowe te ActiveJet. Można dołożyć trochę i już kupić solidne oprawy SKOFF Tango - na aluminium można praktycznie wszędzie przykleić
      • bagienkaa Re: kinkiety LEDowe 02.09.13, 14:20
        Jeśli chodzi o świetlenie led - polecam:
        sklep-furnika.pl/
        albo ewentualnie:
        www.kwazar-lighting.pl/
        • karla874 Re: kinkiety LEDowe 08.09.13, 16:16
          Przejżyj ofertę tego sklepu www.premiumled.pl/ może znajdziesz to czego potrebujesz
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka