biotech25 05.05.03, 23:53 "Dlaczego niedźwiedzie polarne nie jadają pingwinów na obiad?" Życzę dobrej zabawy biotech25 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: pytanko ekologiczne 08.05.03, 17:19 biotech25 napisała: > "Dlaczego niedźwiedzie polarne nie jadają pingwinów na obiad?" > Życzę dobrej zabawy Cokolwiek daleko do restauracji (jakies 20 000 km) > biotech25 Pozdr. C. Odpowiedz Link Zgłoś
tycjanka Re: pytanko ekologiczne 08.05.03, 21:01 biotech25 napisała: > "Dlaczego niedźwiedzie polarne nie jadają pingwinów na obiad?" > Życzę dobrej zabawy > biotech25 Ponieważ pingwiny osiągają pod wodą prędkość nawet do 80km/h, więc po co niedźwiedź ma się męczyć, skoro może złapać wolniejsze zwierzątka :) Odpowiedz Link Zgłoś
biotech25 Re: pytanko ekologiczne 09.05.03, 21:55 He he he; Nie widziałam jeszcze pingwina za północnym kołem podbiegunowym, a niedźwiedzia polarnego na Antarktydzie (ani w innej lokacji na południe od równika) - wyłączając oczywiście ogrody zoologiczne;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycjanka Re: pytanko ekologiczne 11.05.03, 21:54 A nie słyszałeś nigdy o środkach transportu :P Przecież niedźwiadki mogłyby sobie trochę popływać, podobnie jak pingwinki. A to, że nie korzystają z okazji, to już nie moja wina... Odpowiedz Link Zgłoś
biotech25 Re: pytanko ekologiczne 11.05.03, 22:50 tycjanka napisała: > A nie słyszałeś nigdy o środkach transportu :P Samoloty; tunele czasoprzestrzenne?:))) > A to, że nie korzystają z okazji, to już nie moja wina... Toż to żadna okazja wybierać się na obiadek 20 tys km od domku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tycjanka Re: pytanko ekologiczne 11.05.03, 23:16 biotech25 napisała: > tycjanka napisała: > > > A nie słyszałeś nigdy o środkach transportu :P > > Samoloty; tunele czasoprzestrzenne?:))) > > > A to, że nie korzystają z okazji, to już nie moja wina... > > Toż to żadna okazja wybierać się na obiadek 20 tys km od domku:))) Czasami są promocje... Poza tym nic nie zastąpi wrażeń, jakie przynoszą podróże :] Odpowiedz Link Zgłoś
apollokrid Re: pytanko ekologiczne 09.05.03, 01:25 "Dlaczego niedźwiedzie polarne nie jadają pingwinów na obiad?" a ty byś zjadła taki kawał tłuszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
biotech25 Re: pytanko ekologiczne 11.05.03, 22:52 apollokrid napisał: > a ty byś zjadła taki kawał tłuszczu? Patrząc na to wyłącznie z energetycznego punktu widzenia: TAK!!! Ale oczywiście, jeśli chodzi o niedźwiadki i pingwinki - jest to "nieco" nieopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś