Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zielone świątki

01.06.09, 00:11
    Znalezienie na innym forum
    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=96029954&a=96029954
    w sumie ciekawy problem- dlaczego aktywni ekolodzy nie robią NIC w tym temacie?
    Obserwuj wątek
      • miska_malcova Re: zielone świątki 01.06.09, 13:16
        a dlaczego ekolodzy mają coś załatwiać za Ciebie? Nie podoba Ci się to co robią
        inni? Sama walcz. Nie wyręczaj się innymi.
        Zwłaszcza, że jak napisałaś w cytowanym wątku - nie wiem o co chodzi z
        dzisiejzszym świętem, ale podłączam się pod protest.

• hotally Re: zielone świątki 01.06.09, 14:53
          nie jestem praktykujacą katoliczną, dlatego nie mam pojecia o co w tym chodzi
          ;)) ale skoro masowo są dewastowane drzewa to zgłaszam problem na forum
          ekologii, może jakiś działacz się zainteresuje :)
          • miska_malcova Re: zielone świątki 01.06.09, 15:00
            hotally napisała:

> nie jestem praktykujacą katoliczną, dlatego nie mam pojecia o co w tym chodzi
            > ;)) ale skoro masowo są dewastowane drzewa to zgłaszam problem na forum
            > ekologii, może jakiś działacz się zainteresuje :)

To mogąłś sobie wygooglać, skoro z lekcji religii nic nie pamiętasz.
            Poza tym... Masz dowody? Zdjęcia? Bo bez tego ani rusz. Jak je masz, wyślij do
            jakiejś organizacji ekologicznej
            • hotally Re: zielone świątki 01.06.09, 15:07
              no co Ty :P nie Ja byłam autorką wątku, więc może uderz do kolegi.
              niedługo kolejne święto kościelne i kolejna dewastacja drzew.
            • hotally Re: zielone świątki 01.06.09, 15:09
              Poza tym, moja obojętność na obrządki religijne nie ma tu NIC znaczenia, nie
              interesuje Mnie to. Zwróciłam uwagę na bezsensowny, przestarzały zwyczaj, który
              warto byłoby zmienić.
              • miska_malcova Re: zielone świątki 01.06.09, 17:11
                hotally napisała:

> Poza tym, moja obojętność na obrządki religijne nie ma tu NIC znaczenia, nie
                > interesuje Mnie to. Zwróciłam uwagę na bezsensowny, przestarzały zwyczaj, który
                > warto byłoby zmienić.

o którym nie masz zdaje się pojęcia. Fakty, hotally, liczą się fakty i dowody,
                wtedy możesz cokolwiek robić. Wiem, że nie byłaś autorka, ale skora zabrałaś
                udział w dyskusji, to wypadałoby cokolwiek na temat tego zwyczaju wiedziec.
              • dominikjandomin Re: zielone świątki 02.06.09, 13:09
                hotally napisała:

> Zwróciłam uwagę na bezsensowny, przestarzały zwyczaj, który
                > warto byłoby zmienić.

Dla Ciebie jest bezsensowny, dla tych ludzi widocznie nie... I choć z
                katolicyzmem, wbrew pozorom, nie ma to nic wspólnego... jest to pewien zwyczaj
                ludowy. Czy usuwać? Hm...

Jestem ZDECYDOWANIE przeciwny niszczeniu PUBLICZNEJ zieleni. Ale gdyby rolnicy
                (d. chłopi) mieli na swoich terenach drzewka i krzewy, z których by sobie
                obcinali potrzebne gałązki - to czemu im tego zabraniać?
      • dominikjandomin Re: zielone świątki 01.06.09, 14:01
        hotally napisała:

> w sumie ciekawy problem- dlaczego aktywni ekolodzy nie robią NIC w tym temacie?

Ekolodzy - pewnie dlatego, ze im na mózg jeszcze nie padło.

A ekofile i inni działacze zielonych... jeszcze nie wyczuli tematu, ze w kolejny
        sposób mogą dokopać ludziom.
        • hotally Re: zielone świątki 01.06.09, 14:52
          ok... znajde ekofilii i im powiem ;] będzie śmiesznie ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka