Dodaj do ulubionych

Grupa Synapsis - Warszawa

02.05.11, 17:52
Witam

Piszę tutaj pierwszy raz, pewnie nie ostatni, tak więc - dzień dobry wszystkim!

Chciałam spytać o opinie dotyczące psychiatrów/psychoterapeutów działających w ramach Grupy Synapsis. Próbowałam znaleźć czegoś w internecie, ale udało mi się tylko odszukać opinie (negatywne) na temat jednego członka Grupy - tak więc ciągle mam za mało informacji, żeby wybrać jedną osobę:) W każdym razie - wg wszelkich znaków na niebie i ziemi mam depresję (od jakichś ośmiu lat:/) i wreszcie zdecydowałam się rozpocząć leczenie. Wiem, że oprócz leków konieczna będzie też psychoterapia - i to właśnie o psychoterapeutów chciałabym głównie tutaj zapytać (chociaż w miarę kumaty psychiatra, potrafiący dobrać dobrze leki też byłby wskazany;)).

Strona Grupy podaje następujące nazwiska:
- psychiatrzy: Dorota Chojnowska-Balcerzyk, Anna Poleszczyk, Stanisław Porczyk, Andrzej Silczuk, Magdalena Sitko
- psychoterapeuci: Agnieszka Bąk-Marcinkowska, Katarzyna Bobrowska-Jabłońska, Maria Ekes, Magdalena Jóźwik, Joanna Jaroszek, Katarzyna Kula, Marzena Mendyk, Jakub Niedźwiedzki, Wojciech Otawa, Katarzyna Rutkowska, Magdalena Stanikowska, Małgorzata Trzcińska-Krzewska, Janina Wyżyńska, Marta Zaleska

Oczywiście nie jestem jakoś strasznie przywiązana akurat do tego zespołu, trafiłam na ich stronę internetową i to chyba zbudowało moje zaufanie do nich, ale jeśli ktoś miałby jakieś inne sugestie dotyczące psychiatrów/psychoterapeutów w Warszawie - będę wdzięczna. Wolałabym jednak, gdyby to był zespół współpracujących ze sobą lekarzy, nie wiem, czy to ma większe znaczenie, ale wolę mieć świadomość, że w razie czego porozumieją się ze sobą i nie będzie tak, że każdy będzie grał do innej bramki...

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!
Obserwuj wątek
    • opaderportos Re: Grupa Synapsis - Warszawa 19.05.11, 18:46
      Dzień dobry!

Strona wygląda dobrze i budzi zaufanie.
      Wnętrze obiektu także.

Nie mogę wypowiadać się o całej placówce, ale byłem pacjentem jednego z ichnich lekarzy psychiatrów.
      Jestem, a właściwie byłem bardzo niezadowolony, młody Pan Doktor zachowywał się jak stażysta, unikał odpowiedzi na moje konkretne pytania - zmieniając temat.

Po kilku wizytach stwierdziłem że płacenie kolejnych 140zł za wypisanie następnej nieskutecznej recepty jest bez sensu.
      I wyszło mi to na dobre, obecnie znalazłem kompetentnego lekarza.
      Tobie także proponuję uważać.

Pozdrawiam!
      • sleeping.b Re: Grupa Synapsis - Warszawa 20.05.11, 12:16
        Chyba wiem, o którego lekarza chodzi.

Ja ostatecznie trafiłam do INZPiRO, do dr Wakarowa. Jestem bardzo zadowolona po pierwszej wizycie, zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej:)
        • gaia75 Re: Grupa Synapsis - Warszawa 04.02.15, 23:36
          Polecam psychoterapeutkę Martę Zaleska, mi bardzo pomogła, ma kilkunastoletnie doświadczenie zawodowe. tel. kontaktowy: 608450199

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka