skarek sorry ............. 11.05.04, 12:08 niechcący wysłałem plisssss prosze o wpisy tutaj ludzi którzy zetknęli sie z fobia społeczna lub sami na to cierpia.......interesuje mnie jak ją mozna wyleczyc ta dziwna przypadłość lub jezeli ktos ma ja za soba prosze tez o wskazówki co robić by sie jej pozbyć ........czekam na wasze opdpowiedzi........apropo mam prośbe mozecie przy wpisach pisac swój wiek????z góry dziękuje..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: sorry ............. 11.05.04, 12:10 Najpierw ty napisz coś więcej o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
o0oo Re: sorry ............. 11.05.04, 18:14 Skarku, terapia grupowa jest bardzo dobrym sposobem na poradzenie sobie z fobia społeczną. Nie można dać żadnch wskazówek jak poradzić sobie z fobią społeczną, ponieważ wyjście z nerwicy nie jest kwestią stosowania jakiś technik ( no może poza cwiczeniami relaksacyjnymi), lecz kwestią uświadomienia sobie i zrozumienia swoich reakcji nerwicowych. Od zmniejszenia lęku są leki, natomiast terapia jest miejscem gdzie możesz adekwatnie i obiektywnie spojrzeć na siebie i przedmiot swoich lęków. Miałem fobie społeczną. Nie potrafiłem komunikować sie z ludżmi, a po serii nieprzyjemnych zdarzeń w moim życiu bałem sie także wyjść z domu i poruszać po mieście. Miałem szczeście że leki bardzo szybko przyniosły mi poprawe i mogłem juz bez lęku poruszać się po miescie. Natomiast terapia grupowa zmieniła mój sposób patrzenia na swoje problemy. Terapia wyzwolila mnie z fobi, i pozwolila mi takze radzic sobie z nerwica. O ile przed terapia kazdy doł pogrązał mnie coraz bardziej w depresji, aż w koncu przerastalo mnie wstanie z lozka, o tyle po terapii kazdy dol pozwala mi dowiedziec sie czegos o sobie i jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek245 Re: sorry ............. 11.05.04, 22:07 dzis psycholog powiedział: oddychaj głoboko... po roku terapii, cotygodniowych wizyt przejdzie... zajebiscie, a ona sobie wybuduje nowy dom... o0oo napisał: > Skarku, terapia grupowa jest bardzo dobrym sposobem na poradzenie sobie z fobia > > społeczną. Nie można dać żadnch wskazówek jak poradzić sobie z fobią społeczną, > > ponieważ wyjście z nerwicy nie jest kwestią stosowania jakiś technik ( no może > poza cwiczeniami relaksacyjnymi), lecz kwestią uświadomienia sobie i > zrozumienia swoich reakcji nerwicowych. Od zmniejszenia lęku są leki, natomiast > > terapia jest miejscem gdzie możesz adekwatnie i obiektywnie spojrzeć na siebie > i przedmiot swoich lęków. Miałem fobie społeczną. Nie potrafiłem komunikować > sie z ludżmi, a po serii nieprzyjemnych zdarzeń w moim życiu bałem sie także > wyjść z domu i poruszać po mieście. Miałem szczeście że leki bardzo szybko > przyniosły mi poprawe i mogłem juz bez lęku poruszać się po miescie. Natomiast > terapia grupowa zmieniła mój sposób patrzenia na swoje problemy. Terapia > wyzwolila mnie z fobi, i pozwolila mi takze radzic sobie z nerwica. O ile przed > > terapia kazdy doł pogrązał mnie coraz bardziej w depresji, aż w koncu > przerastalo mnie wstanie z lozka, o tyle po terapii kazdy dol pozwala mi > dowiedziec sie czegos o sobie i jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
an_a1 Re: sorry ............. 11.05.04, 22:19 zbyszek245 napisał: > dzis psycholog powiedział: > > oddychaj głoboko... > po roku terapii, cotygodniowych wizyt przejdzie... > zajebiscie, a ona sobie wybuduje nowy dom... Jesteś uprzedzony. Zdarzają się nieliczni wprawdzie,ale jednak,psycho, którzy pracują z czystej pasji, z nieodpartej żądzy robienia dobrze, wypełniają swą misję, nie odnosząc żadnych korzyści majątkowych. Znajdź kogoś takiego. Ana Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek245 Re: sorry ............. 11.05.04, 22:21 fajnie, z pasji? w jakim świecie skarbie żyjesz.... _a1 napisała: > zbyszek245 napisał: > > > dzis psycholog powiedział: > > > > oddychaj głoboko... > > po roku terapii, cotygodniowych wizyt przejdzie... > > zajebiscie, a ona sobie wybuduje nowy dom... > > Jesteś uprzedzony. > Zdarzają się nieliczni wprawdzie,ale jednak,psycho, którzy pracują z czystej > pasji, z nieodpartej żądzy robienia dobrze, wypełniają swą misję, nie odnosząc > żadnych korzyści majątkowych. > Znajdź kogoś takiego. > Ana > Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: sorry ............. 11.05.04, 22:11 skarek napisał: > apropo mam prośbe mozecie przy wpisach pisac swój wiek???? A to niby po co? Coś się za tym kryje. Mam niucha w tych sprawach. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś