0aurelia 27.06.11, 20:49 czy jest tu ktoś kto pije i ma depresję? jak sobie radzicie?? BIORĘ LEKI I PIJĘ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czubata Re: depresja a alkohol 27.06.11, 21:30 Ja taki okres miałam kiedy to intensywnie piłam w trakcie leczenia. I wniosek mój taki, że leki stają się nieskuteczne, bo alkohol pogłębia depresję i robi się błędne koło. Równie dobrze można leki odstawić w cholerę bo branie ich i picie jednocześnie kompletnie nie ma sensu. Leki przeciwdepresyjne zapite alkoholem mogą też powodować ataki agresji w trakcie upojenia alkoholowego i nietypowe zachowania, ma się rozumieć destrukcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: depresja a alkohol 28.06.11, 00:19 o wątrobie już nie wspominając alebo się człowiek leczy albo pije alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: depresja a alkohol 28.06.11, 14:15 Jeśli codziennie sięgała bym po alkohol w trakcie łykania psychotropów znaczyło by to dla mnie ze leki nie działają i nie likwidują napięcia ,bólu psychicznego. Możesz wykorzystać to ze łykasz leki, ze masz kontakt z lekarzem , terapeuta ,żeby odstawić alkohol jako niepotrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś