stonedeaf 14.05.04, 22:26 czy mozna sie tego gowna wyzbyc nie uzywajac lekow ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carlabruni Re: natrectwa 14.05.04, 22:45 Z tego co wiem, to raczej cięszko, ale nie jestm ekspertem w tej dziedzinie. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: natrectwa 15.05.04, 04:11 Mysle ze nie lekami ale mozna sie tego pozbyc. Cala sprawa polega na kontrolowaniu mysli. Jesli pojawi sie natrectwo zmus sie na sile do myslenia o czyms innym. Nie pozwol aby to natrectwo opanowywalo Twoj mozg. Jesli bedziesz konsekwentny odejdzie bo nie pozwolisz sie temu rozwijac. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
greta_30 Re: natrectwa 15.05.04, 04:17 mskaiq napisał: > Cala sprawa polega na > kontrolowaniu mysli. Jesli pojawi sie natrectwo zmus sie na sile do myslenia o > czyms innym. Nie pozwol aby to natrectwo opanowywalo Twoj mozg. Jesli bedziesz > konsekwentny odejdzie bo nie pozwolisz sie temu rozwijac. Jezu, ale Ty jesteś nieziemski. Skąd to wiesz? Czy umiesz już świetnie kontrolować te sprawy? Ja próbuję i w lesie ciągle jestem. Jakaś "droga w pigułce"? wersja dla słabszych? może być na priva. uściski greta Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: natrectwa 15.05.04, 16:52 Caly czas probuje kontrolowac moje myslenie. Jesli pojawi sie cos co jest negatywe, cos co probuje zmieniac moje wartosci to natychmiast zmieniam myslenie. Zwykle uciekam w milosc bo to jedyna mysl ktora nie przynosi negatywych reakcji. Trzymam sie jej az natrectwo, strach czy zlosc odejdzie i wraca balans. Jest to walka o nasza glowe. Alo bedzie w niej wiele strachu i negatywego myslenia albo milosc i pokrewne takie jak radosc, szacunek itp. Wtedy kiedy jest milosc nie ma depresji. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
novika7 Re: natrectwa 15.05.04, 16:55 przeczytaj sobie ten list forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=99&w=12583877&a=12672561 - to chyba twoje poglądy.... Odpowiedz Link Zgłoś
novika7 Re: natrectwa 15.05.04, 17:01 TAk długo, jak długo nie zaczniesz żyć w całkowicitej zgodzie z twoimi najgłębszymi warościami, nie osiągniesz prawdziwego spełnienia, newet jeśli odniesiesz sukces - taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.grobel Re: natrectwa 21.05.04, 16:14 Jest to bardzo trudne, szczególnie w przypadku nasilonych natręctw. Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne (dawna nerwica natręctw) leczone są farmakologicznie, a oddziaływania psychoterapeutyczne mogą w istotny sposób poprawiać i utrwalać efekty farmakoterapii. Odpowiedz Link Zgłoś