17.05.04, 21:31
witam, może ktoś da mi dobrą radę jak radzic sobie z notoryczną sennością -
wkrotce zbliza mi sie sesja, masa kolokwiów, a jeżeli dalej pojdzie jak teraz
(usypiam przy ksiązkach) to kiepsko widze ten semestr. aha - w razie czego to
biore efectin, ale już wczesniej mialem takie problemy, wiec to raczej nie
lek. za odpowiedz z gory dzieki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • roman.giertych Re: senność 17.05.04, 21:34
      wypierdalaj z tego forum ćpunie jeden. Byłeś już na forum zdrowie a teraz
      tutaj. Najpier nawpierdalasz się amfy a jak przestaje działać to płaczesz że
      cie sennoś ogarnia. Debil wsiowy.!
    • marzka4 Re: senność 17.05.04, 21:34
      i ja mam podobnie....usypiam rano w autobusie, usypiam popołudniu w autobusie,
      w miedzy czasie w pracy tak ok. godziny 14.00 oczy na zapałki.....tera też jest
      ziew za ziewem...ja biore cipramil (bedzie juz chyba ze 2 miesiace) i nie wiem
      czy to leki cy cuś innego...

pozdrawiam
      M.
      • roman.giertych Re: senność 17.05.04, 21:35
        ... to idźcie razem na detox a nie chwalcie się że macie takie same problemy !
        jełopy
      • vinja Re: senność 17.05.04, 21:46
        Może to głupio zabrzmi , ale sprawdź , czy masz dobre wyniki krwi.
        W młodym wieku podczas stresów np. sesji dosyć często zdażają się niestety
        ujawnienia różnych chorób , niedokrwistości . Często objawiają się nadmierną
        sennością , ciągłym zmęczeniem.
        Warto sprawdzić morfologię i poziom cukru .
        Można iść do najbliższej przychodni -do laboratorium bez żadnego skierowania ,
        na czczo , kosztuje to ok.10-15 zł , wynik poziomu cukru natychmiast ,
        morfologii-nazajutrz.

Uważam ,że to pierwsza rzecz jaką powinieneś w takim przypadku zrobić
        pozdrawiam
        vinja
        • belpo Re: senność 18.05.04, 13:27
          witam, dzieki za odpowiedź. no ide jutro zbadać sobie tą krew, no ale dzwonilem
          dzis do laboratorium, no i tam jest masa potencjalnych rzeczy do zbadania,
          jakbyś potrafiła określić co jest najważniejsze w moim przypadku (no lub ktoś
          inny może się na tym zna..). pozdrawiam, belpo.
      • belpo Re: senność 17.05.04, 21:47
        witam ponownie, szczerze mówiąc to jestem debiutantem na tym forum, aj i nie
        wiedzialem jakie tu zwyczaje panują. Panie Roman Giertych, to że pozdrawiam, to
        słowa kieruję głównie do Pana. I jeszcze raz pozdrawiam. A tera do rzeczy - ja
        biore efectin też od ok 2 m-cy, nie zawsze mam takie problemy, acz czesto.
        Teraz działa mi to już pożądnie na nerwy, bo to już drugi dzień, że bym tylko
        spał i nic nie robił,no i z tego wszystkiego jeszcze dół ogromny bo semestr mi
        sie sypie, aj. Jak wogole sobie z tym spaniem marzka?
        • marzka4 Re: senność 17.05.04, 21:53
          tak sobie mysle ze vinja rzeczywiscie ma chyba racje, jakis czas temu wysyłano
          mnie na badania (krew te sprawy) ale nie poszłam...
          ja tez mam kilka zaliczen za pasem, własnie w ten weekend mam ciezkiego kolosa
          i nie wiem jak sobie z nim poradze, zamierzałam sie dzis pouczyc ale oczy same
          sie zamykają...
          w autobusie to ja sobie pospac moge, potem sie w pracy kawa dobudzam ale po
          południu jest zwałka, jestem przymulona i wolno kontaktuję. Genelanie jakos tam
          sobie daje rade ale wiadomo ze lepiej by było gdyby te stany sennosci nie były
          tak czeste...:-)

M.

• roman.giertych Re: senność 17.05.04, 21:37
      belpo napisał:

> witam, może ktoś da mi dobrą radę jak radzic sobie z notoryczną sennością -
      > wkrotce zbliza mi sie sesja, masa kolokwiów, a jeżeli dalej pojdzie jak teraz
      > (usypiam przy ksiązkach) to kiepsko widze ten semestr. aha - w razie czego to
      > biore efectin, ale już wczesniej mialem takie problemy, wiec to raczej nie
      > lek. za odpowiedz z gory dzieki i pozdrawiam

Z góry dzięki i pozdrawiasz ??? Ciekawe a tym co od ciebie brali koks i już nie
      żyją to też tak życzysz. Hipokryto jeden.!
    • zoltanek Re: senność 17.05.04, 22:28
      Nie wiem dlaczego jesteś senny. W czasie sesji, żeby jej nie zawalić wspomagaj
      się guaraną, to szlachetna odmina kofeiny, nie powoduje rozdrażnienia i innych
      skutków ubocznych. W sklepach dla kulturystów można kupić guarane w ampułkach.
      1 kosztuje 6zł, ale daje niezłego kopa. Pozdrawiam
      • roman.giertych Re: senność 17.05.04, 22:31
        Lepiej iść do apteki Guarana firmy Walmark 30 tab. - 15 zł. za opakowanie. Ale
        i tak nie daje aż takiego kopa jak amfa bez przesady.
      • roman.giertych Re: senność 17.05.04, 22:33
        Najlepiej wez se Sulpiryde 4 tabl. + Neotrofil albo Memotrofil 2 tab - to ci
        oczy wyjdą z czaszki.... żeby nie wyszły najlepiej stosować gogle albo okulary
        do pływania.
    • fermina84 Re: senność 17.05.04, 23:29
      Cześć!

Ja też mam problem z nadmierną sennością. Trochę informacji jest w wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=12290837&a=12290837

Badanie krwi robiłam i nic nie wykazało :/ Guaranę łykałam i średnie efekty...
      Od lekarza dostałam nootropil - poprawia koncentrację, co sprawdziłam na sobie -
      po pewnym czasie jest rzeczywiście lepiej.
      Też mam niedługo sesję i nie wiem jak to będzie...

Pozdrawiam
    • mskaiq Re: senność 18.05.04, 05:51
      Mialem problemy z zasypianiem. Wystarczylo ze usiadlem i po paru minutach juz
      mnie nie bylo, zasypialem. To bylo tak silne ze zasypialem wszedzie rowniez w
      pracy.
      Rozwiazanie okazalo sie proste, kiedy mialem zasnac wstawalem, robilem pare
      cwiczen i wracalem do tego co robilem. Sen wracal po paru minutach i tak wkolo
      az te nawroty snu zaczely ustepowac i w koncu zniknely.
      Serdeczne pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka