bazia_morska 30.01.24, 07:17 Czy tylko ja mam wrażenie, że prezes ma napady senności podczas wystąpień publicznych? Zawiesza się, oczy zamyka. To, że śpi w czasie obrad, to wiadomo, ale tak w czasie przemówienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
little_fish Re: Prezespan 30.01.24, 08:12 Taka zwykła to raczej nie. Mój ojciec jest od niego starszy, teściowie w podobnym wieku. Rodzeństwo teściów również - nikt nie zasypia podczas rozmów z innymi, czy też podczas wykonywania jakichś czynności. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Prezespan 30.01.24, 08:39 Mój ojciec tak miał, nigdy nie miał cukrzycy. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Prezespan 30.01.24, 08:41 W sensie bez powodu zasypiał w trakcie rozmowy? No to chyba nie jest jednak normalne w wieku 74 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Prezespan 30.01.24, 09:37 NO bez powowdu się nie zasypia w trakcie rozmowy wiec coś mu musiało być Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Prezespan 30.01.24, 10:01 Postępująca demencja, ale od lat zasypiał w kościele na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Prezespan 30.01.24, 11:04 W kościele to on się nudzi. Słuchać przez godzinę ciągle tego samego, z niewielkimi zmianami, to można z przekonania, jak się jest wierzącym. Ateista może posłuchać kilka razy traktując jako ciekawostkę. Kaczyński jest niewierzący, wiarę traktuje instrumentalnie, więc trudno, żeby go obrzędy nie nudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Prezespan 30.01.24, 11:58 jowita771 napisał: > W kościele to on się nudzi. Podejrzewam, że na wiecach też. On gardzi ludźmi i robotę polegającą na spotkaniach z nimi traktuje wyłącznie jako uciążliwą pańszczyznę. Nie wiem, jak tam z jego stanem zdrowia, natomiast z takim "podsypianiem" spotkałam się kilka razy w życiu u wykładowców akademickich dla których wykłady ze studentami to było zło konieczne i prowadzili owe wykłady identyko, jak kaczyński. Nie dlatego, że z ich zdrowiem było coś nie tak (wiem, spotykałam się z nimi później, w zawodowych okolicznościach) a jako wyraz skrajnej niechęci i lekceważenia nas. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Prezespan 30.01.24, 09:34 Ale on jest śpiochem z natury, Twoi teściowie i ojciec spali do południa, jak byli młodsi? Mój dziadek po dziewięćdziesiątce, a też przytomny, nie zasypia i mówi do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Prezespan 30.01.24, 10:21 Śpioch z natury może usnąć jak słucha obrad sejmu, ale nie jak sam coś gada! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Prezespan 30.01.24, 10:14 iwles napisała: > > Jaka tam cukrzyca, zwykła starość. Ale on nie jest aż taki stary. W dzisiejszych czasach 74 lata u mężczyzny, który nie pracował fizycznie i jest zamożny, co się przekłada na dobre jedzenie i opiekę medyczną, to jest dość mało. Znam ludzi w jego wieku, którzy chodzą po górach lub biegają lub żeglują. Jemu musi być coś ze zdrowiem. Zdarzało mi się zasypiać w trakcie rozmowy i w ogóle w ciągu dnia, gdy byłam 30+. I wówczas pierwsze, co postanowił sprawdzić lekarz, to był cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Prezespan 30.01.24, 10:16 *Jemu musi być coś ze zdrowiem. - Dziwne zdanie mi wyszło. On musi mieć coś nie tak ze zdrowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: Prezespan 30.01.24, 10:27 "Opiekę medyczną"...? Widziałaś zęby prezespana..? Bleh. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Prezespan 30.01.24, 10:33 Ale to przecież nie z braku funduszy czy możliwości dostępu do opieki stomatologicznej 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Prezespan 30.01.24, 11:11 Joe Biden, lat 81. Wyobraźmy sobie Jarosława na rowerze bez trzymanki. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Prezespan 30.01.24, 11:14 Wątpię, że kiedykolwiek umiał jeździć na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Prezespan 30.01.24, 11:15 Może na takim z czterema kółkami kiedys jeździł ? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Prezespan 30.01.24, 11:26 lodomeria napisała: > Joe Biden, lat 81. Wyobraźmy sobie Jarosława na rowerze bez trzymanki. Mój teść ma 85 lat i też jeździ na rowerze. Głównie do Castoramy i Leroy Merlin po rzeczy potrzebne mu do prac wkoło domu lub uprawy ogrodu. Zatem 74 lata to nie starość, tylko zaniedbanie plus choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Prezespan 30.01.24, 11:29 Dokładnie. Mój tata lat 79 chodzi po górach (oczywiście teraz już delikatnie, Karkonosze) , jeździ na rowerze, pływa. Owszem zdarza mu się popołudniowa drzemka, ale nie zasypia w trakcie rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezespan 30.01.24, 11:38 O czym wy bredzicie. To jest totalnie zaniedbany fizycznie staruch, którego dopadła demencja i pewnie nie jedna choroba metaboliczna. Tacy ludzie się sypią po 70 rż, czasami i dekadę wcześniej. Co tu porównywać do Bidena czy innych zadbanych seniorów. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Prezespan 30.01.24, 13:54 No tak, jest zaniedbany. I pewnie chory. O tym właśnie piszę, że to nie jest "zwykła starość" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Prezespan 30.01.24, 14:15 mama-ola napisała: > iwles napisała: > > > > > Jaka tam cukrzyca, zwykła starość. > > Ale on nie jest aż taki stary. Bardziej chodziło mi o starość mentalną. Za szybko napisałam, bez wyjaśnienia 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Prezespan 31.01.24, 15:59 Mnie się zdarzało, nawet w czasie słuchania wykładów, ale przyczyną było permanentne niedospanie, nie żaden cukier. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia_tygrysia Re: Prezespan 30.01.24, 22:36 Leki stosowane przy chorobie Parkinsona mają takie skutki uboczne, że się zasypia niemal na stojąco. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Prezespan 30.01.24, 09:37 Bardziej to mnie zastanawia, że lider największej w sejmie partii może sobie bezkarnie podważać stanowisko Premiera RP wyssanymi z palca, ale bardzo niebezpiecznymi i zapalnymi bzdurami. Na co my czekamy? Aż będziemy mieć nasz własny 6 stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Prezespan 30.01.24, 09:47 lodomeria napisała: > Bardziej to mnie zastanawia, że lider największej w sejmie partii może sobie be > zkarnie podważać stanowisko Premiera RP wyssanymi z palca, ale bardzo niebezpie > cznymi i zapalnymi bzdurami. > Na co my czekamy? Im więcej prezesa tym lepiej. Oglądałam relacje ze spotkania z jego wyborcami. Nawet niektórzy z nich byli zażenowani słysząc kocopoły, które wygadywał na mównicy. Odpowiedz Link Zgłoś
wunder-gaffe Re: Prezespan 30.01.24, 10:45 sarah_black38 napisała: > Im więcej prezesa tym lepiej. Najlepiej takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Prezespan 30.01.24, 11:54 sarah_black38 napisała: > Im więcej prezesa tym lepiej. Oglądałam relacje ze spotkania z jego wyborcami. > Nawet niektórzy z nich byli zażenowani słysząc kocopoły, które wygadywał na mó > wnicy. Dlatego Hołownia nie wyłącza mu mikrofonu, gdy ten beż żadnego trybu gada głupoty. S. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Prezespan 30.01.24, 12:00 Ponieważ im więcej Kaczor gada tym gorzej dla pisu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
87monomono Re: Prezespan 31.01.24, 15:53 snajper55 napisał: > sarah_black38 napisała: > > > Im więcej prezesa tym lepiej. Oglądałam relacje ze spotkania z jego wybor > cami. > > Nawet niektórzy z nich byli zażenowani słysząc kocopoły, które wygadywał > na mó > > wnicy. > > Dlatego Hołownia nie wyłącza mu mikrofonu, gdy ten beż żadnego trybu gada głup > oty. > > S. Oj tak , niech jak najwięcej pierdzieli z trybuny sejmowej i na korytarzach sejmowych . Wszędzie podsuwać jemu mikrofon . I wpomnieć o jego bracie , wtedy się zagotuje , robi sie agresywny , nie panuje nad emocjami - wyborcza.pl/7,162657,30648550,kierownictwo-pis-stosuje-od-lat-technike-zarzucania-przeciwnikom.html#S.seo-K.C-B.9-L.1.maly Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Prezespan 30.01.24, 12:13 Jeden z naszych pracowników, zagorzały zwolennik PiSu, od lat uważający że jest idealnie i to najlepsze co Polskę spotkało kilka tygodni po odcięciu mu przekazu z TVPiS ocknął się. Ku zdumieniu nas wszystkich oznajmił nam, że on teraz widzi jacy to złodzieje byli! Że on się czuje oszukany. Po czym, i to jest najlepsze wracając od rodziny zboczył z drogi. Podjechał pod areszt gdzie akurat przebywał Kamiński i tym ludziom protestującym tam wygarnął, że wspierają złodzieja i oszusta! Po czym odwrócił się na pięcie i odszedł Pierwszy raz w moim życiu ktoś z moich znajomych głosujących na PiS się "nawrócił". Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezespan 30.01.24, 12:53 heca7 napisała: > Ku zdumieniu nas wszystkich oznajmił nam, że on teraz > widzi jacy to złodzieje byli! Też znam podobną historię, tylko taką bardziej z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Prezespan 30.01.24, 09:59 > podważać stanowisko Premiera RP wyssanymi z palca, ale bardzo niebezpiecznymi i zapalnymi bzdurami. Jakimi? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Prezespan 30.01.24, 10:11 lodomeria napisała: > Na co my czekamy? Znaczy konkretnie to jak proponujesz rozwiązać ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezespan 30.01.24, 10:11 Nie bardzo rozumiem co sugerujesz? Mamy gonprewencyjnie zamknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Prezespan 30.01.24, 11:07 No kolesiem, co w toalecie napisał Andrzej Dupa to się aż prokuratura zajęła. Tak, uważam, że taki ciągłe wmawianie premierowi RP Niemiec, hitlera i innego chodzenia na pasku, zagraża naszej racji stanu i że chociaż posłów powinien obowiązek mówienia prawdy. W paru krajach już wprowadzane są przepisy, co do używania kłamstw do ataków politycznych czy kampanii wyborczych. I tak, uważam, że pisowi strategię ustawiają te same osoby, co w stanach sterują MAGA. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Prezespan 30.01.24, 11:32 lodomeria napisała: i że chociaż posłów powinien obow > iązek mówienia prawdy. Aha, aha. Odopowiedzielaność za mówienie nieprawdy to akurat może w Polsce ponieść każdy. Nawet karną. Nie tylko posłowie. Nazywa się to odpowiedzialność karna za zniesławienie. > > W paru krajach już wprowadzane są przepisy, co do używania kłamstw do ataków po > litycznych Ale to już mamy. 212 kodeksu karnego czy kampanii wyborczych. Tryb wyborczy też mamy Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Prezespan 30.01.24, 13:14 No to własnie pytam, jak to możliwe, że mamy te różne przepisy a dziad sobie gada, co chce, wzburza wyznawców, sieje zamęt, a my sobie co najwyżej pod wąsem sobie zaklniemy i popodsmiechujemy z dziada, zamiast go konkretnie do porządku przywołać. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Prezespan 30.01.24, 14:03 lodomeria napisała: > No to własnie pytam, jak to możliwe, że mamy te różne przepisy a dziad sobie ga > da, co chce Normalnie jest możliwe. Bo to czy się wnosi oskarżenie albo pozew zależy od pomówionego/zniesławionego. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Prezespan 30.01.24, 22:00 > Bo to czy się wnosi oskarżenie albo pozew zależy od pomówionego/zniesławionego. No i co znaczy, jeśli pomówiony/zniesławiony nie wnosi oskarżenia? Że nie ma czasu/pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Prezespan 30.01.24, 22:03 Nie ma ochoty zajmować się dobijaniem zdemenciałych przegrywów. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Prezespan 30.01.24, 22:33 Albo, że więcej pożytku dziad miałby z procesu, bo zrobiłby z siebie męczennika, a jak go zostawić, to robi z siebie idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Prezespan 30.01.24, 11:32 lodomeria napisała: > W paru krajach już wprowadzane są przepisy, co do używania kłamstw do ataków po > litycznych czy kampanii wyborczych. i co mówią te przepisy? Bo w Polsce też są takie, znaczy kłamiącego można pozwać, przy czym w trybie wyborczym sprawa jest rozpatrywana błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Prezespan 30.01.24, 12:01 alicia033 napisała: > Bo w Polsce też są takie, znaczy kłamiącego można pozwać Tutaj bardziej pasowałyby przepisy o urażeniu uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Prezespan 30.01.24, 09:55 Moim zdaniem od lat widać że on odpływa (ostatnio bardziej). Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Prezespan 30.01.24, 10:15 Odpływa i nikt z jego ludzi tego mu nie powie. Więc dobra nasza. Ostatnio czarnek mówił czemu PiS stracił władzę. Że niby piątka dla zwierząt i wysokie wynagrodzenia w telewizji. Nikt nie zauważył że stracili władzę dlatego że czarnka było za dużo. Ale to były słowa do betonu, a z samym beton to Kaczyński nie wygra, musi postawić na niezdecydowanych Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Prezespan 30.01.24, 11:54 Od dawno nie widać jak wchodzi i wychodzi z mównicy czy tam sceny. Oni go wnoszą, odpala się kamery, zgasza i go wynoszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Prezespan 30.01.24, 11:11 Starość, być może także problemy ze snem. I skłonności do takiego poddrzemywania - mój ojciec tak ma, wydaje mu się, że tylko zamyka oczy na chwilę i nie zauważa, że przysypia. (I nie, nie ma cukrzycy, wszystkie badania od dawna w najlepszym porządku). Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Prezespan 30.01.24, 11:46 On ma słaby kontakt z bazą. W sejmie przysypia, traci kontekst, inni posłowie podpowiadają mu, który przycisk wcisnąć w czasie głosowania. Demencja, która wyostrza zaburzenia osobowości + być może inne zaburzenia psychiczne powstałe w wyniku życia w niebywałym stresie. Nie wiem czy do niego dociera, że jesień życia spędzi zamknięty. Z pewnością widzi, że całe jego imperium się wali, znienawidzony Tusk jest na szczycie, a on musi znosić "gówniarzy". Zamiast po ludzku wstawać o 13 musi się zrywać skoro świt, by zdążyć na obrady Sejmu o 10. Pozbawili go ochrony na terenie Sejmu, przecież w rogach się czają zakapturzone postacie. Straszny jest ten świat. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Prezespan 30.01.24, 13:36 > Pozbawili go ochrony na terenie Sejmu, przecież w rogach się czają zakapturzone postacie. Dodatkowo dziennikarze mogą wreszcie zadawać mu pytania na korytarzach, co pewnie dla niego jest sporym wyzwaniem, ale też obnaża jego kompletne odklejenie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Prezespan 30.01.24, 14:17 On się sam zanudza własnym przemówieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
gunila7 Re: Prezespan 30.01.24, 14:30 Po całej postaci pana prezesa widać całożyciową niechęć do ruchu. Wątpię, żeby ten człowiek kiedykolwiek był choćby na porządnym spacerze. To się moim zdaniem odbija na ciele i umyśle, zwłaszcza u starszych osób to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Prezespan 31.01.24, 14:45 > Wątpię, żeby ten człowiek kiedykolwiek był choćby na porządnym spacerze No co też pani mówi, przecież są dowody na to, że Jarosław bywał w górach! Odpowiedz Link Zgłoś
gunila7 Re: Prezespan 31.01.24, 17:55 Bywał, bo go przywieźli i postawili. Ciekawe, czy gdziekolwiek bywał bo był zainteresowany np górami Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji Re: Prezespan 31.01.24, 10:15 To jest zaniedbanie i lenistwo umyslowe i fizyczne. Od zawsze mu rodzice załatwiał, ciągnęli za uszy, a mamusia "opierala" czy raczej zlecała opieranie do końca życia. On w tym czasie sobie śnił o potędze. I to unikanie wysiłku jakiegokolwiek się teraz odbija ekspresowym starzeniem. Samo bycie śpiochem nie wystarczy żeby zasnąć byle godzie i byle jak. Sporo młodych osob śpi do południa jak może, a jednak nie zasypia w pracy czy na spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
87monomono Re: Prezespan 31.01.24, 16:14 Miło patrzeć jak on słabnie gdyż razem z nim słabnie PiS gdyż to są naczynia połączone . Odpowiedz Link Zgłoś
87monomono Re: Prezespan 31.01.24, 19:44 Pierdzenie w pasiak należy się jemu jak psu micha . sok z buraka fb Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Prezespan 02.05.24, 09:51 Myślę, że to totalne rozleniwienie ciała. Znajomi i seniorzy w rodzinie , nawet o 10 lat starsi od pana J Kaczyńskiego nie byli i nie są tak obsługiwani, są bardzo samodzielni, aktywni nie tylko w domu ale i w plenerze. Moi teściowie (78 i 84 lata) każdego dnia wyrabiają najmniej 10 tys kroków na świeżym powietrzu, te dreptane w domu nie liczą się). Siedzenie to dawne palenie, nie można tak żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: Prezespan 02.05.24, 10:14 Otyły, zaniedbany dziad. Zero ruchu przez całe przegrane życie. Karmiony byle czym (gdzieś była o tym mowa, że podsuwają mu tylko to co lubi czyli jakiś węglowodanowy syf). Obstawiam cukrzycę. Może jeszcze chore zęby dołożą coś solidnego na serce albo nerki. Mam od dawna takie ciche marzenie że prezespanowi puszczą publiczne szwy i odwali jakiś ciężki numer - mam niedosyt, nawet pomimo szarpania się z wieńcem i plucia się z mównicy sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś