Dodaj do ulubionych

Tranxene 5mg

12.11.11, 12:49
mam pytanie jak długo mozna zarzywać tranxene ,staram sie unikać ale jak mam napady niestety musze wziąść bo bym wyszłam z domu i nie wróciła .moje dzieci pojechały do taty i nie wytrzymalam serce boli ,dusza boli,głowa do wymiany...
Obserwuj wątek
    • canoine Re: Tranxene 5mg 12.11.11, 12:56
      a co na to lekarz?
    • malwi-na356 Re: Tranxene 5mg 12.11.11, 13:00
      przypisuje mi je rodzinny lekarz biorę je doraźnie teraz to juz tylko na tel.z prośbą o wystawienie recepty,wcześniej mi dała Afobam ale dziwnie sie czułam i odstawiłam.
      • canoine Re: Tranxene 5mg 12.11.11, 13:07
        i zamiast skonsultować tego typu wątpliwości osobiście z lekarzem specjalistą, pytasz o zdanie jakichś anonimowych wirtualnych bytów, z których co drugi zapewne łyka leki sportowo i każdy wciśnie Ci tu swoją najjegojszą prawdę, wszak każdy Polak to specjalista medycyny przecież? najs. chociaż jeśli jednak błyśnie Ci pod czaszką ten genialny pomysł zapytania o to LEKARZA, idź do innego niż ta Twoja rodzinna, co Ci tego typu leki na telefon wypisuje. taka dobra rada cioci canoine. pozdrawiam.
    • czarna_wolga Re: Tranxene 5mg 12.11.11, 20:48
      W zależności od dawki tak do miesiąca.
    • bellaana Re: Tranxene 5mg 13.11.11, 20:25
      Uważaj, bardzo uzależnia.
      • malwi-na356 Re: Tranxene 5mg 16.11.11, 09:53
        nie biorę tego codziennie ,jedynie przed okresem mam takie napady nie do opanowania i jak sie zbliżają dni płodne to juz wogóle sama niewiem co sie ze mną dzieje becze becze ...głowa mi pęka od myśli różnych ...
        • larry4 Re: Tranxene 5mg 17.11.11, 18:29
          Oczywiscie, jak przy stosowaniu kazdej benzodiazepiny istnieje ryzyko uzależnienia, przy jednych większe przy innych mniejsze. Tranźene ma działanie przeciwlekowe, uspokajajace i rzoluźniajace mięśnie, przy czym te dwa ostatnie stosunkowo słabe w porownaniu z przeciwlękowym. Jest lekiem działajacym doraźnie, tzn. likwiduje konkretne objawy (lęk, panikę itp.) na chwilę. Po odstawieniu leku objawy wracają, choć nie u każdego chorego tak jest. Skoro piszesz, że objawy nawracją, pojawiają sie okresowo, to może lepiej wybrać sie do psychiatry, opowiedzieć o wszystkim i zastosować inne leki, które nie będa uzależniać, a pozwolą Ci normalnie funkcjonować. Sadzę, że Twoim problemem sa jakieś reakcje nerwicowe/stany nerwicowe, a tutaj oprócz leków sprawdza sie psychoterapia.
          Nie ma tez co panikować jeśli chodzi o benzo. Po klku kilkunastu tygodniach zżywania mozna jest spokojnie odstawic bez żadnego uzaleznienia. Wiem, zaraz ktoś napisze, że zażył jedną tabl. i już się uzależnił...
          • lucyna_n Re: Tranxene 5mg 17.11.11, 23:19
            z benzo problem jest nie tylko w uzależnieniu fizycznym a raczej w psychicznym, tak łatwa i szybka ulga, to rzecz z która trudno tak nagle się określonego dnia rozstać na rzecz samotnej walki z przykrymi objawami. Człowiek wie że tak mało dzieli go od ulgi jedna mała zakichana tableteczka, łatwo się wkręcić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka