Dodaj do ulubionych

pramolan pytania

12.01.12, 03:54
Witam,
od roku leczona jestem na bezsenność. Brałam Triticco - przestał działać, Doxepin - zaczęłam po nim tyć. Lekarz zmienił mi lek na łagodniejszy w skutkach ubocznych Pramolan.
Proszę o opinię jak lek się sprawdzał w leczeniu tego typu depresji i jak z tym tyciem w końcu jest??
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: pramolan pytania 12.01.12, 11:29
      bezsenności nie da się "wyleczyć" lekarstwami, można tylko wywołać lekowy sen.
      • malwi-na356 Re: pramolan pytania 12.01.12, 11:51
        mi było lepiej po pramolanie ale po 1opakowaniu stwierdziłam ze jak dalej bede na "haju" to nic dobrego ze mnie nie bedzie w późniejszym czasie .może sie pogorszyć po odstawieniu miałam straszne wachania nastrojów wiecznie płakałam wiecej niz przed .
      • kammkara Re: pramolan pytania 12.01.12, 15:08
        jak zwał tak zwał. Pytałam o lek a nie o teorię. Nie śpię bez leków od roku
    • grzegorz961 Re: pramolan pytania 14.01.12, 22:14
      biore ten lek od lat. Cierpialem na straszna bezsennosc ponad 10 lat. Wyprobowalem duzo roznych lekow i ten dla mnie jest najlepszy. Nie tyle ze pomaga na bezsennosc to jeszcze zmniejsza lęki i ogolnie rozjasnia zycie. Ale to indywidualne. Psychiatra zachwycal sie tym starym lekiem, ze jest jego renesans w leczeniu itd. Nie mialem zadnych skutkow ubocznych.
      Teraz jest cisnienie na leki nowej generacji, ale to marketing koncernow. Stary lek ma te zalete ze ma ogromna ilosc przetestowanych pacjentow.
      Ja nie pracuje w farmacji, po prostu ten lek ratuje mi zycie.
    • 5izabela20 Re: pramolan pytania 28.03.12, 21:34
      Pramolan należy do tej samej grupy co Doxepin, tzn TLPD. Tycie, jak tycie, przede wszystkim to uważaj na serce i kontroluj EKG.To standard przy trójpierścieniowych. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka