Dodaj do ulubionych

jak dlugo leki

12.11.12, 13:12
Cześć,
ponad rok temu zaczęłam brać leki antydepresyjne-najpierw Seronil a pozniej Cital. Generalnie bardzo mi pomogły i moje zycie wróciło w miarę do normy. Boję się jednak odstawić leki bo dają mi duży komfort i wlasciwie zadnych skutków ubocznych. Z drugiej strony czasem myslę, że dałabym radę bez nich. Poza tym za około rok planujemy starać się o dziecko. Sama nie wiem co zrobic. Moj lekarz jest dosc obojętny na tę kwestię, odpowiada, ze 'jak bede gotowa'. Najchętniej bralabym dawkę podtrzymującą jeszcze z pol roku ale czy jest sens skoro pewnie dalabym radę bez?
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: jak dlugo leki 12.11.12, 14:28
      jesteś pewna że chcesz sprowadzać kolejnego człowieka na taki swiat? zastanow się osiemdziesiąt razy,
      • allaround Re: jak dlugo leki 12.11.12, 22:43
        Tak, jestem pewna ale najpierw chciałabym jeszcze trochę dojść ze sobą do ładu. Dziś byłam u lekarza i niestety nie wiem dalej czy kontynuować leki czy nie. Mialam wrażenie, że lekarz traktowal mnie jak jakąś wyłudzaczkę tych leków, i powiedzial, ze on wlasciwie nie wie czy powinien mi przepisać te leki czy nie a wlasciwie to nie powinien no ale tu jest recepta. A przeciez mi nie chodzi o to, że musze je brać. Ja po prostu nie wiem. Gdyby mi powiedzial, że nie że teraz powinnam juz bez leków to przeciez bym ich nie brała.
        • lucyna_n Re: jak dlugo leki 13.11.12, 00:54
          sama nie wiesz czego chcesz a wiesz że chcesz mieć dziecko? ty jednak nie wiesz czego chcesz i na co się porywasz, ale tylko takie osoby są w stanie zaplanować macierzyństwo, cień rozsądku i już po ptokach.
          • allaround Re: jak dlugo leki 13.11.12, 06:45
            Bez obrazy ale nie pytam o rady związane z macierzyństwem:).
            • lucyna_n Re: jak dlugo leki 13.11.12, 13:45
              bez obrazy ale ta kwestia wydaje mis ię ważniejsza niż jakieś tam brać nie brać, lekarz mnie nie lubi ble ble..
      • 2lemon Re: jak dlugo leki 12.11.12, 23:17
        za 8 lat będzie niż demograficzny wiec każdy obywatel będzie na wage zlota bo beda chińczyków sprowadzać do pracy
        • lucyna_n Re: jak dlugo leki 14.11.12, 11:05
          pierdu pierdu, niż, a na porodówce moją koleżankę odesłali z 2 szpitali bo taki tłok że nie ma łóżek, do żłobka dziecka nie przyjęli mimo że obydwoje rodzice pracują bo 5 razy tyle chętnych co miejsc, do przedszkola pewnie będzie to samo. Mój syn też jest niby z niżu a w klasie ma 34 osoby. Niech ci co się martwią niżem bujają sie z tym chorym systemem i płodzą dzieci, ja już podziękuję bo to była jedna wielka walka o przetrwanie.
    • markoni51 Re: jak dlugo leki 13.11.12, 22:00
      Nie otrzymasz jednoznacznej i prawdziwej porady...nawet od lekarza gdyż każdy przypadek jest inny. Odstawiłem leki 2 lata temu i było super...i niestety 3 tygodnie temu wróciło z dużą siła
      ostrożnie więc z odstawianiem leku ale próbować warto...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka