Dodaj do ulubionych

co mam zrobić???

IP: 80.48.126.* 21.08.04, 14:03
Od mniej więcej półtora roku czuje się coraz gorzej. Wszystko przestało mnie
obchodzić. Jestem zmęczony. Nie mam siły. Nie mogę zasnąć mimo tego że jestem
zmęczony i śpiący. Czasami nie śpię przez całą noc, albo 3-4 godziny. Jak
zasnę to zawsze budzę się po kilku minutach. Kilka razy. Ale nie zawsze.
Czasami nie mogę zasnąć, czasami śpię np. 15 godzin. Nic nie jem albo
zadziwiające nawet jak dla mnie samego ilości. Coraz bardziej boję się tego,
czego boję się od mniej więcej kilku lat. Czyli tłumu, podróży, ogólnie
zmiany miejsca, imprez i ludzi. Nie mogę się na niczym skupić. Nie mogę nic
zapamiętać. Nie mogę sobie nic przypomnieć. Nie mogę napisać czegoś
inteligentnego. Nie podoba mi się to co napisałem. Drgają mi mięśnie. Co mam
zrobić? Co się robi w takiej sytuacji? Do jakiego lekarza się idzie? Błagam
pomóżcie mi zanim sam sobie pomogę i roztrzaskam mój głupi łeb o to biurko,
które stoi przede mną.
Obserwuj wątek
    • maga102 Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 14:47
      Gombrowicz?
      Znam się na Gombrowiczu.
      • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 21.08.04, 14:56
        niom ja tesz troszeczkę. a na witkacym troszkem bardziej niż na Gombrowiczu.

• maga102 Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:11
          Cieszę się, uwielbiam Witkacego.
          • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 22.08.04, 12:01
            Wiem, poznałem po cytacie:).
    • mskaiq Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 16:21
      Mozesz zrobic bardzo wiele aby to zmienic. Piszesz ze wszystko przestalo Cie
      obchodzic, zrob wszystko aby znow Cie to obchodzilo. Nie ma leku na to Ty
      musisz to zmienic sam. Zacznij sie interesowac tym czym sie interesowales i rob
      to nawet wbrew Twoim uczuciom ze to Cie nie interesuje. Po pewnym czasie
      zainteresowania wroca ale musisz przelamac ta bariere odrzucenia wszystkiego.

Jesli chodzi o odzywianie to musisz wiedziec co jesz i ile jesz. Poczucie glodu
      czesto nas oszukuje, czasem nie czujesz sie glodny mimo ze przyszedl czas na
      jedzenie. Wtedy trzeba jesc nawet jesli nie masz ochoty. Twoj zdrowy rozsadek
      musi decydowac a nie uczucie ze Ci sie nie chce.
      Podobnie jest z nadmiernym jedzeniem. Czesto zdarza sie ze zaraz po zjedzeniu
      czujesz sie glodny. Mozesz jesc ale to prowadzi do otylosci.
      Ty decydujesz.

Jesli chodzi o sen to bardzo zalezy od Ciebie rowniez. Musisz zaczac dbac o
      Siebie, cwiczenia fizyczne sa bardzo wazne, zdrowe odzywianie. Palenie, kawa,
      herbata to wszystko podkopuje nas i powoduje wiele zaklucen.
      Mysle ze warto zaczac dbac o Siebie, wrocic do zainteresowan i radosci zycia.
      Zobaczysz ze wszystko sie zmieni, przestaniesz miec problemy.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 21.08.04, 19:29
        dziękuje Ci bardzo mskaig za to że chciało Ci się wogóle napisać cokolwiek. Ale
        ja już nie mogę nic zrobić w związku ze sobą. Gdybym mógł sobie poradzić to nie
        uciekałbym się do szukania pomocy na forum internetowym. Uwierz mi, to nie jest
        stan w którym można się 'pozbierać do kupy'. Jeśli rzeczywiście tak można, to
        chyba niestety nie u mnie;(.

> Zacznij sie interesowac tym czym sie interesowales i rob
        > to nawet wbrew Twoim uczuciom ze to Cie nie interesuje. Po pewnym czasie
        > zainteresowania wroca ale musisz przelamac ta bariere odrzucenia wszystkiego.

Ja już próbowałem, próbowałem nie raz i gdyby mi się udało to szukałbym tutaj
        pomocy, uwierz mi.

Podobnie z jedzeniem i snem. ten stan trwa już u mnie przeszło półtora roku, ja
        próbowałem już Twoich rad, uwierz mi to NIC nie daje.

Mimo wszystko dziękuję Ci bardzo za poswięcenie swojego cennego czasu na
        napisanie swojego posta. Dziękuję.
        • sabeena Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 19:32
          W takich sytuacjach biegnie sie w te dyrdy do lekarza psychiatry. Ja nie jestem
          lekarzem i wyrokowac o tym, co Ci dolega nie bede, ale ja z takimi objawami
          przeszlabym sie do specjalisty.
          Pozdro
          S.
          • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 21.08.04, 19:36
            Ale powiedz mi proszę, w jaki sposób się idzie do psychiatry> Najlepiej nie
            wiem, prywatnie? a jeśli prywatnie to ile kosztuje wizyta (ileby nie
            kosztowała, chcę się mniej więcej zorientować w cenach). A jeśli publicznie to
            jak? Najpierw idzie się do lekarza rodzinnego żeby dał skierowanie? Może wiec
            ie jak to jest?

Dzięuję Ci, Sabeena.
            • sabeena Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 11:03
              Tak jak napisal ponizej Gloom, jesli tylko mozesz wywalic troche pieniedzy, to
              nie ma sie co bujac z panstwowymi lekarzami. Poszukaj w swoim miescie jakiegos
              lekarza-np. wrzuc w wyszukiwarke google nazwe swojego miasta i haslo
              psychiatra, potem zadzwon pod podany numer telefonu, zapisz sie na jakis
              termin, potem idziesz pod wskazany adres, placisz kilkadziesiat zlotych, i
              reszta Cie nie interesuje, bo to juz dzialka lekarza, do ktorego trafisz.
              Pozdrawiam
              S.
        • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:40
          Gość portalu: gombro napisał(a):

> Mimo wszystko dziękuję Ci bardzo za poswięcenie swojego cennego czasu na
          > napisanie swojego posta.

Dlaczego uważasz, że czas Mask.. jest cenny? Dla kogo?
          Aneta
          • gloom Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:41
            Bestia
            • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:43
              i do tego Piękna?
              • gloom Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:44
                czemu nie. Przypomina mi sie teatrzyk dzieciecy o Pieknej Pulcheryi i Szpetnej
                Bestyi
                • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 10:57
                  Na pewno nie odwrotnie?
                  Zresztą każdy widzi, co chce widzieć, czyli przeważnie siebie.
                  Aneta
                  • gloom Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 11:02
                    Figle pamieci
                    • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 11:03
                      No, nie każdy.
                  • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 11:02
                    Pamiętasz, jaką popularnością cieszyły się perfumy o zapachu ludzkiego potu?

Jak stać się mechanizmem starego zegara zupełnienie mam pojęcia, ale jest to
                    wykonalne. Jakby co, w zaklęcia nie wierzę.
                    Aneta
    • carlabruni Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:23
      Po pierwsze wcale ni masz takiego głupiego łba skoro napisałeś, żeby się
      poradzić.
      Po drugie sam sobie z tym nie poradzisz. Potrzebny jest specjalista plus
      jakieśa techniki relaksacyjne.
      Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki i ściskam Cię mocno.
      • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 21:41
        carlabruni napisała:

> Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki i ściskam Cię mocno.

Wróciła...
        • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.51.159.* 21.08.04, 22:10
          Dobrze, cieszę się że nie mam głupiego łba, dzięki:). Ale co mam zrobić???
          Pomóżecie mi sobie pomóc:(...
          • gloom Re: co mam zrobić??? 21.08.04, 22:15
            Jak juz wyzej napisala Ci Sabeena, myk-myk do psychiatry. Nie mam doswiadczenia
            z panstwowymi, ale nie chcialem miec, bo za duzo sie o nich nasluchalem. Wiec
            lepiej juz wybulic pare zlotych i pojsc do przyjmujacego prywatnie. On z Toba
            porozmawia i ewentualnie zapisze leki. Nie zaczilem skad jestes, wiec nie moge
            Ci nikogo polecic. Daj znac skad jestes, to pewnie ktos z forum podrzuci Ci
            namiary na sprawdzonego lekarza. Pozdrawiam
          • afortsatak Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 02:33
            skierowania nie musisz mieć, w publicznej przychodni raczej nie licz na długie
            wywnętrznianie się, dostaniesz leki i poczujesz się lepiej, dowiedz się gdzie
            jest w twoim mieście oddział dzienny nerwic, tam (przynajmniej u mnie w
            słupsku) prowadzą całodzienną terapię i może wartobyłoby się zapisać już na
            jakiś termin (trzeba długo czekać)
          • aneta10ta Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 10:58
            PSYCHOTERAPIA!!!
            • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 22.08.04, 11:58
              Dziękuje wszystkim za pomoc. Postaram teraz wywiedzieć się jaki u mnie w
              mieście psychiatra jest w miarę dobry. Jakie to miasto - nie powiem. Powiem, że
              raczej małe, w dużej mierze jeszcze zaściankowe, mentalnosć ludzi tutaj
              mieszkających wskazuje, że lepiej zdechnąć niż pójść do psychiatry. Tutaj
              wysyłamy bliskich do psychiatry dopiero, jak mają lat 80. Tak, wtedy się idzie
              do psychiatry i mówi, że babcia dziwna, a psychiatra na to że to alzheimer. A
              my na to, o jejku, panie lekarzu, rób pan co. A pan lekarz, a to trzeba było
              przyjść zanim babcia zapomniała jak się chodzi. I nie da się nic zrobić? Nie da
              się. A potem wszyscy zgodnie chórem mówimy a kto to mógł wiedzieć że Alzheimer,
              nic nie mogliśmy przecież zrobić. Tak więc tutaj przy chorobach takich jak
              depresja nie idziemy do psychiatry. I w efekcie czego samochodem tatusia
              roztrzaskujemy się o jakiś budynek albo idziemy się utopić w pobliskiej
              rzeczce. NO ale przynajmniej się nie było u psychiatry. Przynajmniej się nie
              było wariatem. Do psychiatry można iść najwyżej kupić sobie papierek co jest
              nam potrzebny do renty czy czegoś tam. Na szczęście nie wszyscy tak myślą a
              tych co tak myślą to ja mam w dupie. A, no i mamy za to mnóstwo psychologów. A
              każdego jednego można właśnie o dupę rozbić.
              • carlabruni Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 12:27
                To dobrze, że masz ,,w dupie” to co inni pomyślą. To zdrowy objaw. Tak więc do
                dzieła. Trzymam kciuki.
              • gloom Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 12:41
                No to mykaj do pana doktora, byle szybko, bo tu nie ma co czekac za dlugo.
                Trzymaj sie.
          • carlabruni Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 12:22
            Idź do lekarza, a ściślej mówiąc do psychologa lub psychiatry. To żaden wstyd.
            Uwierz mi. Pozdrawiam cieplutko.
            • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 22.08.04, 12:55
              Ja się nie wstydzę. Jak ktoś jest głupi to niech się wstydzi. Ja tam się tylko
              boję. Nie żebym się lekarzy bał. Nie byłem jeszce w takiej sytuacji, nowych
              sytuacji się boję. I dodatkowo musałbym sam. Ale znajdę kogoś, kto pójdzie ze
              mną. Już nie wiem, perspektywa tego, że się mój marazm moze jeszce kiedyś
              przeobrazi w konstruktywne działąnie podnosi mnie na duchy bardzo. Tak mi
              dopomóż bóg. Dzięki Wam jeszce raz.
              • carlabruni Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 12:59
                Zagrzewam Cię w takim razie do najważniejszej walki w Twoim życiu. Do walki o
                samego siebie. Trzymam kciuki jeszcze mocniej.
                • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 22.08.04, 13:08
                  szukałem psychiatrów. Najbliższy w moim mieście jest... 50 m od mojego domu.
                  Jak moznabyło tego nie wiedzieć, to nawet z okna widać... Los drwi ze mnie w
                  okrutny sposób.
                  • carlabruni Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 13:13
                    50 km to trochę daleko, ale pociesz się tym, że to nie koniec świata. DASZ RADĘ.
                    • Gość: gombro Re: co mam zrobić??? IP: 80.48.126.* 22.08.04, 13:19
                      NIe, nie o to chodzi, :)
                      W mieście jest wogóle kilku psyhiatrów
                      a najbliższy 50 m od domu, nie km :)
                      • lucyna_n Re: co mam zrobić??? 22.08.04, 15:31
                        idz do lekarza, bedzie dobrze:) Jestem pewna ze dasz rade bez trzymania za reke.
                        pozdry serdeczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka