klaudia1508
26.02.15, 21:51
Witam właśnie dowiedziałam się, że mój znajomy popełnił wczoraj samobójstwo, cierpiał na depresję... z relacji ludzi nie mających żadnej wiedzy na ten temat wynika iż winą tego, że się zabił jest to, że przyjmował leki psychotropowe cytuje " gdyby ich nie brał to napewno by tego nie zrobił, to one zniszczyły mu psychikę" i tu właśnie jest problem... ludzie nie mają żadnego pojęcia czym jest depresja jak cierpią ludzie, jak ciężko odganiać od siebie myśli samobójcze, jak ciężko jest walczyć o siebie, bardzo mi przykro, gdyż człowiek który lata walczył z chorobą jest dziś postrzegany jako ktoś nienormalny i sam sobie winny, jakie przykre jest to, iż wszelakie choroby i zaburzenia psychiczne postrzegane są jako nasza wina, jak ciężko o zrozumienie, ludzie chorzy na inne choroby nie muszą ukrywać prawdy, ani się wstydzić nikt nie patrzy na ciebie źle jak zarzywasz leki na raka, cukrzyce, itp.
Życze wszystkim wytrwałości do walki z chorobą, której mi często brakuje, najważniejsze aby było dla kogo walczyć i mieć kogoś z kim można otwarcie o tym porozmawiać.