ewagos
27.05.15, 09:23
od 13 miesięcy leczę zaburzenia lękowo-depresyjne, biorę leki coaxil i sympramol, brałam w dawkach 3x1 oba te preparaty, od pewnego czasu zaczęłam zmniejszać dawki za przyzwoleniem lekarza ,zaczęłam od sympramolu, odstawiłam środkową tabletkę i było ok ,dwa miesiące brałam taką dawkę i zaczęłam rezygnować z porannej tabletki ,biorę ją co drugi dzień ,najpierw nastąpił spadek nastroju ale po pewnym czasie wszystko wróciło do normy ,i po 2 tyg dobrego samopoczucia postanowiłam nie brać i porannej tabletki, niestety już tego dnia gdy powinnam brać tabletkę wieczorem miałam kołatania serca (choć od dłuższego czasu już się nie zdarzały)i ze strachu wróciłam do porannej tabletki co drugi dzień, mam pytanie czy to oznacza ,ze jeszcze jestem nie gotowa na odstawienie tego leku , czy może takie objawy na początku są możliwe, a może zacząć najpierw odstawiać coaxil?czy można przy tych kołataniach które zawsze gdy się pojawią wzbudzają u mnie niepokój stosować jakieś preparaty ziołowe? dodam ,że żle psychicznie już się czuję z faktem ,że biorę te leki i bardzo zależy mi na tym by je odstawić