Dodaj do ulubionych

Lek dulsevia/cymbalta

12.05.17, 10:16
Witam. Od lutego biorę Dulsevię, dawka 60 mg czyli ta maksymalna. Do początku kwietnia działała świetnie. Zaczęłam odczuwać radość, znalazłam zainteresowania. Niestety od miesiąca czuję się bardzo żle, ran mam silne lęki, śpię bardzo niespokojnie, w nocy 2 razy zmieniam piżamę bo się okropnie pocę. Oczywiście jestem pod kontrolą psychiatry, wprowadzono mi kwetaplex sr najpierw 200, nie pomogło terz 300 xr jest trochę lepiej. Też tak macie że lek przestaje działać.
Obserwuj wątek
    • martyna2525 Re: Lek dulsevia/cymbalta 12.05.17, 13:39
      Hej
      Mialam tak ze lek przeciw depresyjny nagle przestawal dzialac z dnia na dzien jakby mnie ktos z prądu odłaczył, tak przeszlam przez 3 antydepresanty, leczac sie lata na depresje nawracajaca. Okazalo sie ze własciwa dg to Chad. Teraz jest inaczej
      Do niedawna w podobnej konfigurcji bralam te leki Duselvie 60 kwetaplex xr 300 plus lamotrix. Pierwszy wrocil naped pozniej nastroj. Z tym ze u mnie po bardzo krotkim czasie i zapalnikach jakim byly nieprzespana noc i kortykosteroidy wybiło mnie w kosmos. Z dg SOR/ psychiatrycznych wynikało ze to była stan mieszany/ epizod maniakalny.
      Leczenie zostalo zmienione.
      Cymbalta orginal jest dosc drogi, na mnie dzialal. Ja moge juz zapomniec o lekach przeciwdepresyjnych niestety a moze u Ciebie potrzeba czasu?
      • dalia9.852 Re: Lek dulsevia/cymbalta 12.05.17, 17:26
        Ja dulsewię dostałam w szpitalu. Byłam aż 3 miesiące na oddziale zamkniętym styczeń-marzec tego roku. Po wyjściu było super, świat mnie cieszył, podjęłam naukę, a potem po miesiącu wielki płacz. Od 2 dni biorę kwetaplex xr 300 mg i mam okropne huśtawki nastrojów plus lęki. Mam chad epizod mieszany
        • martyna2525 Re: Lek dulsevia/cymbalta 12.05.17, 21:58
          A stabilizator ?
          Nie znam sie na lekach na chad, sa tutaj mądrzejsze głowy wiec moze sie wypowiedzą.Zbyt krotko sie lecze bo od 7 mies przerobilam juz chyba wszystkie fazy. Co do hospitalizacji to nie chce tego wspominac.
          Dla mnie przerazające jest to, ze ta choroba zabiera mi wszystko co lubie i kocham .Jednego dnia jestes krytyczna co do choroby, innego jestes na na orbicie poza ziemskiej z dala od rzeczywistosci .
        • ewcia74.pl Re: Lek dulsevia/cymbalta 12.05.17, 22:03
          Ja biore orginalna Cymbalte 30 mg juz trzeci rok i jest dobrze. Nie widze aby lek oslabil swoje dzialanie.
        • martyna2525 Re: Lek dulsevia/cymbalta 13.05.17, 11:58
          Dobrze zrozumialam ze przy stanie mieszanym bierzesz lek przeciw depresyjny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka