15.09.18, 18:43
Korzystaliscie lub korzystanie z terapii? Jakie macie przemyślenia, czy pomaga Wam w codziennym życiu? Czy coś zmienia w Was?
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: Terapia 20.09.18, 15:30
      Podbijam wątek, bo ginie w tym spamie.
      I poza tym - nie ma sposobu na ten spam?
      • ekspert.grupa_synapsis Re: Terapia 20.09.18, 19:10
        Zawiadamiałem już dwukrotnie kierujących forum, coś robią, walczą. Niestety poza "chińskim", albo zdaje się, raczej koreańskim spamem, nie brakuje tu na forum polskiego.
        SP
    • afq Re: Terapia 21.09.18, 10:04
      ja korzystałem i korzystam

aktualnie to terapia uzależnień
      zmieniło się wiele, dziś nie bardzo rozumiem swoje wcześniejsze motywacje w rozmaitych działaniach, nie tylko w samym popijaniu
      • mona.blue Re: Terapia 21.09.18, 11:39
        A czy żyje Ci się łatwiej? Czy lepiej Ci ze sobą?
        • afq Re: Terapia 21.09.18, 11:49
          mona.blue napisała:

> A czy żyje Ci się łatwiej? Czy lepiej Ci ze sobą?
          >
          mi sie zyje łatwiej i ze soba i z otoczeniem
          rzeczy ktore sie zdarzają w zyciu nie są dzis nie do przejscia
          one po prostu są, normalne ze są, nie oburza mnie to że są, po prostu je przyjmuje
          relacje z bliskimi, z otoczeniem w ogole, wygladaja inaczej
          ambicje, plany, sposoby ich realizacji - tu tez jest inaczej
          mam inne priorytety w zyciu
          zmiany sa rozległe i tylko na plus
          jak to odczuwam? powiedzialbym ze czuje ze nawet inaczej oddycham
    • thecheat Re: Terapia 19.10.18, 18:43
      Jak w ogóle działa taka terapia? Mnie terapeuta ostrzega, że po terapii może nawet rozpaść się moje małżeństwo... Skąd ten pomysł?
    • thecheat Re: Terapia 19.10.18, 18:43
      Jak w ogóle działa taka terapia? Mnie terapeuta ostrzega, że po terapii może nawet rozpaść się moje małżeństwo... Skąd ten pomysł?
      • mardaani.74 Re: Terapia 20.10.18, 15:45
        możesz np uświadomić sobie że żyjesz w toksycznym związku i zechcesz to zmienić,
        czasami jest też tak że ta druga strona wcale nie życzy sobie zmian, np lubi swoją żonę z agorafobią bo siedzi w domu, jest zależna od swojego męża, dzieci dopilnuje i obiad jest na czas, a jakby nagle wyzdrowiała i zachciała żyć inaczej, np podróżować albo robić karierę to mogłaby zburzyć sytuację w której jej było źle ale temu mężowi było komfortowo. taki przykład mi przyszedł do głowy, ale powodów może być wiele, natomiast nic nie rozpadnie się bez powodu z samego faktu podjęcia terapii
        • leda16 Re: Terapia 21.10.18, 11:14
          Racja, istnieje wiele modalności terapeutycznych, ale błędem jest dopatrywać się w samym fakcie jej podjęcia negatywnych skutków. Przy okazji tak z ciekawości - gdzież to się podziała dyżurna pani psychoterapeutka?
          • mardaani.74 Re: Terapia 24.10.18, 14:19
            dyżurna udzielała się w ilościach mikroskopijnych i zniknęła, chyba nas nie polubiła :( peszek
    • joasie Re: Terapia 23.10.18, 23:00
      Nie wiem o jaką terapię chodzi ale moja pierwsza myśl ,że o psychoterapię.Miałam możliwość spróbowania terapii po problemach [ śmierć męża, mamy, brata, próba usunięcia mnie z miejsca pracy]Pomagała zrozumieć dlaczego tak a nie inaczej funkcjonuję, Było trudno , boleśnie ale teraz wiem czego mogę się spodziewać po swoim organizmie w momentach kryzysowych .Wiem jak rozpoznać że coś mnie kosztuje zbyt dużo i jaka cenę zapłacę za stres. Mogę sobie przetłumaczyć że to nic wielkiego tylko nawrót depresji.Skończy się na zwiększeniu dawki leków ,przez jakiś czas muszę odpocząć by wrócić do formy. Potem leki zmniejszymy po konsultacji z lekarzem i w miarę normalne życie do następnego kryzysu.Nie liczę na zupełne wyzdrowienie , pożegnałam się z taką możliwością jakiś czas temu. Cieszę się tym co teraz i tu , to jest ta nowa zmiana która we mnie nastąpiła , dostrzegam drobne rzeczy i je cenię.Przed zachorowaniem, wszystko co osiągnęłam to było zbyt mało, nie byłam doskonała , nie zasługiwałam na miłość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka