Dodaj do ulubionych

Pytanie do P. Doktora

08.03.19, 06:50
Dzień dobry, mam osobowość borderline, paranoiczną, histrioniczną i cechy socjopaty (tak stwierdził psychiatra). Od roku chodzę do psychiatry, biorę leki i uczęszczam na psychoterapię. Obecnie biorę Aciprex i Valprolek. Przez jakiś czas brałam również Risperon ale czułam się po nim fatalnie i lekarz stwierdził żebym go nie zażywała. Zarówno ja jak i moi bliscy odnoszą wrażenie że nic się przez ten czas nie zmieniło na lepsze. Nadal jestem nadmiernie agresywna, zwłaszcza w stosunku do mojego partnera i w chwili silnego wzburzenia nadal zdarza się że biję go, a nawet raz groziłam mu nożem. Zanim trafiłam do tychże lekarzy, byłam u kilku psychiatrów i każdy z nich po usłyszeniu mojej historii stwierdził że nie będzie mnie prowadził i odsyłał gdzie indziej.
Obserwuj wątek
    • martyna2525 Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 07:42
      Wiem, ze to nie do mnie pytanie ale zaskoczylo mnie toze lekarz moze odmowic leczenia.
      • 136ty Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 08:10
        Mnie bardziej by zdziwiło jakby sędzia odmówił wyroku.
        • 136ty Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 08:12
          Ale tylko mnie bo babiniec depresja forum pl uzna bicie i grozenie partnerowi całkowicie za przejaw niedyspozycji psychicznej poddajacej się leczeniu ze wzgledu na dyskomfort emocjonalny. Co innego jakby facet napisał ze bije i grozi nozem zonie.
          • einlied Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 08:19
            Raz starcił ciepliwość i też trochę w obronie własnej walnął mnie w ryj i wiem że należało mi się. Ile można znosić życie z takim czymś jak ja?
            • ekspert.grupa_synapsis Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 09:09
              Wątek zatytułowany "pytanie...", ale nie widzę żadnego pytania.
              Pozdr Stanisław Porczyk
              Grupa Synapsis
              www.synapsis.pl
    • 136ty Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 07:48
      Nie wiem, może zmień partnera. Jaki masz konkretnie problem? Sądzę ze on ma większy.
      • einlied Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 08:17
        forum.gazeta.pl/forum/w,35861,167761538,167761538,Prosze_o_pomoc.html?t=1552029348#p167761575
        Tutaj jest wszystko dokładnie opisane.
        Wiesz, ja nie mam powodu żeby zmieniać partnera, za to pewnie każdy inny na jego miejscu dawno by uciekł.
    • mardaani.74 Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 10:58
      Pierwsze słyszę, żeby lekarz niebezpiecznego dla otoczenia pacjenta odsyłał "gdzie indziej"
      chyba część histrioniczna twej złożonej osobowości zanadto doszła do głosu, czyli prosto rzecz ujmując zmyślasz.
      • 136ty Re: Pytanie do P. Doktora 08.03.19, 11:07
        Akurat zmyslanie nie jest tutaj sprzeczne z prawdą. Czytałem artykuł angielski jak borderline jest traktowany jako etykietka która się daje głównie po to zeby system leczenia cię wypluł z siebie.

Na forum tez podawano przyklad w ksiazce Witkowskiego jak psycholog wezwał policję żeby zajeli się taką osobniczką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka