betixa 17.02.23, 18:07 W jakich nurtach psychoterapii zdarzają się kryzysy pacjenta spowodowane trudami psychoterapii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mardaani.74 Re: Kryzysy pacjenta 17.02.23, 19:29 Skąd wzięło Ci się w głowie kolejne takie pytanie? Jakbyś cały świat chciała powkładać w szufladki z milionem przegródek. Wszystko takie posegregowane, uszeregowane, usystematyzowane i żeby w dodatku ktoś inny powiedział Ci co do której przegródki powkładać, jakbyś sama nie miała żadnych własnych przemyśleń ani obserwacji. Jak Mr Data ze Star Treka. To dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
natura.deszczu Re: Kryzysy pacjenta 19.03.23, 21:55 Moim zdaniem to jest efekt lęku przed oceną , przed krytyką , próba podjęcia najlepszej możliwej decyzji . Widmo podjęcia błędnej decyzji i widmo krytyki z tym związane jest tak silne , że uniemożliwia jakakolwiek własną decyzje . Takie jest moje zdanie bo sam się z tym borykałem przez długi czas , miałem ciągłą potrzebę upewniania się czy napewno będzie dobrze . Tak jakbym chciał przewidzieć przyszłość . Odpowiedz Link Zgłoś
anaiss Re: Kryzysy pacjenta 24.02.23, 17:00 Kryzysy zdarzają się niezależnie od nurtu, w którym prowadzona jest psychoterapia. Ja myślę, że to jest totalnie nieunikniona rzecz taki kryzys jeden czy drugi... Odpowiedz Link Zgłoś
xanonymous Re: Kryzysy pacjenta 18.03.23, 22:51 Pewnie najmniej kryzysów (cokolwiek to znaczy) zdarza się w psychoterapi polegającej na pogadankach o wszystkim i o niczym :) Najwięcej pewnie tam gdzie najwięcej wymaga się od uczestnika, albo w momentach gdzie poruszane są tematy trudne dla uczestnika. Odpowiedz Link Zgłoś
xanonymous Re: Kryzysy pacjenta 18.03.23, 22:52 Czy terapeuci przeżywają kryzysy ? Co jeśl terapeutyzowany wprowadzi w zakłopotanie terapeutę ? Czy terapeuta będzie wtedy grać na zniechęcenie, tak by uczestnik sam zrezygnował z terapii? Odpowiedz Link Zgłoś
xanonymous Re: Kryzysy pacjenta 18.03.23, 22:53 Czy wszyscy terapeuci są normalni albo są 100% profesjonalistami ? Odpowiedz Link Zgłoś
xanonymous Re: Kryzysy pacjenta 18.03.23, 22:56 Czy terapeuci zawsze mówią prawdę, czy też może zdarza im się kłamać albo unikać odpowiedzi na niewygodne dla nich pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
xanonymous Re: Kryzysy pacjenta 19.03.23, 22:18 Chluśniem, bo uśniem Żona Podczas Zdrady (NOWOŚĆ, 2023) Kabaret Nowaki Odpowiedz Link Zgłoś